Menu Content/Inhalt
Το πρόβλημα με τις φωτογραφίες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.06.16
Δυστυχώς το πρόβλημα με την εμφάνιση των φωτογραφιών δε λέει να λυθεί ακόμη για όσους χρησιμοποιούν "internet explorer" ή "google chrome" (με "Firefox" δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα).
Μια πρόχειρη λύση είναι αυτή που μας υπέδειξε ο αναγνώστης και συνεργάτης μας Χρήστος Μεταλληνός: "Πατώντας" την επιλογή "Βιώσιμη Κοινότητα" στο πράσινο πλαίσιο στην πρώτη γραμμή (κορυφή) της σελίδας, τα πράγματα αποκαθίστανται...
Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία...


 Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Άμεση λύση για τα σκουπίδια...αναζητείται PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.06.16

skoupidia062016.jpg

Συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα, το μεγάλο πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, με απειλούμενες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την οικονομία του νησιού. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που «επιμένει» τα αρκετά τελευταία χρόνια, αφού καμμία τοπική αρχή δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να εφαρμόσει κάποια από τις λύσεις – συστήματα που εφαρμόζονται κατά κόρον σε γειτονικές μας περιφέρειαες και χώρες.

Ελπίζουμε τουλάχιστον, η σημερινή όξυνση του προβλήματος να οδηγήσει άμεσα στη δρομολόγηση συνολικής, ριζικής και σύγχρονης λύσης.

Οι επιπτώσεις του προβλήματος έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στο χωριό μας, με τους ξεχειλισμένους κάδους και τα πεταμένα σκουπίδια....

Υ.Γ.: Μεσημέρι Σαββάτου και η είδηση για το άνοιγμα της χωματερής στο Τεμπλόνι διαχέει (προσωρινή από ότι φαίνεται) ανακούφιση προς όλες τις πλευρές, ελπίζουμε όχι και εφυσηχασμό των τοπικών Αρχών.

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.07.16 )
 
Λαμπατίνες... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.06.16

labata062016a.jpgΛάμπατα και φέτος στο χωριό την παραμονή της εορτής του Άη-Γιαννιού του Λαμπατάρη. Στο προαύλιο του Άη-Γιώργη και στο τρίστρατο του Κουκουκή, την ώρα που «έμπαινε» στο χωριό το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν η Χορωδία και το Χορευτικό από φεστιβαλικές εκδηλώσεις στο Κατάκολο.

labata062016b.jpgΕκεί, απέναντι από τις αναμμένες φωτιές η κυρία Τσάντα Ιωνά θα θυμηθεί τις λαμπατίνες στο τρίστρατο στου Σακουμάνη στη Νεροσυρμή, πριν από πολλές δεκαετίες, που ήταν η αφορμή για να ακούσει (σύμφωνα με το έθιμο) το όνομα του μελλοντικού της συζύγου. Προς επίρρωση της δύναμης του εθίμου και η Μαρία Νικολούζου, που σε ανάλογη τελετή στο Σωκράκι, άκουσε τόνομα του μετέπειτα συζύγου της, Θανάση...

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Έκθεση της Καλλιτεχνικής Σχολής Κέρκυρας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.06.16

Έκθεση των μαθητών των εργαστηρίων της εγκαινίασε από την περασμένη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 η Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας.Πρόκειται για το απαύγασμα της εγασίας των μαθητών από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα: έργα υδατογραφίας, χαρακτικής και ελευθέρου σχεδίου.

zografoi062016a.jpg

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον εκπρόσωπο της  Διοίκηση της Σχολής κ. Μπαλατσινό, ενώ ο διευθυντής της Σχολής Θεόφιλος Κένταρχος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και συνεχάρη τους σπουδαστές Ακολούθησε βίντεο- αφιέρωμα στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας, τη σύνδεσή της με τη Σχολή Υδατογραφίας και τους σπουδαιότερους δασκάλους που πέρασαν από εκεί.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως αύριο, Παρασκευή 24/6/2016. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Στην Αγία Τριάδα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.06.16

agiatriada062016a.jpg

agiatriada062016b.jpgΕορτή του Αγίου Πνεύματος και εορτάζουσα εκκλησία η Αγία Τριάδα των Ζερβοπουλαίων. Αρκετός ο κόσμος που όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ανηφορίζει το μικρό ύψωμα στα πεδινά του χωριού για να παρακολουθήσει τη Λειτουργία. Επιμελητές της φετινής εορτής τα μέλη της οικογένειας του αρχιμουσικού μας Κωνσταντίνου Ζερβόπουλου.

Μετά τη Λειτουργία θα προσφερθούν άρτος, καφές με ούζο ή κονιάκ και χειροποίητα σπιτικά γλυκά, ενώ με την ευκαιρία της ημέρας, οι οικογένειες των κτητόρων του μικρού ναού πραγματοποιούν τρισάγιο σε μνήμη των συγγενών.

Και παρά τη ζέστη που αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της, ο γνωστός χωριανός μας ιατρός Γεώργιος Μάνδυλας, θα προσφερθεί υπομονετικά να εξηγήσει τη γενεαλογία της οικογένειάς του (Ζερβόπουλοι από πλευράς μητέρας του) και έτσι θα γίνει γνωστό ότι η διαβρωμένη πλάκα του κοιμητηρίου του ιερομόναχου Ζερβόπουλου κρύβει το ύστατο κατευόδιο δια χειρός Ιακώβου Πολυλά προς τον αγαπητό κορακιανίτη φίλο του.

agiatriada062016c.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 20.06.16 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 13
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar