Menu Content/Inhalt
Πανηγύρι PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.07.16

panigiriap30072016a.jpgΠανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, έστω και ολίγον ετεροχρονισμένο, χθες το βράδυ. Διοργανωτής ο Αθλητικός Σύλλογο του χωριού μας, ΠΑΟΚ, με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Αδελφών Σκολαρίκη». Ανέλπιστα μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, τόση που οι διοργανωτές δεν μπόρεσαν να προβλέψουν ικανό αριθμό από τραπεζοκαθίσματα. Μια ωραία, υπαίθρια, καλοκαιριάτικη σύναξη Κορακιανιτών στη ζεστή καλοκαιρινή νύχτα...

panigiriap30072016b.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Γιορτές και πανηγύρια PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.07.16
1.Το πανηγύρι ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί και φέτος υπό την αιγίδα του Αθλητικού Συλλόγου και τη συμμετοχή της ορχήστρας "Σκολαρίκη", το ερχόμενο Σάββατο το βράδυ, 30 Ιουλίου 2016.
2.Τις 2 Αυγούστου 2016 θα λειτουργήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Άγιος Στέφανος ο "απάνω" (στην κορυφή της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου), ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.08.16 )
 
Στον Άι Λια… PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
26.07.16

(με αφορμή στην προχθεσινή εορτή)

profelias.jpgΣτέκει στην κορφή του λόφου. Μικρή ζωγραφιά σε πλαίσιο κορνίζας πράσινο. Μικρο ξωκκλήσι από τα πάμπολλα του χωριού. Κτίσμα του 15ου αι. Μοναστήρι με 32 καλόγηρους κάποτε... Ο εκ Κρήτης ηγούμενος Σωφρόνιος Φασκόμηλος μετά την άλωση της Κρήτης ήρθε στην Κέρκυρα και δώρισε στο ναό την εξαιρετική εικόνα του προφήτη! Εργο του Θ. Πουλάκη του 1660. Διαστάσεις 1,885 X 1,235.
Το 1976 η θαυμάσια αυτή εικόνα εκλάπη και τεμαχίστηκε σε εννέα κομμάτια για να μεταφερθεί στην Αγγλία. Ανευρέθη αργότερα και συντηρήθηκε το 1984 στο Βυζαντινό μουσείο όπου και φυλάσσεται.

Η παράδοση λέει πως κάποιος καλόγερος ονόματι Μπόβολος κοιμόταν μέσα στην εκκλήσιά. Όταν κόντευε να σβήσει το καντήλι λόγω εξαντλησης του λαδιού γινόταν κάποιος θόρυβος  κι εκείνος ξύπναγε και ''απογιόμιζε'' το καντήλι. 

Παλιότερα γινόταν μεγάλο πανηγύρι με σουβλιστά αρνιά και γουρουνόπουλα! Τα παιδιά του χωριού περίμεναν να φάνε άρτους εκείνη τη μέρα, που ήτανε τσάμπα! Μου διηγήθηκε o Γιώργος ο Κένταρχος πως φόραγαν από το σπίτι μεγάλα σακάκια των πατεράδων τους, κατακαλόκαιρο, τα κούμπωναν κι έριχναν μέσα όσους άρτους κατάφερναν να κλέψουν. Ο Παπά-Κουρίνης, ο εξαιρετικός εκείνος στιχοπλόκος, τους είχε βγάλει και παρατσούκλια του καθενός, όταν αντιλήφτηκε την κλεψιά και λέει:


Ο πατήρ Θεοδόσιος[Λευτέρης]

κι ο Νίκος του Γαλλία [ο Νίκος ο Γάλλος]

όλους τσου άρτους κλέψανε 

εις τον προφήτη Ηλία!


Κι ο Γαβριήλ ηγούμενος [ο Γιώργος]

τσου καμε το χατήρι 

κι έρριξε τη γιακέτα του

μέσα στο χωνευτήρι!!!


Και του χρόνου!!!
ΔΩΡΑ ΣΠ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.08.16 )
 
Στο διάλειμμα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.07.16

xorodiaker072016a1.jpg

Τρεις βδομάδες πριν από τις αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις η Χορωδία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία της, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου. Στα διαλείμματα από τις πρόβες δίνεται συχνά η ευκαιρία για μικρές ευχάριστες εκπλήξεις ¨όπως για παράδειγμα το «Happy Birthday» που τραφούδησαν οι χορωδοί στη Βάσω Χονδρογιάννη την ώρα του κεράσματος...

xorodiaker072016b2.jpg

ή το φωτογραφικό  «ενθύμιον» από τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας του έτους 1949, έξω από την εκκλησία του Άη-Γιώργη, που προσκόμισαν η Μαριάνθη Μαρτζούκου και η Νίκη Ζερβοπούλου...

sxoleio1949a.jpg
 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 31.07.16 )
 
Ο φωτογράφος του 19ου αι. PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.07.16

album072016.jpg

Ένα λεύκωμα για έλληνες φωτογράφους του 19ου αιώνα που προσκόμισε «έφιππος» ο Θανάσης Νικολούζος, έδωσε τη μικρή αφορμή για μια «συζήτηση στο πόδι» στο τρίστρατο του Κουκουκή χθες το απόγευμα, προς αναζήτηση της (πιθανότατα μη) κορακιανίτικης ρίζας του φωτογράφου Δημήτριου Σπίγγου. Βέβαια, η κουβέντα απλώθηκε ως συνήθως σε ένα σορό θέματα και στις αναμνήσεις του Τάκη Σπίγγου από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια του στο χωριό, πριν φύγει για την Αθήνα... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 11
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar