Menu Content/Inhalt
Από τον "ΦΕΡΕΛΠΙ" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Χριστοδούλου Θεοφάνης   
31.10.13
Από τον εκπρόσωπο του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος "ΦΕΡΕΛΠΙΣ", κ. Χριστοδούλου, που πραγματοποίησε τις προάλλες ενημερωτική συνάντηση στο χωριό μας, λάβαμε το παρακάτω κείμενο:

Αξιότιμοι,
O «ΦΕΡΕΛΠΙΣ», έχει πολλούς σκοπούς, τους οποίους εκτελεί και αποτείνεται στους εθελοντές να βοηθήσουν: για αυτό έχει την ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.
Αν δεν παρουσιαζόταν  η «ΦΛΟΓΑ» και η «ΕΛΠΙΔΑ», εδώ και 30 χρόνια, δεν θα είχαμε το «ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», που τώρα το εκθειάζουν όλοι.Το Κράτος, εφόσον δεν έχει το ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στον  Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ποτέ δεν θα ασχοληθεί (γιατί δεν έχει την δυνατότητα), με αυτό στην ΚΕΡΚΥΡΑ  και οι ασθενείς θα ταλαιπωρούνται.
Αυτήν την Υπηρεσία Υγείας, ο «ΦΕΡΕΛΠΙΣ» δύναται να την παρέχει. Οργανώνοντας το  «ΠΛΗΡΕΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΟΝΙΏΝ ΝΗΣΩΝ» ΣΥΜΦΩΝΑ με τους Νόμους:
1) Ν.2071/92 άρθρο 52 «ΙΔΡΥΣΗ  ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ»,
2) Ν. 3370 / 05 άρθρο 32 «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΣΥ ΜΕ Ν.Π.Ι.Δ  ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»,
3) Ν.3627/07  «ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΛΠΙΔΑ»
4) Καθώς και τους Νόμους : α) ΦΕΚ 1534 /17-8-2007 ΞΕ.ΝΟΦΑΑΑ, β) ΦΕΚ1702/Β/2011 ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ, γ)ΦΕΚ1842/Β/19-8-2011.
Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο  με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και δεν του εζητήθη συνεργασία για εθελοντική προσφορά. Του εζητήθη να δοθεί άδεια επισκέπτου Ιατρού, ειδικότητας ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥ(που δεν υπάρχει  στην Κέρκυρα), με  σκοπό να συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» των ΔΗΜΩΝ αμισθί, καλούμενος να αντιμετωπίζει ακτινοθεραπευθέντες ασθενείς, για συμπτώματα παρενεργειών  που δεν δύναται να αντιμετωπίσει άλλη Ιατρική ειδικότητα. Μέχρις στιγμής δεν απάντησε.
Σίγουρα πρέπει ο κόσμος να «προσέχει» από τους επιτήδειους
. Ο «ΦΕΡΕΛΠΙΣ» είναι πολλαπλά ελεγχόμενος και πολύ περισσότερο από τους ίδιους τους εθελοντές, που καλούνται να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και τα Όργανα του, για αυτό και θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν για την επίτευξη και του κυρίαρχου ΣΚΟΠΟΥ, άρθρο 5 του Καταστατικού, δηλαδή «Ιδρυση-κατασκευή του  «ΠΛΗΡΟΥΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΟΝΙΏΝ ΝΗΣΩΝ».

Μετά τιμής
Ο  ΕΦΟΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 31.10.13 )
 
Η επέτειος του "ΟΧΙ" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.10.13

Καλοκαιριάτικη μέρα η σημερινή, «Χαρά Θεού»!..

Στις 9.15 το πρωί, ως συνήθως, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η Δοξολογία για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής, του Ειδικού Γυμνασίου Κέρκυρας και του Νηπιαγωγείου Κορακιάνας. Στη συνέχεια, η παρέλαση των τμημάτων θα φθάσει έως την πλατεία του χωριού, όπου οι εκπρόσωποι του Δήμου, της κοινότητας και των τοπικών Συλλόγων, θα καταθέσουν δάφνινα στεφάνια στο Μνημείο των Πεσόντων.
28thoctober2013f.jpg

Περασμένο μεσημέρι και στους δρόμους της πόλης γύρω από το Λιστόν επικρατεί το αδιαχώρητο. Δεν είναι μόνο ο πολύς ντόπιος κόσμος που θα βγει για να δει την παρέλαση, αλλά και οι τουρίστες από τα τρία κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται αραγμένα στο λιμάνι.

Οι τέσσερεις Φιλαρμονικές (οι τρεις της πόλεως και της Κορακιάνας) θα παιανίσουν εμβατήρια μπροστά από το χώρο των «επισήμων», συνοδεύοντας τα σχολικά και λοιπά τμήματα της παρέλασης, έως το τέλος από το Μποσκέτο.
28thoctober2013i.jpg

28thoctober2013j.jpgΑναπάντεχα, στο δρόμο μπροστά από την «πλακάδα τ’ Αγιού» ηθοποιοί του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου θα παρουσιάσουν επίκαιρο μουσικο-χορευτικό δρώμενο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών…

Υ.Γ. Σούρουπο πλέον, στο χωριό και ο λαμπερός «Αποσπερίτης» στον καθαρό ουρανό, θα τραβήξει την προσοχή, αλλά και την περιέργεια του Γιάννη Μαρτζούκου και του Τάκη Σπίγγου στη στροφή της Μουργάδας…
28thoctober2013e.jpg   28thoctober2013g.jpg 28thoctober2013k.jpg 


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.10.13 )
 
Χορωδιακή εκδήλωση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.10.13

3thfest_chorod2013.jpg
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες το βράδυ, το 3ο Φεστιβάλ Χορωδιών του νομού Κέρκυρας, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο. Στο 3ήμερο των εκδηλώσεων έλαβαν μέρος 18 Χορωδίες, εκ των οποίων οι δύο προέρχονταν από άλλα μέρη της Ελλάδος (Πάτρα και Χαλκιδική). Εντυπωσιακές ήταν οι παρουσίες των παιδικών Χορωδιών Αχαράβης, Κοινοπιαστών και Σπαρτύλα. Η Χορωδία του Μουσικού μας Συλλόγου συμμετείχε με γνωστές μελωδίες του Χατζηνάσιου, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ζερβόπουλου και τη συμμετοχή της Μαριλένας Ελούλ στο πιάνο.

Υ.Γ. Στον απόηχο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε μέσω του Σπύρου Ιω. Κένταρχου,  γνωριμία με εκπροσώπους της Διοίκησης της πατραϊκής Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού «ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ», που πραγματοποιούσε εκδρομή στο νησί μας… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Η αιώνια μοίρα της ελληνικής φυλής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κωνσταντίνος Τσαγκαρογιάννης   
26.10.13

«της αναγκαίας τύχης

ουκ έστιν ουδέν μείζον

ανθρώποις κακόν» 

 

«από τη δουλεία

κακό μεγαλύτερο για
τους ανθρώπους δεν υπάρχει» 


Σοφοκλής, Αίας 485-486
28oct2013a.jpg

Ο Μωάμεθ ο Β’ πριν επιχειρήσει να κυριεύσει την Κωνσταντινούπολη, αξίωσε την παράδοσή της από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Ο τελευταίος Βυζαντινός Αυτοκράτορας, απάντησε μ’ ένα βροντώδες «ΟΧΙ». Εδήλωσε στο Σουλτάνο: «κοινή γαρ γνώμη πάντες αποθάνουμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών». Και ο μεσαιωνικός ελληνισμός, συνεχίζοντας την παράδοση των Θερμοπυλών, έπεσε επί των επάλξεων του δυτικού πολιτισμού, τον οποίο επί αιώνες υπερασπιζόταν εναντίον των επιδρομών των βαρβάρων, προμαχώνας της Δύσης. Έπεσε γιατί η Ευρώπη δεν ήθελε να τον βοηθήσει, μέχρι που σήμανε και γι αυτούς η ώρα του κινδύνου, όταν οι βάρβαροι της Ανατολής έφτασαν και πιο πέρα του Δούναβη, στην Ουγγαρία και μπροστά στα τείχη της Βιέννης.

«Τότε, έχουμε πόλεμο...»

Ίδια είναι και η απάντηση που επιδόθηκε το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον σινιόρ Εμανουέλε Γκράτσι, που ξύπνησε στις τρεις το πρωί – μετά από δεξίωση ελληνο-ιταλικής «συναδέλφωσης» στην πρεσβεία- τον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά για να ζητήσει για λογαριασμό της Ιταλίας «γην και ύδωρ», όπως οι πρέσβεις του Ξέρξη.

28oct2013c.jpgΟ Ανδροκλής και το Λιοντάρι

Μέσα στην τευτονική Ευρώπη της εποχής εκείνης, κανένας δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει την Ελλάδα εάν δεχόταν να γίνει προγεφύρωμα του Άξονα στην Εγγύς Ανατολή και στα πετρέλαια της Μοσούλης, οπότε βεβαίως θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του πολέμου. Ποιος θα κατηγορούσε την Ελλάδα τη στιγμή εκείνη που η Γηραιά Αλβιώνα ήταν εξαντλημένη (το Λιοντάρι ήταν λαβωμένο και χαροπάλευε) – παρά τον ηρωισμό των πιλότων της ΡΑΦ- στην προσμονή της εισβολής, που φαινόταν βέβαια και αναπότρεπτη, και τότε, ίσως, θα ακολουθούσε «ρεαλιστική πολιτική».

«Λυδία Λίθος»

Δεν μπορούσε όμως να συναινέσει η Ελλάδα σε μία περίπτωση, που αποτελεί «λυδία λίθο» για ένα Λαό, να λησμονήσει και να διαγράψει την Ιστορία του, πόσο μάλιστα που ελάχιστες μέρες τον χώριζαν από τον τορπιλισμό της «Έλλης» στο λιμάνι της Τήνου.

Επολέμησαν το φασιμό – ναζισμό

28oct2013b.jpgΗ Κοινή Γνώμη σηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος – οι φυλακισμένοι και εξόριστοι αριστεροί, καθώς και όλοι οι εκτοπισμένοι πολιτικοί κρατούμενοι του δικτατορικού καθεστώτος Μεταξά, δήλωσαν παρών – υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της. Οι διανοούμενοι όλων των αποχρώσεων και κάθε κοινωνικής προέλευσης δημοσιοποίησαν τη γραπτή διακήρυξή τους υπέρ της καθολικής αντίστασης στους εισβολείς του Άξονα. Έτσι. η λαϊκή ενότητα καταργούσε ουσιαστικά την "4η Αυγούστου" κι απέτρεψε τον Εθνικό Διχασμό.

Επολέμησαν, ενίκησαν και καταβλήθησαν μόνο όταν ο άριος όγκος της πολεμικής τεχνολογίας κινήθηκε εναντίον τους για να βοηθήσει τον ταπεινωμένο φασισμό.

Όπως τότε και πάντοτε.

Το τελευταίο μήνυμα

28oct2013d.jpgΌταν μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, ο τότε αρχιεκφωνητής του Ραδιοσταθμού Αθηνών, Κώστας Σταυρόπουλος, μόλις και πρόλαβε να διαβάσει το τελευταίο μήνυμα:» Εδώ, ελεύθεραι ακόμα Αθήναι…». Ο Εθνικός Ύμνος όμως διακόπηκε, όταν ο Τεύτονας Αξιωματικός με το σταυρό του Τάγματος των Ιπποτών στο στήθος, βιάστηκε να ανακηρύξει στη γλώσσα του την κατάληψη της πόλης των Αθηνών, στο όνομα του αρχηγού του.

«Ήταν, λέει ο Γιώργος Θεοτοκάς, σα μια κοπή του χρόνου με το μαχαίρι. Εδώ τελειώνει ένα κεφάλαιο της ζωής μας».

Κωνσαντίνος Τσαγκαρογιάννης
Άνω Κορακιάνα Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.10.13 )
 
Επαναχρησιμοποίηση υλικών PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.10.13
viostathis2013.jpgΠαραγωγή από χούμο με τη μέθοδο της αξιοποίησης κλαδιών και φύλλων  που είχαν από μήνες  τοποθετήσει σε σωρούς στον κήπο τους, έκαναν τις προάλλες ο Στάθης και η Σπυριδούλα. Το «φρέσκο» αυτό χώμα θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία λαχανόκηπου…Μια απάντηση, στη συγκέντρωση τέτοιων υλικών στους κάδους για τα σκουπίδια, η οποία δημιουργεί προβλήματα…

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar