Menu Content/Inhalt
Στον Άη-Σίδερο... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.08.15

Εορτή των θαυμάτων του Αγίου Ισιδώρου στο χωριό, τέλος Αυγούστου και τυπικά τέλος του καλοκαιριού...

Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα, παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο της μικρής εκκλησίας, κάτω από το πεύκο και με ελαφρό αεράκι η διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Αξιοποίηση της Ελληνικής ΑΟΖ στο Ιόνιο ". Ο ομιλητής ανέλυσε με γλαφυρό τρόπο το θέμα, εστιάζοντας στη συσχέτιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της χώρας στο Ιόνιο (και στην υπόλοιπη χώρα) με την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

ligerosaoz082015a.jpg
 ligerosaoz082015b.jpg

Ακολούθησε ο Εσπερινός, με τις προσφορές από φανουρόπιτες, να πληθαίνουν από χρονιά σε χρονιά.

s_isidoros082015a.jpg
 s_isidoros082015b.jpg

Κυριακή το πρωί, ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε η Λειτουργία, χοροστατούντων των ιερέων κ.κ. Τζαφέστα και Φαϊτα, ενώ ο κόσμος (κυρίως από Κορακιάνα και Σωκράκι) κατέκλυσε το μικρό αύλειο χώρο του ναού. Με το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου (αναπαριστά και τα αποδιδόμενα δύο θαύματα στην περιοχή) μέχρι τη στροφή της δεξαμενής με επιστροφή και το καθιερωμένο κέρασμα στη φιλόξενη σκιά των πεύκων.

s_isidoros082015c.jpgΥ.Γ. Αρκετά μεγάλη όπως κάθε χρόνο η προσέλευση του κόσμου από την περιοχή, ανθρώπων κάθε ηλικίας, που προσπαθούν να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή θέαση των ιερών δρώμενων. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.08.15 )
 
Περί ΑΟΖ Ιονίου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.08.15
lygeros29082015.jpg
Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και ώρα 18:30 το απόγευμα
στον Ιερό ναό Αγίου Ισιδώρου στην Άνω Κορακιάνα, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Αξιοποίηση της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Ιόνιο" .
 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.08.15 )
 
Κορακιάνα...Φλώρινα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.08.15

Στην πολύ ωραία ιστοσελίδα florinapast, δημοσιεύτηκε πρόσφατα αναφορά και φωτογραφικό υλικό από την παρουσία της Γιλαρμονικής Κορακιάνας τη Φλώρινα, το καλοκαίρι του 1961…

 «Οι εκδηλώσεις με τον τίτλο «Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις Φλωρίνης», πραγματοποιήθηκαν με μέριμνα του «Φ.Σ.Φ. Ο Αριστοτέλης», την αρωγή του Δήμου Φλώρινας και πολλών συλλόγων και σωματείων του νομού, κατά τα έτη 1960, 1951 και 1962 την περίοδο του Αυγούστου. Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονταν μουσικές συναυλίες,εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, χειροτεχνίας και βιοτεχνίας, παραδοσιακοί χοροί, διαλέξεις, αγώνες, εκδρομές και περιηγήσεις κλπ.

florinapast3.jpg
 florinapast4.jpg
 florinapast5.jpg
 

Στο Πρόγραμμα των «Β’ Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων Φλωρίνης», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 29 Ιουλίου μέχρι και 29 Αυγούστου 1961, εμφανίστηκε και η «Φιλαρμονική Κορακιάνας Κέρκυρας «Σπύρος Σαμάρας». Ήταν η πρώτη εκτός έδρας παρουσία της.

Στην «Ελληνική Φωνή», φ. 1419/2-9-1961, σε σχετικό ρεπορτάζ του Θεόδωρου Βόσδου με τίτλο «Λίαν επιτυχώς έληξαν αι Β’ Καλλιτεχνικαί Εκδηλώσεις», διαβάζουμε:

«…Την εσπέραν του Σαββάτου από της εξέδρας των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων παρουσίασεν καλλιτεχνικόν πρόγραμμα η Φιλαρμονική της Άνω Κορακιάνας, η οποία ενεποίησεν εις τους ακροατάς αρίστην εντύπωσιν όχι μόνον δια την αρτίαν μουσικήν κατάρτισιν, αλλά και δια την όλην εμφάνισίν της,με τας ωραιοτάτας και εντυπωσιακάς στολάς…»

 
Περί Γεωπολιτικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.08.15

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον Άη-Θανάση η ομιλία με θέμα «Η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδος παλαιότερα και σήμερα».Ομιλήτής ο χωριανός μας Βασίλης Μαρτζούκος, Αντιναύαρχος Π.Ν. έ.ά., Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και επίτιμος Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Ο ομιλητής αντί εισαγωγής αποσαφήνισε σειρά χρησίμων εννοιών, όπως τα «Εθνικά Συμφέροντα», τους «Εθνικούς Σκοπούς», την «Εθνική Στρατηγική», την «αποτροπή», την «εθνική ισχύ», τον «πειθαναγκασμό», τον «κατευνασμό», την «γεωπολιτική» και επεσήμανε τον τρόπο με τον οποίο οι έννοιες αυτές θα πρέπει να λειτουργούν σε ένα οργανωμένο κράτος.

bm_geopolitiki21082015.jpg

Στο κύριο μέρος της ομιλίας αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η διαχρονική γεωπολιτική αξία του ελλαδικού χώρου και έγιναν επί μέρους ιστορικές σχετικές αναφορές από την αρχαιότητα έως και τον πρόσφατο Ψυχρό Πόλεμο. Κατά την ανάλυση της τρέχουσας καταστάσεως στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος ανεδείχθη η εξ ίσου σημαντική (σε σχέση με το παρελθόν) γεωπολιτική αξία της Ελλάδος, επισημάνθηκε η μεγάλη αστάθεια και ρευστότητα της περιοχής καθώς και σειρά κινδύνων και προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας.

Το τελευταίο μέρος της ομιλίας  αφιερώθηκε στην αναφορά των κυριοτέρων παραγόντων, που συνθέτουν την σημερινή ανησυχητική εσωτερική κατάσταση της χώρας καθώς και τα υφιστάμενα  σημεία ισχύος της Ελλάδος τα οποία θα ήταν δυνατόν να αξιοποιηθούν. Τέλος ο ομιλητής αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές επιλογές της χώρας μας και παρέθεσε σειρά σχετικών προτάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και βελτίωση της  καταστάσεως.

Ακολούθησε διάλογος με το ακροατήριο, στο οποίο εκτός των άλλων, παρεβρέθηκε και ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας.Την εκδήλωση προλόγισε ο Σπύρος Σαββανής.

Επρόκειτο για μια πλήρως κατατοπιστική ομιλία, που με κατανοητούς για το ευρύ κοινό όρους, ανέπτυξε έναν κρίσιμο τομέα σκέψης και εφαρμοσμένης πολιτικής. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Περί Γεωπολιτικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
18.08.15

                                      Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015, στις 8,30 μ.μ., στο χώρο του Αγίου Αθανασίου Άνω Κορακιάνας θα αναπτυχθεί το θέμα: «Η Γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας παλαιότερα και σήμερα».

vasmartz_anagnostiki2011.jpgΤο θέμα θα παρουσιάσει ο Βασίλειος Μαρτζούκος, Αντιναύαρχος Π.Ν. έ.ά., Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και επίτιμος Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε…

«Το Κελί»

Ίδρυμα Ενορίας Αγίου Αθανασίου

Άνω Κορακιάνας Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 18.08.15 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar