Menu Content/Inhalt
Στη μνήμη του Καποδίστρια PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.09.14

Οι απρόσμενες εναλλαγές του καιρού φαίνεται πως ξεγέλασαν μέχρι και τα αγριο-σπάραγγα που απολαμβάνουν τον ήλιο του κυριακάτικου πρωινού, εκεί κοντά στου Σαέρη.

Έως εκεί φθάνει ο απόηχος της Χορωδίας Μαντουκίου, που συνοδεύει την ψαλμωδία στον Άη-Νικόλα, σε μνήμη του επιφανούς κερκυραίου Ιωάννη Καποδίστρια. Ο εξ Αιγίνης ιερέας Εμμανουήλ Γιαννούλης θα μεταφέρει στο εκκλησίασμα την εμπειρία της πόλεώς του από την ιστορική εγκατάσταση και ανάληψη καθηκόντων του πρώτου κυβερνήτη της χώρας.

kapod092014e.jpg
 kapod092014f.jpg
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Άη-Θανάση, στον τάφο ενός εκ των συνεργατών της οικογένειας Καποδίστρια. Παρών και ο Ανάστος Δημητρόπουλος Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, άπαντες προσκεκλημένοι και συμμετέχοντες στο τριήμερο αφιέρωμα που διοργανώνει κάθε χρόνο η UNESCO, την ημέρα δολοφονίας του εξέχοντος πολιτικού ανδρός.
kapod092014d.jpg

Το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Ιονίου Ακαδημίας, η Χορωδία της Κορακιάνας θα «προλογίσει» με Χατζιδάκι, το τελευταίο μέρος των εργασιών του «διαλόγου με την ιστορία», που συντονίζει ο Πρόεδρος της UNESCO Ιονίου Γιώργος Σκλαβούνος, με αναφορά σε τρεις διακεκριμένους Ηπειρώτες, στενούς φίλους και συνεργάτες του Ιωάννη Καποδίστρια: τον Ανδρέα Ιδρωμένο, το Χριστόφορο Περραιβό και τον Ιωάννη Δομπόλη και με αντίστοιχους ομιλητές τον διδάσκοντα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Δημήτριο Μεταλληνό, το Γιώργο Σκλαβούνο και τον συγγραφέα Σπυρίδωνα Εργολάβο. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος της Φιλαρμονικής μας Δώρα Μεταλληνού, ενώ τις εργασίες θα «κλείσει» η Πρύτανης του Πανεπιστημίου.

kapod092014b.jpg
 kapod092014c.jpg
 kapod092014a.jpg

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Ρώσικη παρουσία... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.09.14
rosiko2014a.jpg
Η παρουσία ρώσικου πολεμικού πλοίου στο λιμάνι της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της "Ρώσικης εβδομάδας", προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών Κερκυραίων, αλλά και χωριανών μας, που έσπευσαν για...επιθεώρηση στόλου.

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Κυδώνια... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.09.14
kidonia092014.jpgΠόσα θέλει ο άνθρωπος για να νοιώσει πληρότητα΄; Όπου και να πέσει το μάτι ξεχειλίζει ο πλούτος! Επάρκεια και ικανοποίηση. Χωρίς φροντίδα, χωρίς επέμβαση ανθρώπινη. Μόνα τους τα αγαθά αναπτύσσονται, καρποφορούν και στολίζουν τον κόσμο . Διακοσμήτρια η φύση και ο άνθρωπος θεατής του ωραίου! Του αυθεντικού παρατηρητής!  Αλίμονο όμως αν επέμβει. Καταστροφή! Μαγαρίζει το ωραίο. Χάθηκε το μέτρο, χάθηκε η αισθητική. Στην προσπάθεια να δρέψει οφέλη, θυσίασε το μέτρο, την ομορφιά του αυθεντικού! Γιομίζουν οι κήποι καρπούς ,γέρνουν τα κλαδιά φορτωμένα στο χώμα! Μα ..άγευστα και χωρίς άρωμα.Ποσότητα χωρίς ποιότητα! Καιροί του ''φαίνεσθαι''! Καιροί του ''θερίζειν'', το αποτέλεσμα του  εγκλήματος που διεπράχθη πάνω στη φύση! Το ''φαίνεσθαι'' υπεράνω του ''είναι'' Η εικόνα του μεταξωτού'' πουκάμισου'' κι ας είναι ''άδειο''....

ΔΩΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Αποχεραιτισμός.... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Γιώργος Σαββανής   
23.09.14

Δύσκολο να δεχτεί κανείς πως ένας τόσο ζωντανός άνθρωπος έφυγε από τη ζωή.

Δύσκολο παρόλο που η κατάσταση της υγείας του το τελευταίο διάστημα τίποτε καλό δεν προμήνυε.

Ο Τάκης Σαββανής, ο Στάθιος, δεν είναι πια κοντά μας. Ένας άνθρωπος δυνατός, αισιόδοξος, δραστήριος, αεικίνητος, με αγάπη για τη ζωή. Με πάθος για τον τόπο του και τα κοινά. Η παρουσία του πάντα αισθητή. Πανταχού παρών. Συμπαραστάτης πολύτιμος στην οικογένειά του. Συνεχής η παρουσία του και από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα τα διαστήματα που έλειπε στη Αμερική. Η συντροφιά και η κουβέντα μαζί του μια ξεχωριστή και ευχάριστη εμπειρία. Πηγή γνώσης για την ιστορία και τα τεκταινόμενα του χωριού, μιας και ήταν από τα λίγα "ζωντανά αρχεία" που έχουν απομείνει.

Αισθάνομαι ότι ο Τάκης αποτελούσε ένα μέρος από την ψυχή της Κορακιάνας.

Φεύγοντας παίρνει μαζί του το κομμάτι αυτό.

Σίγουρα το χωριό γίνεται φτωχότερο.

Η κόρη του Ρένα και ο αδερφός του ο Σπύρος χάνουν ένα πολύτιμο άνθρωπο και ένα μεγάλο στήριγμα. Τους εύχομαι να είναι γεροί πάντα και να τον θυμούνται.
Φέτος Τάκη δε θα τρυγίσεις στον Άη Θανάση. Δε θα φτιάξεις το όμορφο κρασί σου. Όμως κάποιες από τις κλαδιές που μου χάρισες από τον κακοτρύγη σου μεγαλώνουν κάπου στην Κορινθία...

Καλό σου ταξίδι ξάδερφε. Κακή συγκυρία δε μου επέτρεψε ούτε στην κηδεία να παραβρεθώ.

Αναπαύσου στη Γη της Κορακιάνας, που σε γέννησε και που λάτρεψες.


Γιώργος Σαββανής Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
"Αναμνήσεις"...ποιητικές PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.09.14

panaoutsos092014.jpg

Η αναζήτηση των γενεαλογικών στοιχείων των οικογενειών του χωριού συνεχίζεται, «χαμένη» μέσα στην καθημερινότητα. Αρκετά δύσκολο έργο αποδεικνύεται πως είναι να ανασυνθέσεις τα ίχνη των «Μεταλληνών», που αποτελούν την πολυπληθέστερη «κοινότητα» της Κορακιάνας. Μια απογευματινή συζήτηση με τον Βασίλη Μεταλληνό και τη σύζυγό του Νίκη, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση στιχουργημάτων για τη ζωή και τον έρωτα, από τη συλλογή του, «Αναμνήσεις μιας ζωής». Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar