Menu Content/Inhalt
Χριστουγεννιάτικη συναυλία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.12.14

filasm_syn28122014a.jpg

Μια ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής μας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 το βράδυ στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι αίθουσα γέμισε από κόσμο, που αποζημιώθηκε πλήρως από τα τρία μουσικά σύνολα: των πολύ μικρών μουσικών που έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση, της μπαντίνας που αποτελείται από επίσης μικρούς, αλλά περισσότερο έμπειρους μουσικούς και φυσικά την μπάντα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Ζερβόπουλου.

filarm_syn28122014b.jpg

Οι μελωδίες ήταν φυσικά χριστουγεννιάτικες, από τις κλασσικές έως «ολίγον ροκ» και μερικές από αυτές θύμισαν γνωστές κινηματογραφικές παραγωγές.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Δώρα Μεταλληνού, ενώ πέραν των μελών της Διοίκησης της Φιλαρμονικής, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, όπως ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ρεδαιστινός, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Σταμάτης Απέργης, καθώς και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και άλλων τοπικών φορέων. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.12.14 )
 
Το παραμύθι... της Χορωδίας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.12.14

Με φόντο ένα μακρόστενο και πλουσιοπάροχο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και με τη Χορωδία της Κορακιάνας σε ρόλο συνδαιτυμόνων, εκτυλίχτηκε χθες το βράδυ η πετυχημένη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του δανού συγγραφέα Άντερσεν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα».Τα παιδιά που απέδωσαν τους ρόλους πέτυχαν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, με τη συνδρομή της Χορωδίας που τραγουδούσε γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενσωματωμένες στο σενάριο του παραμυθιού. Ο διακριτικός φωτισμός, το αναμμένο τζάκι  και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο πίνακας με τη Φάτνη (δια χειρός Χριστίνας Μαρτζούκου) μαζί με τις απαγγελίες των παιδιών, τις μελωδίες και τον κόσμο που προσήλθε στην αίθουσα του Συνεταιρισμού, δημιούργησαν μια ζεστή και μεστή νοημάτων, ατμόσφαιρα.

adersev122014a.jpg

Την εκδήλωση προλόγισε η υπεύθυνη της Χορωδίας Σοφία Μαρτζούκου, ενώ η Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Δώρα Μεταλληνού διάβασε το παραμύθι, που η ίδια διασκεύασε με επιτυχία. Ο Γιώργος Άνθης διεύθυνε τη Χορωδία. με την Πέλυ Κοντογούρη στο αρμόνιο και την Αφροδίτη Παπαβασιλείου να «κλείνει» το παραμύθι με το γνωστό, χριστουγεννιάτικο «Νανούρισμα», ενώ πλην των παιδιών, μικρούς ρόλους στο θεατρικό ανέλαβαν και μέλη της Χορωδίας. Στη συνέχεια, η αίθουσα αντήχησε από τα Κορακιανίτικα Κάλαντα.

adersen122014b.jpg

Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής παρέστησαν ο Απέργης Σταμάτης και η Θύμη Αγγέλα, ενώ το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι γνωστοί ζωγράφοι Θεόφιλος Κένταρχος και Νικόλαος Θεοδώνης, ο παπα-Κώστας Φαϊτας, καθώς και τα μέλη της Διοίκησης της Φιλαρμονικής, που συνέδραμαν την εκδήλωση.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο πολύ ωραίο σκηνικό, που φτιάχτηκε και φιλοτεχνήθηκε από μέλη της Διοίκησης της Φιλαρμονικής και μέλη της Χορωδίας.
adersen122014c.jpg
adersen122014d.jpgΣτο τέλος, οι προσελθόντες "τίμησαν" δεόντως το στρωμένο τραπέζι...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.12.14 )
 
Το παραμύθι...της Χορωδίας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.12.14

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», το συγκινιτικό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, διανθισμένο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θα ζωντανέψει η Χορωδία Κορακιάνας, αύριο Παρασκευή 26/12/2014 στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνεταιρισμού, με τη συμμετοχή αρκετών μικρών και μεγαλύτερων παιδιών, για την αναπαράσταση της χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

Και έπεται συνέχεια την ερχόμενη Κυριακή 28/12/2014, με συναλία της Μπάντας και της Μπαντίνας στον ίδιο χώρο. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.12.14

Ανήμερα Χριστουγέννων, με συννεφιά, προμήνυμα αλλαγής του καιρού τις επόμενες ώρες.Στον Άη-Θανάση η Λειτουργία της Ημέρας.

Τα παιδιά της Μπαντίνας χωρισμένα σε δύο ομάδες θα διατρέξουν όλο το χωριό από άκρη σε άκρη για να παιανίσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στις γειτονιές και να εισπράξει η Φιλαρμονική την αναγκαία ενίσχυση.

kalantaxrist25122014b.jpg

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, στρωμένο με γαλοπούλα ή αυγολέμονο, αναμένει συγγενείς και φίλους…

kalantaxrist25122014c.jpgΥ.Γ. Ο Θανάσης Νικολούζος προσέφερε στην «παρέα του δρόμου» ένα μικρό δείγμα της φυσικής καλλιέργειας σαλατικών από την Ακλερή. Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Κάποια παλιά Χριστούγεννα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
24.12.14

Μια πάχνη καθισμένη στο τζάμι και μόνο εκεί που τα δάχτυλα άφηναν τα σημάδια τους έβλεπες κάποιες παραμορφωμένες φιγούρες μέσα στο λεωφορείο της γραμμής, Κορακιάνα -Κέρκυρα! Δεκαετία του ΄60 και αρκετά μετά...Χειμώνας ,τσουχτερό το πρωινό αγιάζι και οι παραμονές των γιορτών επέβαλαν μια επίσκεψη στη χώρα για ψώνια ανάλογα με το βαλάντιο του ο καθένας! Δε μας έπαιρνε για πολύ ξόδεμα! Δύσκολοι καιροί και αραιά κατεβαίνανε οι χωριανοί στη χώρα.Πολλές φορές για γιατρό...Γι αυτό όταν κάποιος πήγαινε ,τον ρώταγαν: -Για καλό πήγες στη χώρα; Μου φέρες καραμέλες;
Παραμονές γιορτών πάντα πηγαίναμε κι εμείς για κάποια ψώνια! Το λεωφορείο ξεκίναγε χαράματα.Πήχτρα σκοτάδι, δεν έβλεπες τη μύτη σου.Στου Κουκουκή έφτανες και δεν έβλεπες μέσα από τα τζάμια από τους υδρατμούς! Οταν φτάναμε στη Σπηλιά δεν είχε ακόμα καλοχαράξει! Το καφενείο του Μπαλατσινού το  μόνο ανοιχτό μαγαζί.  Το μπρίκι να μην ξαποσταίνει.Καφές και τσάι σε πρώτη ζήτηση! Μόνο ένα παξιμάδι στο πιατάκι να συνοδεύει το τσάι. Καθόμασταν ώσπου να πάει μια ώρα ανθρώπινη για τους αστούς. Το ρόπτρο χτύπαγε όταν  πήγαινε τουλάχιστον 8,30. Είχαμε κάποιους συγγενείς εκεί κοντά και εθιμοτυπικά τους επισκεφτόμασταν με μια βρασιά αγριολάχανα, λίγο κρασί, λεμόνια, πορτοκάλια και λίγο λάδι ''νιο'', όταν είχαμε αλέσει. Ζήλευα τη θαλπωρή και τη ζέστη μέσα στο σπίτι. Εγώ δεν άντεχα να σηκώνω στην πλάτη, όταν έπεφτα για ύπνο το χράμι και την κουβέρτα του αργαλειού. Μα πιο πολύ ζήλευα το χριστουγεννιάτικο δέντρο! ¨Ηταν στολισμένο με τόσα θαυμαστά μπιλιμπιδάκια. Μπάλες γυαλιστερές, κουκλάκια, αγγελάκια, χιόνι σαν φυσικό! Στολίζαμε κι εμείς δέντρο μα στερημένα τα κλαδιά από ''αγοραστά'' και ''αστραφτερά'' διακοσμητικά. Πίναμε το δεύτερο αχνιστό τσάι. Η θεία μίλαγε σιγά μην ξυπνήσουν οι υπόλοιποι της οικογένειας. Κάποια στιγμή ξαμολιόμαστε στα μαγαζιά να ψωνίσουμε ένα ζευγάρι παπούτσια και ότι άλλο δυνάμεθα...Κατά το μεσημέρι περνάγαμε από τη θεία να πάρουμε το καλάθι μας και τη τσάντα που είχαμε πάει τα καλούδια του χωριού. Δεν ήταν πλαστική βλέπετε ήταν οικολογική! Φοβερή αναμονή....Ήξερα πως θα είχε το «κάτι τις» μέσα . ¨Ενα ημερολόγιο στάνταρ, πάντα με την εικόνα του Χριστού ως καλού Ποιμένα, μία φογάτσα [το Πάσχα] και το καλύτερο όλων ....κάποια από τα στολίδια του δέντρου περασμένης χρονιάς! Καμάρωνα πως μπορεί να ήμουνα από τους λίγους που είχαν τέτοια στολίδια στο δέντρο! Εμείς στο χωριό κρεμάγαμε ''κουτούλια'' τυλιγμένα με τσιγαρόχαρτο, κάρτες που μας είχαν στείλει, μπαμπάκι αντί χιονιού! Ακόμη κρατώτέτοια στολίδια και είναι πλέον συλλεκτικά!

Μα το ωραιότερο δώρο το πήρα κάποια Χριστούγεννα,όταν μου χάρισαν το ποδήλατο το εξάδελφου Γιάννη! Τρίκυκλο .με μια σέλα ξύλινη!

Και για την ιστορία....Πρόσφατα αναφέροντας το ποδήλατο αυτό στον τότε κάτοχό του, έγινε η αποκάλυψη:Μου λέει ο Γιάννης:-Σε σένα το έδωσαν και το ζήταγα για πολύν καιρό; Μου το πήραν τότε λέγοντας πως χάλασε γιατί φοβόντουσαν μήπως χτυπήσω μέσα στο σπίτι!! Μια αποκάλυψη μετά από τόσες δεκαετίες.... 

Υ.Γ Ας μου συγχωρεθεί η φλυαρία,μα κάποιοι μου ζητούν να τους θυμίσω ταπαλιά μέρες που είναι!

ΔΩΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 14
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar