Menu Content/Inhalt
Ανταπόδοση επίσκεψης PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
31.07.14

siatista072014.jpg

Όσοι είχαμε επισκεφτεί τη Σιάτιστα είχαμε χθες μιαν ευχάριστη έκπληξη! Η ιδιοκτήτρια του λαογραφικού μουσείου Σιάτιστας επισκέφτηκε το χωριό μας.Της είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το ενδιαφέρον όλων για τα εκθέματα ,τα οποία όπως μας είπε μάζευε από παιδί,ακόμα από τα σκουπίδια.Είχε κρατήσει το τηλέφωνό μου και με παρακάλεσε να ειδοποιήσω όσους ήταν στην εκδρομή να έρθουν να τους συναντήσει.Πραγματικά μαζευτήκαμε και με την πολύτιμη βοήθεια του γιατρου Σ.Σαββανή ξεναγηθήκαμε στο χωριό.Ήταν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για όλους.Δεν είχα μπει εδώ και πολλές δεκαετίες στην εκκλησία του Άη Βλάση .Στο ιερό πάνω στην νωπογραφία διακρίνονται τα σημάδια από τα ξίφη των πειρατών του Χ.Μπαρμπαρόσα που πέρασαν από εδώ!Πλήρωσε και η Κορακιάνα το δικό της φόρο αίματος!

ΔΩΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Πανηγύρι ξανά... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.07.14
Πανηγύρι ξανά την Κυριακή...Του Παντοκρατόρου!!!
pantokr_pan2014.jpg

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Έκθεση Θεόφιλου Κένταρχου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.07.14

ekthesi_kentarxos2014.jpgΈνα σύνολο ογδόντα περίπου έργων μας παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος της υπάρχουσας συλλογής του καλλιτέχνη Θεόφιλου Κένταρχου, αλλά και του ενεργού εργαστηρίου του. Μία λυρική αναδρομή στην Κέρκυρα των τελευταίων εξήντα ετών, με τρεις κύριες αναφορές την τοπιογραφία, την προσωπογραφία και την απεικόνιση της καθημερινής πραγματικότητας μας βοηθούν να παροτρύνουμε την μνήμη και το συναίσθημά μας στην μοναδική αυτή συνάντηση με την ζωγραφική, το είδος της υδατογραφίας και τον τελευταίο σύγχρονο σταθμό της παράδοσής της.

 Μιλώντας την γλώσσα της εποχής του στο επτανησιακό περιβάλλον, ενός μοντερνισμού με αρκετές ωστόσο προσαρμογές στις επιταγές της παράδοσης ο κ. Κένταρχος αναμφισβήτητα συνέβαλε ουσιαστικά ώστε να εισρεύσει νέα δυναμική στο πεδίο της υδατογραφίας. Καλλιέργησε με επιμονή την απελευθέρωση της φόρμας και βίωσε ως το τελευταίο κύτταρο στο σώμα της ζωγραφικής πράξης την καθοριστική κυριαρχία του επτανησιακού φωτός.

 Ακολουθώντας τους παλαιότερους <<μάστορες>> της υδατογραφίας στην απεικόνιση της άυλης πραγματικότητας, του ατμοσφαιρικού τοπίου, μας καταθέτει μία σημαντικότατη συμβολή στην ιστορία της εξιδανικευμένης ωραιότητας που τα Ιόνια νησιά, ως εξαιρετικός φυσικός κόσμος, πρεσβεύουν  και η επτανησιακή τέχνη ανά τους αιώνες διασώζει. Διάρκεια 1-30 Αυγούστου 2014. Ώρες λειτουργίας 10.00-16.00 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας και αργιών).

Πηγή: www.corfupress.com Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.07.14 )
 
Νέα Διοίκηση στο Συνεταιρισμό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.07.14

Ολοκλήρωσε την περασμένη Κυριακή της εργασίες της η εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Κορακιάνας. Υπό την προεδρία του Σπύρου Ναπ. Κένταρχου, ο ορισθείς ελεγκτής παρουσίασε δύο πολυσέλιδες εκθέσεις για τα οικονομικά έτη 2012 και 2013 (ενώ από την πλευρά του απερχόμενου ΔΣ παρουσιάστηκε και προσωρινός απολογισμός έως 30-6-2014), που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα, μετά από διάλογο.

Ο Πρόεδρος της απερχόμενης Διοίκησης Σεβαστιανός Μεταλληνός, παρουσίασε στη συνέχεια τον λειτουργικό & διοικητικό απολογισμό, δίνοντας έμφαση στη μετατροπή και διατήρηση του Συνεταιρισμού (ένας από τους 8 της Κέρκυρας), στην ανασυγκρότηση του εργοστασίου  και στη σημαντική προσπάθεια συντήρησης, στα προβλήματα, αλλά και στις προοπτικές του Συνεταιρισμού. Ακολούθησε κατάθεση υποψηφιοτήτων και μυστική ψηφοφορία, από την οποία εξελέγησαν τα νέα όργανα διοίκησης του Συνεταιρισμού, ως εξής:

 

Διοικητικό Συμβούλιο:

Μεταλληνός Σεβαστιανός

Θύμης Διον. Σπύρος

Νικολούζος Αναστάσιος

Μαρτζούκος Χαρίλαος

Μεταλληνός Μιχαήλ

Καλούδης Γιώργος και

Κεφαλλωνίτης Γιώργος

 

Εποπτικό Συμβούλιο:

Κένταρχος Γιώργος

Σαββανής Ναπολέων

Σαββανής Σταμάτης

 

Αντιπρόσωπος στη ΓΣ της ΕΑΣΚ

Μεταλληνός Σεβαστιανός.

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.07.14 )
 
Το πανηγύρι... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Σπύρος Σαββανής   
27.07.14

ag_parask2014b.jpg

"Όσοι βρεθήκαμε το απόγευμα της Πέμπτης (24-7) στην Αγία Παρασκευή, πρέπει να αισθανθήκαμε λίγο καλύτεροι. Λίγο πιο ανεβασμένοι.

Από τη μια μεριά οι ενεργές δυνάμεις του χωριού με επικεφαλής το ΔΣ της Φιλαρμονικής μας και ο παπα-Κώστας με τους Επιτρόπους της Εκκλησίας να δουλεύουν για να είναι το πανηγύρι της Παρασκευής 25-7 όσο το δυνατό καλύτερο. Από την άλλη, Κορακιανίτες αλλά και πολιτογραφημένοι Κορακιανίτες (λόγω γάμων) να επισκέπτονται και να περιποιούνται τα μνήματα των αγαπημένων τους, που δεν είναι πλέον μαζί μας. Η ζωή σε μια ολοκληρωμένη στιγμή της. Οι ζωντανοί με τους κοιμηθέντες, αλλ’ όχι μηδενισμένους, όπως βεβαιώνει η Εκκλησία μας.

«Ουκ έστι θάνατος τοις δούλοις σου Κύριε, εκδημούντων ημών από του σώματος και προς σε τον Θεόν ενδημούντων, αλλά μετάστασις από των λυπηροτέρων επί τα χρηστότερα και θυμηθέστερα και ανάπαυσις και χαρά».

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κέρκυρας. Και έχουμε ακόμη ένα προνόμιο μικρότερο μεν, αλλά εξίσου σημαντικό: να συναντιόμαστε μια φορά το χρόνο, στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, ξενιτεμένοι και όσοι πέρασαν στην απέναντι όχθη και αναπαύονται στο κοιμητήριο της Αγίας. Και να γιορτάζουμε. Όλοι μαζί. Να θυμόμαστε και να γιορτάζουμε.

Μην αφήσουμε να παρακμάσει αυτό το γεγονός, που πιθανόν να είναι μοναδικό στο Νησί μας. Πέρα όμως από τη φροντίδα να συνεχίσουμε αυτή τη σύναξη, δεν πρέπει να μας ξεφεύγει και το ασθενές σημείο της Κορακιανίτικής Κοινωνίας. Τις προβληματικές πολλές φορές σχέσεις μας. Τις τριβές και τις ρήξεις που δημιουργούνται ανάμεσά μας. Στους απλούς κατοίκους, αλλά πολλές φορές και ανάμεσα στους φορείς του χωριού.

Στο χωριό έχουμε πετύχει πολλά και η Κορακιάνα κατέχει υψηλή θέση στην Κοινή Γνώμη της Κέρκυρας. Αν δεν είχαμε και το πρόβλημα σχέσεων, θα μπορούσαμε να πετυχαίναμε πολλά περισσότερα.

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αρέσουμε σε όλους. Ούτε είναι απαραίτητο να μας αποδέχονται όλοι. Όμως, χάριν του κοινού καλού και της προόδου της Κορακιάνας (που εμείς θα εισπράξουμε εν τέλει) έχουμε χρέος να κάνουμε πάντα ένα minimum υπέρβασης. Θα είναι μια ανάπαυση και χαρά για όλους μας. Ντόπιους, επισκέπτες, εξ αγχιστείας συγχωριανούς που βρίσκονται συχνά στο χωριό. Θα γίνονται οι μέρες της διαμονής μας στην Κορακιάνα (μόνιμη ή για διακοπές) ανεπανάληπτης ευχαρίστησης και ανεφοδιασμού των ψυχικών μας αντιστάσεων. Ιδίως σε μέρες θλίψεως, όπως αυτές που ζούμε.

Όλα αυτά αφορούν περισσότερο τους απαισιόδοξους που νοιώθουν (και δίκαια) απομονωμένοι και αποξενωμένοι.

Τέρμα στη θλίψη. Βρισκόμαστε σε φάση αλλαγής σελίδας (πιστεύω) στην ζωή του χωριού, μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι νέοι «άρχοντες» θέλουν. Έχουν όμως ανάγκη την βοήθεια ΟΛΩΝ μας. Μη την αρνηθούμε."

ΣΠΥΡΟΣ Π. ΣΑΒΒΑΝΗΣ

 ag_paraskevi2014h.jpg

Υ.Γ. (του korakiana.gr). Πετυχημένο ήταν και το φετινό πανηγύρι που διοργάνωσε η Φιλαρμονική στο χώρο της Αγίας Παρασκευής. Πολύς ο κόσμος, ωραία η νυχτερινή ατμόσφαιρα, νόστιμα τα ψητά εδέσματα. Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία συνάντησης αλλήλων….

Μοναδική παράλειψη, μια καμμένη λάμπα στο μονοπάτι, που οδήγησε τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού…στο σφάλο (έπεσε στη σφαλιά) !!!

ag_parask2014d.jpg
ag_parask2014e.jpg
 ag_parask2014f.jpg  ag_paraskevi2014a.jpg
 ag_parask2014i.jpg  ag_parask2014j.jpg Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.07.14 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar