Menu Content/Inhalt
Απόδραση στο Ναύπλιο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
29.11.14

Υπήρξε πράγματι πολύτιμη η εμπειρία που αποκτήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιών στο Ναύπλιο...

nafpliokapod112014b.jpg

nafplio_kapod112014.jpgΤο πρόγραμμα περιελάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων, εμπνευστής αρκετών εκ των οποίων ήταν ο προηγούμενος πρόεδρος της φιλαρμονικής Σπ.Σαββανής καθώς και ο φίλος της Κορακιάνας και ιστορικός ερευνητής Γ.Σκλαβούνος. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Κυβερνήτη.Επίσης κατάθεση μπουκέτου λουλουδιών έξω από την εκκλησία, στο μέρος της θυσίας του Καποδίστρια. Σημαντικοί  ήταν οι στίχοι πάνω στην ανθοδέσμη.Ο ποιητής της ΛΗΘΗΣ Λ.ΜΑΒΙΛΗΣ πάντα επίκαιρος: 'Αν δεν μπορείς παρά να κλαις το δείλι,τους ζωντανούς τα μάτια σου ας κλάψουν! Θέλει μα δε βολεί να λησμονήσουν!'' Στην αίθουσα του Βουλευτικού προβλήθηκε η σουηδική  ταινία: ''ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ'' [As it is in heaven''] του KAY POLLAK.Της δικής μας παρουσίας προηγήθηκε ομιλία του κ.Γ.Σκλαβούνου με θέμα :''Ο Καποδίστριας ως ηγέτης στρατιωτικός και πολιτικός της εθνεγερσίας''.

Η χορωδία μας έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και απέσπασε πολλά κολακευτικά σχόλια,ακόμη και από χορωδίες με μεγάλη και αξιόλογη πορεία. Η υπεύθυνη δε κα Σοφία Μαρτζούκου πρότεινε αδελφοποίηση στους ομότεχνους της, της χορωδίας και ανέφερε πως με τους αδελφούς κυπρίους μας συνδέει ο Άγιος Σπυρίδων,αλλά και το γεγονός πως η μητέρα του Καποδίστρια ήταν κυπριακής καταγωγής. Απεδέχθησαν την πρόταση με μεγάλο ενθουσιασμό. Όσος ελεύθερος χρόνος υπήρξε αξιοποιήθηκε με επίσκεψη στην Αρχαία Επίδαυρο και στην Τίρυνθα! Επισκεφτήκαμε επίσης το αρχαιολογικό μουσείο καθώς και το  Παλαμίδι. Σεριανίσαμε στα σοκάκια της πόλης που πραγματικά μας εντυπωσίασε με την καθαριότητα και την αισθητική της. Γυρίσαμε πλουσιότεροι και σοφότεροι!Και εις άλλα....

ΔΩΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ

 

ΣΗΜ.: σχετική αναφορά και σε ηλεκτρονικό περιοδικό της Αίγινας:  

http://aeginalight.gr/article.php?id=65749#.VHmn8TGsVEZ

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 01.12.14 )
 
Νέο κάλεσμα για το Κέντρο Υγείας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.11.14

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την υπεράσπιση του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου με τον Περιϕερειάρχη  Ιόνιων Νησιών.

Κοινή ήταν η αγωνία για το μέλλον του Κέντρου Υγείας και η διάθεση αγωνιστικής διεκδίκησης της καλής λειτουργίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε όλο το νησί και την Περιϕέρεια.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους πολίτες στο επόμενο βήμα διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Νέα ζωοκλοπή PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.11.14

Νέα κρούσματα ζωοκλοπών το τελευταίο τριήμερο, τη φορά αυτή σε αγροικίες στις Βαρές, πριν από την είσοδο στον οικισμό. Διαδοχικά «απαλλοτροιώθηκαν» σχετικά μικρός αριθμός  από γαλοπούλες και κότες, καθώς και ένα κατσίκι. Σήμερα, το πρωί κατέφθασε επιτόπου περιπολικό της Αστυνομίας, προς διερεύνηση της υπόθεσης…

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί, ότι ανεξαρτήτως του αριθμού ή της αξίας των κλαπέντων, η συναισθηματική επιβάρυνση των (κυρίως) ηλικιωμένων ατόμων που ασχολούνται με την εκτροφή ζώων, είναι μεγάλη… Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
"Της Ανατολής Πατρίδες" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.11.14
Εκδήλωση του Χορευτικού τμήματος της Φιλαρμονικής μας, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.
afisa_xoreft30112014.jpg


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.11.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκδήλωση Χορευτικού στην πόλη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.11.14

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

samaras.jpgΗ Φιλαρμονική Κορακιάνας <<Σπύρος Σαμάρας>> , πραγματοποιεί παράσταση του χορευτικού της τμήματος  την προσεχή Κυριακή 30 Νοεμβρίου, ώρα 7:30 μ.μ. στο  Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Ο τίτλος της παράστασης είναι:  <<Της Ανατολής πατρίδες>>. Είναι αφιερωμένη στην παράδοση, τους χορούς, τα τραγούδια και  τις μουσικές  από τις χαμένες πατρίδες της Καππαδοκίας, του Πόντου,  της Προποντίδας και της Ερυθραίας .

Συμμετέχουν:  Η χορωδία  της Φιλαρμονικής <<Σπ. Σαμάρας>>,

                          Η Ευξείνος Λέσχη  Ποντίων και,

                          Ο Εκπολιτιστικός Συλλόγος  Κρήνης <<Το Αγγελόκαστρο>>.

Είσοδος ελεύθερη.

Κέρκυρα 24/11/2014

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                          Η. Γ.Γραμματέας

Δώρα Μεταλληνού                                                               Κατερίνα Φακιολά Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar