Menu Content/Inhalt
Ειδήσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.06.14

1.Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού, με συζήτηση επί του διοικητικού απολογισμού και θα συνεχιστεί προσεχώς με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

2.Την περασμένη Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, τo Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας παρουσίασε στην άνω πλατεία της πόλης την ετήσια χορευτική παράσταση, «Όλη η Ελλάδα στη Σπιανάδα, όλη η Ελλάδα μια γιορτή». Στην παράσταση συμμετείχαν και τα χορευτικά συγκροτήματα Άνω Κορακιάνας, Βελονάδων και και Καρουσάδων.

3.Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Helios Festival, με γνωστούς dj’s του εξωτερικού & της τοπικής σκηνής, χορευτές, fire shows, lazer shows και πολλά άλλα!Το πρώτο, είχε πραγματοποιηθεί το 2012 στο «χωριό του Μπούα», το περυσινό στο γήπεδο της Άνω Κορακιάνας και φέτος διοργανώνεται στο δημοτικό γήπεδο του Ύψου, το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014.

4.Η απογοήτευση διαδέχτηκε τον ενθουσιασμό στο καφέ "piatsa", μετά την ήτα της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.
 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.06.14 )
 
Λάμπατα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.06.14

Παραμονή του Άη-Γιαννιού του Λαμπατάρη και για μια ακόμη φορά το έθιμο με τις λαμπατίνες τηρήθηκε στις γειτονιές του χωριού.

labata2014.jpgΤο σούρουπο, στο τρίστρατο του Κουκουκή, στην είσοδο του οικισμού, όπου οι τρεις αχυρένιοι σωροί με τα μαγιάτικα στεφανολούλουδο και τα κλαδιά της ρίγανης, πυροδοτήθηκαν, για να περάσουν από πάνω τους, τρείς φορές, μικροί και μεγάλοι.

Και αργότερα, στον περίβολο του Άη-Γιώργη, τα λάμπατα έλαβαν χαρακτήρα πανηγυριού, με τη φροντίδα της ενορίας και της γειτονιάς, αφού εκτός από το πέρασμα πάνω από τις φλόγες, στήθηκε χορός υπό τους ήχους του «Trio Jumbo» και με τη συνοδεία σουβλακίων και ποτών… και βεγγαλικών στο τελείωμα…

labata2014c.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.06.14

Σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Κορακιάνας, το Διοικητικό Συμβούλιο, την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, στην αίθουσα συνελεύσεων του Συνεταιρισμού και ώρα 11.00 π.μ, με τα παρακάτω θέματα:

1. Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ. & Εφορευτικής Επιτροπής

2. Διόρθωση Οικονομικού Απολογισμού 2011 (σκέλος οφειλών)

3. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2012

4. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2013

5, Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού από 1/1/2014 έως 31/5/2014

6. Απολογισμός λειτουργίας Συνεταιρισμού 2012-1013

7. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη: νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εποπτικού Συμβουλίου, αντιπροσώπου στην ΕΑΣΚ και αντιπροσώπων στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο  Πρόεδρος ΔΣ                                        Ο Γραμματέας ΔΣ

ΣΕΒ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ                                  Γ. ΚΕΝΤΑΡΧΟΣ

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Έρχονται τα Λάμπατα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.06.14

Με τη λαϊκή ορχήστρα «Trio Jumbo» θα πραγματοποιηθεί το φετινό πανηγύρι στον περίβολο του Άη-Γιώργη, τη Δευτέρα το βράδυ 23 Ιουνίου 2014, ανήμερα της εορτής του Άη-Γιάννη του Λαμπατάρη, που διοργανώνεται από την ομώνυμη Ενορία και φυσικά σουβλάκια και ποτά δεν θα λείψουν…

labata2014a.jpg

  Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Λαϊκή παράδοση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
19.06.14

Η επίσκεψη ήταν μια επιθυμία ετών, από τότε που ζούσε ακόμη ο Αριστείδης Μεταλληνός και μια πρόσκλησή του στο εργαστήριό του αποκάλυψε ένα σπουδαίο ταλέντο στη γλυπτική τέχνη. Ως ανάμνηση, ξεθωριασμένη εικόνα στο νου, είχε απομείνει κάτι από τη θέαση μερικών γλυπτών πάνω σε πέτρα, που απεικόνιζαν επαγγέλματα του χωριού. Πριν από μερικές μέρες ο υιός Ανδρέας Μεταλληνός προσέφερε την ευκαιρία για μια νέα ματιά στο σύνολο της σημαντικής δουλειάς του πατέρα του, μερικές εκατοντάδες κομμάτια, που συνθέτου ένα πραγματικό θησαυρό της λαϊκής μας κληρονομιάς και  κοσμούν τους τοίχους ενός Μουσείου που δεν έχει ακόμη λειτουργήσει.

olive__press.jpg
Ανάμεσα στα πολλά έργα, σε περίοπτη θέση, βρίσκεται και μια αναπαράσταση του "Κορακιανίτικου Χορού" ...
Για περισσότερα, μπορείται να δείτε και την ιστοσελίδα του αγαπητού Simon...
(http://democracystreet.blogspot.gr/2013/10/ano-korakiana-in-relief.html)
αλλά και τη σχετική αναφορά στη wikipedia:
https://en.wikipedia.org/wiki/Aristeidis_Metallinos


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.07.14 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 14
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar