Menu Content/Inhalt
Σκυριανός..οβελίας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.05.16


skyriaka052016.jpg

Κυριακάτικο γλέντι της «Σκυριανής παροικίας» της Κορακιάνας (και της Κέρκυρας) προετοιμάζεται από το πρωί στον κήπο του «Προέδρου» Σπύρου Κένταρχου, με τον ίδιο να πρωτοστατεί στο αργό, μαστορικό ψήσιμο του οβελία.Που καθώς εστάλη κατευθείαν από τη Σκύρο,τα πάτρια εδάφη του Δημήτρη Κουτσούπη, μεγαλωμένος με  τροφή από ελεύθερη βόσκηση και πόση γλυφού-υφάλμυρου νερού, υπόσχεται μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στην μεγάλη παρέα του Δημήτρη και της Μπέττυς.

Και ο χρόνος που διαρκεί το ψήσιμο δεν πάει φυσικά χαμένος, καθώς το τσίπουρο συνοδευόμενο από σκυριανό τυρί, ανοίγει την όρεξη και ανεβάζει το κέφι  της παρέας.


ΣΗΜ.:Την ίδια μέρα, ο Βασίλης Τσιριγώτης επεδείκνυε τη νέα του κάβα με άσπρο, κοκκινέλι και ρετσινάτο... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.05.16 )
 
Βράβευση από τη ΧΕΝ PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.05.16

vraveio_xen052016d.jpg

vraveio_xen052016b.jpgΣε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση εξελίχτηκε η τελετή βράβευσης δύο καταξιωμένων γυναικών της κερκυραϊκής κοινωνίας.Τόσο η χωριανή μας Μαριέττα Σαββανή όσο και η Μαρία Γεωργάτου, που βραβεύτηκαν από την Χ.Ε.Ν., η πρώτη ως ηθοποιός και η δεύτερη ως Ολυμπιονίκης, μίλησαν «από καρδιάς» στο κοινό που κατέκλυσε το χώρο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής, απαντώντας στους προλογισμούς που απηύθυναν γνωστοί διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος της ΧΕΝ Κέρκυρας Λία Μεταλληνού και το πρόγραμμα επιμελήθηκε η Ιωάννα Καπέλλου. Βιντεοσκοπημένα συγχαρητήρια μηνύματα προς τη Μαριέττα Σαββανή έστειλαν γνωστά στελέχη του καλλιτεχνικού κόσμου, ενώ στο πλευρό της Μαρίας Γεωργάτου βρέθηκε η προπονητής της εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής.

vraveio_xen052016a.jpg

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί Κορακιανίτες και βεβαίως τα συγγενικά πρόσωπα της Μαριέττας...καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών εκκλησιών, Ορθόδοξης και Καθολικής.

Συγχαρητήρια! Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.05.16 )
 
Χορωδιακά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.05.16

xorodia052016.jpg

Η «θερινή περίοδος» για τη Χορωδία του χωριού μας ήδη «τρέχει». Η συμμετοχή τον Ιούνιο σε χορωδιακό φεστιβάλ στο Κατάκολο Ηλείας, απαιτεί σχετική προετοιμασία ρεπερτορίου, που πραγματοποιείται με εντατικούς ρυθμούς.

alepou_litany052016a.jpg

Στο ενδιάμεσο, συνεχίζεται η συμμετοχή σε ακολουθούσες το Πάσχα, θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως η Λιτανεία της Κυριακής στην Αλεπού, στην οποία συμμετείχε από κοινού με τη Μπάντα της Φιλαρμονικής Κορακιάνας. Η Λιτανεία ξεκίνησε από τις Κουλίνες και ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο έφθασε στην Αλεπού, για να ανηφορίσει στην εκκλησία της «Οδηγήτριας». Εκεί πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια ευλογία των άρτων και η Χορωδία σιγοντάρησε τους ιερείς. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Άστατη... 21η Μαϊου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.05.16

21may2016.jpgΤο σχεδόν χειμωνιάτικο σκηνικό στα τέλη της Άνοιξης, με τοπικές μπόρες και δυνατό αέρα, ανέτρεψε το πρόγραμμα του εορτασμού της διπλής εορτής.Έτσι, η μεν καθιερωμένη Λειτουργία στον Άη-Κωσταντίνο «μεταφέρθηκε» στον παρακείμενο Άη-Γιάκωβο, εξαιτίας του λασπώδους ανηφορικού μονοπατιού προς τη μική απόκεντρη εκκλησία, ο δε ετήσιος εορτασμός της επετείου της Ενώσεως της Επτανήσου με την «μητέρα» Ελλάδα, στην πόλη της Κέρκυρας ματαιώθηκε ένεκα της βροχόπτωσης που ξεκίνησε λίγο πριν το μεσημέρι.

Τα τμήματα του Μουσικού μας Συλλόγου (Μπάντα και Χορευτικό) που είθισται να συμμετέχουν στις επετειακές αυτές εκδηλώσεις στην πόλη, επέστρεψαν άπραγα εις το χωριό, αφού προηγουμένως προσεπάθησαν να προφυλαχτούν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες στην πόλη, όπως-όπως (στην Παλιά Πύλη της Σπηλιάς και αλλού).

Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και το επετειακό αφιέρωμα της «Εστίας Κοινοπιαστών» ( http://koinonkynopiaston.blogspot.gr/2016/05/1864_19.html ) με αναφορά στα αφορούντα την ανάμιξη των δύο χωριών, Κορακιάνας και Κοινοπισταών στο ζήτημα της Ενώσεως, όπως αυτά αποτυπώνονται στο «Παραμύθι της Λιώς» του Σπύρου Κατσαρού, αλλά και σε αρθρογραφία εφημερίδων της εποχής (ήδη έχει αναφερθεί σε αυτήν και η ιστοσελίδα μας, αλλά εδώ υπάρχουν συγκεντρωμένα). Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 24.05.16 )
 
Βραδυά βράβευσης PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.05.16

marieta_savani.jpgΗ Χ.Ε.Ν. Κέρκυρας διοργανώνει βραδιά βράβευσης, την Δευτέρα 23 Μαϊου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ., στην αίθουσα- Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής (πίσω από το Οκαζιόν), για δύο διεκεκριμένες Κερκυραίες. Πρόκειται για τη Μαρία Γεωργάτου - Ολυμπιονίκη και τη Μαριέττα Σαββανή – Ηθοποιό. Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 24.05.16 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 11
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar