Menu Content/Inhalt
Σαν παραμύθι... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.12.13

Τον ερχομό του Άη-Βασίλη την παραμονή της περυσινής Πρωτοχρονιάς στο χωριό μας, αποτυπώνει με κάθε λεπτομέρεια το παραμύθι με τίτλο «Ένας αλλιώτικος Άγιος Βασίλης…στην Κορακιάνα», που κυκλοφόρησε απόψε για να μοιραστεί στους μικρούς φίλους του Αγίου. Με πραγματικούς «ήρωες» τα παιδιά του χωριού (και μερικούς ολίγον μεγαλύτερους), που κάθε χρόνο τέτοια μέρα αδυμονούν για την ξεχωριστή επίσκεψη.

                  s_vas_param2013.jpg

Λίγη ώρα αργότερα η μουσική κομπανία του «Αγίου» περιδιάβηκε κεντρικά σημεία του χωριού τραγουδώντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα «εν χορδαίς και οργάνοις».

s_vasilis2013b.jpg

Όσον για τον «Άγιο», φέτος λόγω απρόοπτου γεγονότος, βγήκε εκτός προγράμματος…

Αργά το βράδυ, στην Αρκούδενα, στο καφέ-Piatsa, οργανώθηκε ένα πρωτοχρονιάτικο μουσικό event, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της νεολαίας του χωριού.

Καλή Νέα Χρονιά!!!

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 01.01.14 )
 
Η τριπλή Συναυλία της Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.12.13

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013) στην κατάμεστη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του χωριού μας, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας. Το πρόγραμμα περιελέμβανε κοινή εμφάνιση των τμημάτων της Χορωδίας, της Μπάντας και της Μπαντίνας. Ξεκίνησε δε, με με μια ωραία εμφάνιση από το «σύνολο κλαρίνων» υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βασιλάτου και συνεχίστηκε με γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες που απέδωσε η Χορωδία, καθώς και με ένα εξίσου ωραίο πρόγραμμα από τη Μπαντίνα και τη Μπάντα, η οποία «έκλεισε» την εκδήλωση με το «Βιολιστή της Στέγης». Τη διεύθυνση των τριών τμημάτων είχε ο μαέστρος Κώστας Ζερβόπουλος, ο οποίος προλόγιζε και τα σχετικά κομμάτια. Το ξεχωριστό παρών έδωσε και ο Γιώργος Άνθης, με τη Χορωδία μας. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Σπύρος Σαββανής, που εξήρε την προσπάθεια όλων των συντελεστών και ευχήθηκε το καλύτερο σε όλους.

filarmchrist29122013a.jpg
 filarmchrit29122013c.jpg
 filarmchrist29122013g.jpg

Πέραν από τον κόσμο που είχε γεμίσει το εσωτερικό του ναού και τον γυναικωνίτη, στην πρώτη σειρά των καθισμάτων διακρίναμε, εκτός του Προέδρου της Φιλαρμονικής, το Δήμαρχο Κερκυραίων Γιάννη Τρεπεκλή, την Δημοτική Σύμβουλο Όλγα Καποδίστρια, τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Κέρκυρας Σπύρο Προσωπάρη, τον παπα-Κώστα Φαϊτά, τον τέως Αντινομάρχη Κέρκυρας Τάκη Μεταλληνό, τους χωριανούς μας Θεόφιλο Κένταρχο ζωγράφο και Κώστα Απέργη συνταξιούχο εκπαιδευτικό, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Χαρίλαο Νικολούζο.

filarmchrist29122013ee.jpg
filarmchrist29122013k.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.12.13 )
 
Ευχές από Παρίσι PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.12.13

Γιά το Χωριό και τους απανταχού Κορακιανίτες,

Θερμές ευχές για Υγεία, Χαρά και Δημιουργικότητα στη Νέα Χρονιά που μπαίνει !

Ας δούμε τις δυσκολίες σαν πρόκληση για την ανάδειξη ανθρώπινης δυναμικής ενεργοποίησης για το καλύτερο,

Και για τους συντελεστές της λειτουργίας της ιστοσελίδας, συνδετικό κρίκο με την Ζωή του χωριού,όσα χιλιόμετρα μακριά απ’ αυτό κι αν ζούμε !

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για την αναφορά που γίνεται στην γιορτή τ Αγίου και θεωρώ ότι υπενθυμίζει την υποχρέωση να συντηρηθεί η εκκλησία που διανύει τον 4ο αιώνα από την ίδρυση της.

Κατερίνα Σαββανή τ’ Αντώνη του Λαμπίρη Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.12.13

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 7.30 το βράδυ στην εκκλησία του Άη-Γιώργη, στο χωριό μας. Πρόκειται για μια κοινή εμφάνιση της Χορωδίας, της Μπαντίνας και της Μπάντας (διεύθυνση Κ. Ζερβόπουλος), συνοδευόμενη από το "σύνολο κλαρίνων" (διεύθυνση Ηλίας Βασιλάτος).
afisa_christ2013.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.12.13 )
 
Χριστούγεννα 2013 PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.12.13

meraxrist2013a.jpgΑνήμερα της εορτής των Χριστουγέννων, στον Άη-Θανάση τελείται μυσταγωγικά η Λειτουργία, με μοναδικό φως αυτό των κεριών και των καντηλιών, ενώ έξω το πρωινό ψιλόβροχο πασχίζει να αποκτήσει διάρκεια.

meraxrist2013b.jpgΕξαιτίας του, θα είναι λειψό το παίξιμο από τα Κάλαντα από την μπαντίνα. Θα ακουστούν εντός του ναού και σε ορισμένα μόνο κεντρικά σημεία του χωριού.

meraxrist2013c.jpgΕξαιρετική θα είναι και η απόδοση από τα "Κάλαντα της Ικαρίας" από τους μικρούς αδελφούς Ανδρέα και Παναγιώτη Γάκη.

Σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές το γενικότερο κλίμα της εορτής στο χωριό θα είναι εμφανώς συγκρατημένο, λόγω και της δύσκολης συγκυρίας.

Το απογευματινό καφεδάκι, θα συμπέσει με την προσπάθεια κοντο-χωριανών εκ Σωκρακίου, να καταγράψουν τα «σωκρακίτικα κάλαντα», προς επίρρωση του έργου του επαναδραστηριοποιηθέντος Φιλοπρόοδου Συλλόγου της γειτονικής Κοινότητας.

meraxrist2013dd.jpg

ΣΗΜ.1.Από την παραμονή το βράδυ φωτοστολίστηκαν το δένδρο στο περιαύλι του Άη-Νικολόπουλου και το καμπαναριό του Άη-Νικόλα με την αρωγή των Γιάννη Ν. Σπίγγου, Επαμεινώντα Κεντάρχου και Δημητρίου Τσιριγώτη του νεώτερου, φυσικά υπό την εποπτεία της νέας επιτρόπου της ενορίας, Μαρίας Μουμούρη.

2.Συγχαρητήρια αποδόθηκαν δημοσίως μετά την Λειτουργία στους χωριανούς που περιποιήθηκαν εθελοντικά τον αύλειο χώρο του Άη-Θανάση. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.12.13 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 20
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar