Menu Content/Inhalt
Κοπή πίτας και άλλες ειδήσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.01.15

samaras.jpg1.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αύριο Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015  και ώρα 18:00  η Φιλαρμονική θα κόψει την πίτα της στην αίθουσα <<Luna d' Argento>>.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εμφάνιση μικρών μουσικών συνόλων,  παράσταση του παιδικού χορευτικού μας τμήματος, καθώς και συναυλία της παιδικής χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτύλα <<Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ>>.

Το Διοικητικο Συμβούλιο                       

2. Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ανοικτή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Κορακιάνας στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού, με θέμα την απόφαση για τη διενέργεια ή όχι, ψεκασμών για τη δακοκτονία. Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου ήταν για μια ακόμη χρονιά αρνητική.

3.Εναλλακτικούς χώρους αναζήτησε και βρήκε για τις πρόβες του το Χορευτικό τμήμα της Φιλαρμονικής...προσωρινά βέβαια. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 31.01.15 )
 
Παλιά ορχήστρα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.01.15

metallinos.jpgΚαλημερα φιλοι μου...

Ολοι εμεις που περασαμε απο τις αιθουσες την Φιλαρμονικης Κορακιανας και μαθαμε να παιζουμε ενα οργανο οφειλουμε ενα μεγαλο ευχαριστω στη μικρη αυτη ορχηστρα των συγχωριανων μας που ηταν τα πρωτα θεμελια για τη δημιουργια της. Μαζευαν τα χρηματα απο τα καλαντα, τiς γιορτες,. τα πανιγυρια, για εναν σκοπο: να δημιουργησουν την Φιλαρμονικη στο χωριο μας.

Για τους νεώτερους που δεν τους πρόλαβαν στη ζωή,είναι από αριστερά: ο Κώστας ο Τσουρλής βιολί, ο Αντώνης ο Τσολός βιολί,  ο Γιάννης ο Μανθής κιθάρα, ο πατέρας μου βιολί και ο Γεράσιμος ο Μπαλατσινός κιθάρα. Υπήρχε ακόμη ένας εξαιρετικός μουσικός από το Σκριπερό, ο Σπύρος ο Μπότης με το ακορντεόν του, φίλος των προαναφερθέντων, που έπαιξε σε όλες τις εκδηλώσεις αφιλοκερδώς.

Τους ευχαριστούμε όλους!!!

Γιώργος Γρηγ. Μεταλληνός
 Υπάρχουν 3 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Νίκος Φακιολάς   
25.01.15
fakiolasn.jpg

Το ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση στην Ελλάδα που δεν θα είναι αρεστή από τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας των Ευρωπαϊκών χωρών, όπως εκφράζονται με τις συνεχείς δηλώσεις τους είναι πολύ πιθανό να συμβεί άμεσα.

Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται κατανοητό  ότι θα υπάρξει κάποια ρήξη μεταξύ της ελληνικής και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και είναι ευκαιρία να αντιδράσουμε ως ισότιμη χώρα και όχι ως υποτελής στις γενικευμένες πολιτικές τους.

Υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα  που πρέπει να διεκδικήσουμε με κάθε μέσο.

Ξεκινάμε από το υποχρεωτικό δάνειο της Ελλάδας προς τη Γερμανία για τη διεξαγωγή του Β΄Παγκοσμίου πολέμου και τις αποζημιώσεις για τις ζημίες που έκανε αυτή και έχει καταβάλλει σε όλες τις αντίπαλες χώρες και θα έπρεπε μετά την ενοποίηση της να καταβάλλει και στην Ελλάδα, αλλά αρνείται με θρασύτητα κατηγορηματικά. Τα οφειλόμενα θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, να καλύψουν όλο το εξωτερικό μας ΄χρέος΄ που δεν είναι γνωστό πού το οφείλουμε, αφού όλες οι χώρες, ακόμα και οι U.S.A. έχουν τεράστια χρέη. Το ζήτημα είναι γνωστό για πολλά χρόνια, αλλά η διεκδίκηση του έχει συστηματοποιηθεί με τις πρωτοβουλίες του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Μανώλη Γλέζου και πρέπει όλοι να στηρίξουν τις προσπάθειες του για να μην θεωρηθεί μοναχικός ρομαντικός καβαλάρης.

Να περάσουμε σε άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα.

Τα μουσεία όλων των ισχυρών Ευρωπαϊκών χωρών είναι γεμάτα από αριστουργήματα απαράμιλλης Ελληνικής τέχνης που με διάφορους τρόπους μεταφέρθηκαν και παρέμειναν στις χώρες αυτές, αλλά μας ανήκουν και είναι μέρος του πολιτισμού μας. Δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση. Εφόσον οι κυβερνήσεις τους αποφασίσουν να οδηγήσουν σε οικονομικό αδιέξοδο τη χώρα μας είναι ανάγκη να τους υπενθυμίσουμε την προέλευση του πολιτισμού ολόκληρου του δυτικού κόσμου. Τα μουσεία των μεγαλουπόλεων τους  αποδεικνύουν τον εύλογο αυτό ισχυρισμό. Το Βρετανικό μουσείο στο Λονδίνο με τα γλυπτά του Παρθενώνα, , που είναι τα πρώτα που πρέπει να επιστραφούν και να διεκδικήσουν οι Έλληνες, το Λούβρο στο Παρίσι με  τη Νίκη της Σαμοθράκης και την υπέροχη Αφροδίτη της Μήλου, το πλούσιο με ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα μουσείο Βερολίνου και Ν.Υόρκης, το μουσείο Ελ Γκρέκο στο Τολέδο  έξω από τη Μαδρίτη είναι μερικά μόνο  από τα δείγματα της κλασσικής ελληνικής τέχνης. Δεν εξαγοράζονται όλα αυτά τα αριστουργήματα με οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, αλλά δείχνουν γιατί αυτή η χώρα είναι απαραίτητο να βρίσκεται πάντα στην καρδιά της Ευρώπης. Αν ανταλλαγεί, ένα μόνο από τα αντικείμενα αυτά υψηλής τέχνης είναι αρκετό να υπερκαλύψει το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας. Ευτυχώς, αυτή η τέχνη δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ούτε μπορεί να υπάρξει τέτοια πρόθεση από την πλευρά της χώρας μας.   

Αν οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων κάνουν πρώτα πριν ψηφίσουν ένα περίπατο σε κεντρικά σημεία των μεγαλουπόλεων τους, έξω από δημόσια κτίρια του Λονδίνου, του Παρισιού, του Βερολίνου, της Πράγας, της Βουδαπέστης, της Ρώμης, της Μαδρίτης, της Βιέννης, των Βρυξελλών, της Ουάσιγκτον, επειδή όλοι μιμούνται την ελληνική κλασσική αρχιτεκτονική, θα έχουν σίγουρα την εντύπωση ότι βρίσκονται μπροστά στην Ακρόπολη ή την Πλάκα ή το κέντρο της οδού Παν/μίου.  Αυτή την εικόνα θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, όταν προσέρχονται για να ψηφίσουν και δικαιολογούνται οι ευνοϊκές δηλώσεις ορισμένων κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Η εκλογή συγκεκριμένων κυβερνήσεων είναι δημοκρατικό δικαίωμα του Ελληνικού λαού και για κανένα λόγο ή σκοπιμότητα δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται με δηλώσεις  άλλων κορυφαίων στελεχών τόσο για την αξιοπρέπεια του, διότι πρώτος αυτός καθιέρωσε τη δημοκρατία ως ανώτερη μορφή διακυβέρνησης, και για σεβασμό στους πολιτειακούς θεσμούς που διακηρύσσει σε όλους τους τόνους η Ευρώπη. Τα ιδανικά της δημοκρατίας, ισονομίας, ελευθερίας και ανεξαρτησίας υπερέχουν έναντι οποιουδήποτε άλλου συμφέροντος. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οφείλουν να διαπραγματευτούν με όποιους ορίσει ο ελληνικός λαός με τις νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών και όχι με όσους είναι αρεστοί για δικούς τους λόγους από τους ίδιους.

 Νίκος Φακιολάς, Δρ.κοινωνιολογίας

τ. Δ/ντής Ερευνών ΕΚΚΕ, Παν/κός Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.01.15
Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 25ης Ιανουαρίου 2015, στο χωριό μας:
Ψήφισαν: 735
Ακυρα-Λευκά: 13
Έγκυρα: 722

Έλαβαν:
ΣΥΡΙΖΑ: 314 (43,5%)
Ν.Δ.: 162
ΚΚΕ: 63
ΠΟΤΑΜΙ: 48
ΑΝ.ΕΛ.: 36
ΠΑΣΟΚ: 27
Χρυσή Αυγή: 27
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ: 16
ΛΑΟΣ: 6
ΑΝΤΑΡΣΙΑ: 5
ΛΟΙΠΑ: 18


Βουλευτές Κέρκυρας εξελέγησαν οι: Στέφανος Σαμοϊλης, Φωτεινή Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και Στέφανος Γκίκας (Ν.Δ.)
Στη χώρα σημειώθηκε κυβερνητική αλλαγή με κυβέρνησ συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.01.15 )
 
Κρίσιμες βουλευτικές εκλογές PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.01.15
ekloges012015a.jpg
«Το σύννεφο έφερε βραχή»…αλλά μόνο για λίγο και έτσι η εκλογική διαδικασία στο χωριό εξελίσσεται κανονικά, με αυξημένη προσέλευση λίγο πριν το μεσημέρι, που «ξαστέρωσε» ο καιρός. Όπως πάντα, έξω από το κτίριο του Δημοτικού Σχολείο, που στεγάζει τα εκλογικά κέντρα, κόσμος είναι συγκεντρωμένος για κουβέντα…Σε αναμονή του ανοίγματος της κάλπης, μετά το σούρουπο…τα προγνωστικά "δίνουν και παίρνουν".
ekloges012015b.jpg


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.01.15 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 14
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar