Menu Content/Inhalt
"Μήλο-Ρόδι" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.05.17
Μουσική εκδήλωση στο προαύλειο του Άη-Γιώργη του χωριού.
afisa_milorodi052017.jpg


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
"Κι αυτό θα περάση" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
31.05.17

thaperasei.jpg

Τη στιγμή που έπεσα πάνω σε αυτή την εικόνα χιλιάδες ασπρόμαυρες φωτογραφίες ξεπρόβαλαν μπροστά στα μάτια μου. Μιας εποχής που οι φωτογραφίες ήταν ασπρόμαυρες μα οι απεικονίσεις  μέσα μου ποτισμένες με μύρο και χρώματα..Μέσα στο φτωχικό σπίτι τση ''νόνας'' μου που είχε χώμα στο  δάπεδο, το μόνο έπιπλο που δέσποζε ήταν ένας καναπές ανάκλινδρο. Ένα παλιό όμορφο κομμάτι που ο πάππους το είχε κληρονομήσει από τη σιόρα Αμέλια και τη σιόρα Εγγένεια (δεν ξέρω κατά πόσο απέδιδε σωστά στην ελληνική τα ονόματα), δυο παλιές ξεπεσμένες γαλλίδες, που έμεναν στο ίδιο κτήριο που νοίκιαζε την καμαρη  στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Ο καναπές καθώς και μια ραπτομηχανή χειρός μάρκας GRITZER φιλοξενούνταν επί σειρά ετών στο φτωχικό σπίτι. Πάνω στον καναπέ κεντημένα μαξιλαράκια. Δεν θυμάμαι τι είχαν επάνω. Μόνο εκείνο με τις χρωματιστές κλωστές κι ένα λουλουδένιο στεφανάκι που το τσίμπαγαν πουλιά. Μια χρωματιστή κορδέλα περνούσε ατημέλητα ανάμεσα κι έγραφε: ''ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ!'' χαράχτηκε μέσα μου το ελπιδοφόρο μήνυμα. Με μεγάλη συγκίνηση βλέπω τώρα αυτή την εικόνα. Κουβαλάει όλη την ελπίδα της ζωής! Γιατί σίγουρα η ζωή δεν είναι μια ευθεία. Εχει ανήφορο -κατήφορο σε εναλλαγή. Οι δόσεις διαφέρουν... Μα το μήνυμα είναι πως όλα περνούν... όπως το νερό στο αυλάκι. Οπως το νερό που στερεύει στον ξεροπόταμο, μα θα ξανακυλήσει με τις πρώτες βροχές!

Δώρα Σπ. Μεταλληνού Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 31.05.17 )
 
Προς καλοκαίρι... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.05.17

Παρά τα μπρος-πίσω του καιρού, τραβάμε ολοταχώς για καλοκαίρι...

kafepiatsa27052017a.jpg

Και στην Πλάστιγγα, το καφέ-Piatsa έχει ήδη απλώσει τα τραπέζια του στον εξωτερικό χώρο, με θέσεις για μπύρα και τάβλι. Αλλά και για κουβέντα, όπως οι αναφορές στις χθεσινές επιτυχίες των παιδικών ομάδων του ΠΑΟΚ από τον υπεύθυνο Χρήστο Ζερβόπουλο, ή στα καλοκαιρινά πανηγύρια που τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται από τις ενορίες και τα σωματεία του χωριού...

proponisi27052017.jpg

Πιο πέρα, στην αυλή του Σχολείου, οι νεαροί ποδοσφαιριστές συνέχιζαν απτόητοι τα «φιλικά» μέχρι αργά το σούρουπο... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Ανακοίνωση - Πρόσκληση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.05.17
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω Ανακοίνωση:

"Καλούνται όλα τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Κορακιάνας τη Δευτέρα 29/5/2017 και ώρα 7 το απόγευμα στο Σχολείο, για συζήτηση και απόφαση επί της συνεχιζόμενης απαξίωσης και εγκατάλειψης του Αγροτικού Συνεταιρισμού!

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη, διότι το σημείο είναι καθοριστικό για τη συνέχιση της λειτουργίας του!

Οι Συνέταιροι" Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.05.17 )
 
Λιτάνευση εικόνας Αναστάσεως PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.05.17

litany24052017a.jpg

Τετάρτη 24 Μαΐου το απόγευμα, ημέρα του εορτασμού της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα και από τον Άη-Νικολόπουλο στις Μουργάδες θα ξεκινήσει η λιτανεία με περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως  με κατάληξη την ενορία του Αγίου Ιακώβου στη Βενετιά. Λιγοστοί, όπως κάθε χρόνο οι ακόλουθοι που στηρίζουν τη διατήρηση του εθίμου και κυρίως τα μικρά παιδιά που αναλαμβάνουν το ρόλο της μεταφοράς των ιερών κειμηλίων. Στον Άγιο, ως είθισται τελέστηκε Δέηση από τον παπα-Θόδωρο, συνεπικουρούντων των ψαλτών.Στο τέλος της πορείας, στη Βενετιά, θα ψαλεί ο εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως στον Άγιο Ιάκωβο.

litany24052017b.jpg
 
 litany24052017d.jpg   Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar