Menu Content/Inhalt
Η Νέα Δημοτική Αρχή PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.05.14

Έντεκα μέρες (!!!) χρειάστηκαν μετά τον α’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών για να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας και τα ονόματα των νέων Δημοτικών Συμβούλων, με ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας.

apergistam.jpgΚαι μετά την επικράτηση του ψηφοδελτίου του κ. Νικολούζου, η Άνω Κορακιάνα εκλέγει Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο Κέρκυρας τον δικηγόρο Σταμάτη Κων. Απέργη.

Τη Δημοτική Ενότητα Φαιάκων, εκτός του Σταμάτη Απέργη, θα εκπροσωπούν ακόμη ο Αλέξανδρος Φαϊιτάς (Κάτω Κορακιάνα) από τη συμπολίτευση και η πρώην Αντιδήμαρχος Φανή Τσιμπούλη εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης.


Έτσι, η τελική σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβούλιου, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου και για 5 χρόνια, έχει ως εξής:

Δήμαρχος Κέρκυρας: ο  Κώστας Νικολούζος, με τη Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση να καταλαμβάνει 29 έδρες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σύμφωνα με την ανακήρυξη είναι οι : Γεωργόπουλος Αντώνιος, Ραιδεστινός Γεώργιος, Σκούπουρας Ανδρέας, Ράλλης Νικόλαος, Βλάχος Σπυρίδων, Αναστασόπουλος Νικόλαος, Καββαδίας Βασίλειος, Μουζακίτη Μαρία, Ράπτης Μηνάς, Παγκράτης Λεωνίδας, Κρητικός Ιωάννης, Ασπιώτης Ευγένιος- Σπ., Καρύδης Γεώργιος, Παντελιός Γιώργος - Ηλίας, Γουλής Ανδρέας, Καρύδη Σοφία, Καλούδης Σπυρίδων, Παυλίδης Κωνσταντίνος, Πρεντουλής Μάρκος, Τσιριμιάγγος Ιωάννης, Ασπιώτης Αλέξανδρος, Γκούσης Νικόλαος, Μάστορα Νόνη, Μπαλής Βασίλειος, Λουκανάρης Θεόδωρος, Κορακιανίτης Νικόλαος, Καζιάνης Σωτήριος και Φαϊτάς Αλέξανδρος, Απέργης Σταμάτιος. 

Για τη μείζονα αντιπολίτευση και το συνδυασμό « Κερκυραίων Δήμος»  που καταλαμβάνει 10 έδρες, δημοτικοί σύμβουλοι ανακηρύχτηκαν οι:  Υδραίου Μερόπη, Μεταλληνός Δημήτριος, Σερεμέτης Ιωάννης, Προβατάς Βασίλειος, Χειρδάρης Νικόλαος, Κουλούρης Σάββας, Μαρκάτης Ιωάννης, Κόντης Κωνσταντίνος και Τσιμπoύλη Θεοφανεία, Κουρής Ιωάννης.

Ο  συνδυασμός του απερχόμενου  Δημάρχου «Κέρκυρα να ζεις» καταλαμβάνει 5 έδρες και εκλέγονται στο νέο δημοτικό Συμβούλιο οι  Τρεπεκλής Ιωάννης, Δήμου Αλέξανδρος, Μάμαλος Γεώργιος, Μουζακίτης Σπυρίδων και Ρίγγας Σπυρίδων.

Τέλος για το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που αναλογούν επίσης 5 έδρες, δημοτικοί σύμβουλοι αναδεικνύονται οι:  Χαραλάμπους Χαράλαμπος, Μάστορας Θεοχάρης, Πιέρρης Ιωάννης, Πελάης Σταμάτιος και Αρμενιάκος Βασίλειος.

Καλό κουράγιο!!! Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 31.05.14 )
 
Αλλαγή πορείας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.05.14

analips052014b.jpgΕνώ η Άνοιξη μας αποχαιρετάει με ασυνήθιστο για την εποχή, μάλλον «χειμωνιάτικο» καιρό, στο χωριό μια νέα Λιτανεία καθιερώνεται, με απόφαση των 3 Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των ενοριών. Για την ακρίβεια πρόκειται για την αλλαγή πορείας της Λιτανείας της εικόνας της Αναστάσεως που από τον Άη-Θανάση περνούσε τη Νεροσυρμή και έφτανε μέχρι το Συνεταιρισμό. Λόγω του περιορισμένου κόσμου που την ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια, οι Επίτροποι αποφάσισαν από φέτος να έχει ως αφετηρία τον Άη-Νικολόπουλο και διαβαίνοντας τον κεντρικό δρόμο του χωριού να καταλήγει στον Άη-Γιάκωβο, στη Βενετιά.

analips052014c.jpg

analips052014d.jpgΈτσι κι έγινε λοιπόν χθες (Τετάρτη) το απόγευμα… Υπό την καθοδήγηση του τελετάρχη Σπύρου Βλάχου και με την παρουσία δύο ιερέων (παπα-Γιώργης και παπα-Κώστας), τα νεαρά παιδιά του χωριού ανέλαβαν την μεταφορά της εικόνας ("δια χειρός" Διονυσίου Σγούρου και αφιερωμένη από την Όλγα Μεταλληνού στο σύζυγό της Χαράλαμπο εν έτει 1923) και  του σταυρού. Στον Άγιο, όπως ήταν αναμενόμενο, οι θύρες άνοιξαν από τον Κώστα Σαββανή, για τη Δέηση και στη συνέχεια η Λιτανεία ακολουθούμενη από αρκετό κόσμο, τράβηξε για τη Βενετιά, όπου με το «έμπα» στην εκκλησία, τα καντήλια «κουνήθηκαν», κατά το έθιμο, για τον Εσπερινό της Αναλήψεως. Με το τελείωμα, στον εξωτερικό χώρο, οι 3 γυναίκες Επίτροποι του ναού προσέφεραν κέρασμα.

analips052014e.jpgΥ.Γ. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, η κυρά Ευτυχία και η Τασίτσα, κάτοικοι της Βενετιάς, παρότρυναν για μια φωτογράφιση από το παλιό βόλτο με το ανθισμένο λουλούδι, στο σπίτι της πρώτης. Και πράγματι, το θέαμα ήταν πανέμορφο… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Ανατροπή...εκλογική PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.05.14

Αλλαγή σκυτάλης τόσο στο Δήμο Κέρκυρας, όσο και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Νέος Δήμαρχος Κέρκυρας ο Κώστας Νικολούζος και νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, με ποσοστά που κυμαίνονται στο 60% περίπου.

Το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε και στο χωριό, όπου σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα:


Α. για το Δήμο Κέρκυρας


Ψήφισαν: 744, εκ των οποίων 47 «Άκυρο-Λευκό»


Έγκυρα: 697

ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ: 466 (66,9%) και

ΥΔΡΑΙΟΥ:         231 (33,1%)


Β. για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ψήφισαν: 744, εκ των οποίων 78 «Άκυρο-Λευκό»

Έγκυρα: 663

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: 399 (60,2%) και

ΣΠΥΡΟΥ:          264  (39,8%)
 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.05.14 )
 
Αγίου Κωνσταντίνου και...Ενώσεως PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.05.14

21thmay2014b.jpg

Οι φρεσκο-ασβεστωμένες πέτρες εδώ κι εκεί, έδειχναν το δρόμο για το εκκλησάκι του Αγίου Κωσταντίνου, μέσα από το ανηφορικό μονοπάτι…Το σήμαντρο κρεμάμενο από την ελιά, ο κόσμος της γειτονιάς μέσα κι έξω από την εκκλησιά, οι ψάλτες, ο ιερέας, οι γυναίκες Επίτροποι, όλοι και όλα ξανά στο ετήσιο ραντεβού, ανήμερα της διπλής εορτής. Και ακόμα ο άρτος, το καφεδάκι με το ούζο, η αναφορά του παπα-Κώστα στο μάρμαρο της Αγίας Τράπεζας που χρήζει αντικατάστασης ένεκα της φθοράς του χρόνου…

21thmay2014a.jpg

Και λίγη ώρα αργότερα, στην πόλη, στην Πλατεία, στο χώρο της παρέλασης για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Χορευτικά συγκροτήματα, σχολεία, σώματα προσκόπων και στρατού, οι 4 μπάντες (με τη δική μας να εκπροσωπεί την ύπαιθρο), αλλά και η μπάντα του Ναυτικού, που όπως είχε προαναγγελθεί, βρέθηκε στην Κέρκυρα για να συμμετάσχει τον εορτασμό, αλλά και σε δύο συναυλίες με τη Φιλαρμονική Σκριπερού. Στο τελείωμα, η παρέλαση των Φιλαρμονικών μπροστά από το Λιστόν και η «επίδειξη» του Χορευτικού μας συγκροτήματος από κοινού με εκείνο των Κερκυραίων της Θεσσαλονίκης…

Υ.Γ.:Με το ξεκίνημα της παρέλασης, έφιππος Κερκυραίος (;) χαιρέτησε χαρακτηριστικά τους επισήμους...

21thmay2014c.jpg
21thmay2014f.jpg
 21thmay2014e.jpg
 21thmay2014h.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 21.05.14 )
 
Αποτέλεσμα Περιφερειακών εκλογών στο χωριό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.05.14

Με κάμποση καθυστέρηση, δημοσιοποιούμε και τα αποτελέσματα των εκλογών στο χωριό μας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που είναι τα παρακάτω:

-Συνδυασμός  κ. Καλούδη: 178 ψήφοι (24,8%)

-Συνδυασμός κ. Σπύρου: 137 ψήφοι (19,0%)

-Συνδυασμός κ. Γαλιατσάτου: 111 ψήφοι (15,5%)

-Συνδυασμός κ. Γουλή: 88 ψήφοι (12,2%)

-Συνδυασμός  κας Γκερέκου: 84 ψήφοι (11,7%)

-Συνδυασμός κ. Άνθη: 46 ψήφοι (6,4%)

-Συνδυασμός κ. Λεμοντζή: 26 ψήφοι (3,6%)

-Συνδυασμός κ. Δεσύλλα: 18 ψήφοι (2,5%)

-Συνδυασμός κ. Σαλβάνου: 16 ψήφοι (2,2%)

-Συνδυασμός κας Γαϊτανίδου: 15 ψήφοι (2,0%)

 

Όσον αφορά δε στη σταυροδοσία …..έχουμε καιρό! Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar