Menu Content/Inhalt
"Εφτά τραγούδια θα σου πω" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.04.15

xorodia_moraitika042015.jpg

Το Σάββατο 25 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στα Μωραίτικα η εκδήλωση:"ΕΦΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ''.

Με τη συμμετοχή της χορωδίας μας,καθώς και των χορωδιών Μωραιτίκων, Βραγανιώτικων και της μαντολινάτας MINESTRELI. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
"Ο καιρός της σταφίδας" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.04.15

kairos_stafidas042015.jpgΕνδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε «Το Κελί» του Αγίου Αθανασίου, για την παρουσίαση του βιβλίου της Δώρας Παπανικολάου, «Ο καιρός της Σταφίδας», την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Άνω Κορακιάνας.

Το βιβλίο παρουσίασε ο Σπύρος Π. Σαββανής, ενώ αποσπάσματα διάβασαν η Δώρα Μεταλληνού και ο Πέτρος Αυγερινός. Η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε βιβλία...

vivliostafida042015.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.04.15 )
 
"εν Κερκύρα..." PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.04.15

elviraperiodiko042015.jpgΜετά από 6 χρόνια απουσίας, το «image Κέρκυρα» (2001-2008) επανακυκλοφορεί ως «image ἐν Κερκύρᾳ». Η νέα μορφή του αποτελεί σημαντική εξέλιξη της προηγούμενης, αφού έγιναν αξιόλογες - κατά την κρίση μας- αλλαγές τόσο στην εξωτερική του εμφάνιση, όσο και στην εσωτερική, επιβεβαιώνοντας ακόμα περισσότερο τον πολιτιστικό του χαρακτήρα. Γεμάτοι αισιοδοξία, πιστεύουμε ότι το «image ἐν Κερκύρᾳ» θα αριθμήσει πολλά τεύχη στο μέλλον, για να αποτελέσει την μόνιμη συντροφιά σας.

Η ύλη του περιοδικού με σημείο εκκίνησης την Κέρκυρα, θα επεκτείνεται στην χώρα μας και στον υπόλοιπο κόσμο. Σημείο αναφοράς ο άνθρωπος, οι δράσεις και οι ιδέες του, που εκφράζονται τόσο στις τέχνες, όσο και στις επιστήμες. Κατευθύνσεις, που συγκροτούν τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη δημιουργία.

Ως απόγονοι των Φαιάκων, με αιώνιο σύμβολό μας την απήδαλο ναυ, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας με προορισμό το αύριο, σεβόμενοι και διδασκόμενοι από το παρελθόν.

Κύριος άξονας μας η Κέρκυρα, τα Επτάνησα, η Ελλάδα, η Ευρώπη και όλος ο κόσμος.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους συνταξιδιώτες- συνεργάτες, στο παρόν τεύχος.
Αναμένω με χαρά και τους νέους συνεργάτες, που με τον καιρό θα προστεθούν στην ομάδα μας.

Ευχαριστώ επίσης το αναγνωστικό κοινό, για το ήδη έκδηλο ενδιαφέρον του προς το περιοδικό και την συμβολή του στην κυκλοφορία του.

Ελβίρα Μεταλληνού Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.04.15 )
 
"Στην Κεραδικιά" του Στέλιου Γραμμένου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.04.15

keradikia2015a.jpgΤις μέρες του Πάσχα ένας φάκελος από την Αθήνα μας έφερε νοερά σε επικοινωνία με τον φίλτατο Στέλιο Γραμμένο, Σιναραδίτη στην καταγωγή, μα ταυτόχρονα Κορακιανίτη από την πλευρά της μητέρας του. Ένα καινούργιο βιβλίο με τίτλο «Στην Κεραδικιά, τα Σιναραδίτικα και τα άλλα», έκδοση του Συλλόγου των Σιναραδιτών Αθηνών», ήταν το περιεχόμενο του ταχυδρομικού φακέλου. Αφηγήσεις αναμνήσεων του συγγραφέα, κείμενο σπονδυλωτό με ρέοντα λόγο (όπως εξάλλου μας έχει συνηθίσει και από προηγούμενα βιβλία του) με εικόνες ζωντανές από τον πόλεμο και προς τις μέρες μας, κυρίως από τους Σιναράδες, αλλά και από αλλαχού…και με την υπόσχεση, να αναμένουμε και τα «Κορακιανίτικα»! Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Ενδιαφέροντα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
18.04.15

gakis_karavi042015.jpg1. Ένα πολύ ωραίο μοντέλο από παλιού τύπου σκαρί (πλοίο), κατασκεύασε ο μαθητής της πρώτης Γυμνασίου Ανδρέας Γάκης, τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, ενταγμένο στο μάθημα της Τεχνολογίας. Στην δε έκθεση που το ακολουθεί, περιγράφει εκτός των άλλων, όλα τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποίησε, πολλά εκ των οποίων άντλησε από το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον της γειτονιάς…

2. Χρειάστηκαν κάμποσα λεπτά απόψε το βράδυ έξω από το καφέ-Crecento, μέχρι να ανοίξει εκ των έξω η πόρτα του οδηγού του αυτοκινήτου του παπά μας, που «κλειδώθηκε απ’ έξω». Και αυτό χάρη στους επιδέξιους χειρισμούς του Δημήτρη Σαββανή και του Νίκου Ζερβόπουλου, που θα τους ζήλευε και επαγγελματίας διαρρήκτης. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 19.04.15 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 14
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar