Menu Content/Inhalt
Έκθεση Καλλιτεχνικής Σχολής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.06.17

ekthesi062017g1.jpg

Πραγματοποιήθηκαν απόψε τα εγκαίνια της ετήσιας Έκθεσης της Καλλιτεχνικής Σχολής Κέρκυρας, τη φορά αυτή στην αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας, στον «Κήπο του Λαού». Η συμμετοχή των τμημάτων της Σχολής ήταν μεγάλη και αξιόλογη, στους τομείς του ελεύθερου σχεδίου, της ακουαρέλας, της χαρακτικής κλπ. και αντικατοπτρίζει την προσπάθεια που καταβλήθηκε στη διάρκεια του έτους υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Θεόφιλου Κένταρχου και των συνεργατών του στα διάφορα τμήματα. Στη σημασία και το έργο της Σχολής αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτριος Μπαλατσινός.

ekthesi062017n1.jpg

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουλίου 2017.

Υ.Γ. Κορακιανίτικες συμμετοχές στην Έκθεση από την Αικατερίνη Θύμη, τη Χριστίνα Βαρότση (Μεταλληνού), τον Θανάση Σπίγγο και τον "εξ αγχιστείας"...Ανδρέα Στίνη...

Τελευταία ανανέωση ( 29.06.17 )
 
Λάμπατα και φέτος PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.06.17

lambata062017b.jpg

Παρασκευή βράδυ, παραμονή του Άη-Γιαννιού του Λαμπατάρη και το έθιμο με τα λάμπατα αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά στο χωριό μας και μάλιστα σε αρκετές γειτονιές: στου Κουκουκή, όπου και το τρίστρατο, καθώς το έθιμο προστάζει, στην Αρκούδενα στην κατηφόρα τ’ Αγιού και βέβαια στον περίβολο του Άη-Γιώργη, όπου ακολουθεί και γλέντι μεθ’οργάνων μουσικών. Την τιμητική τους έχουν τα στεφάνια της πρωτομαγιάς που ρίχνονται στην πυρά, ενώ (κυρίως) οι νεότεροι περνούν πάνω από τις τρεις φωτιές από τρεις φορές για τη φανέρωση του πεπρωμένου.

lambata062017c.jpg

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το χωριό έχει πλέον ησυχάσει και ο επικεφαλής της ορχήστρας στον Άη-Γιώργη κηρύσσει τη λήξη της βραδιάς με τελευταίο τραγούδι, «Το πανηγύρι τέλειωσε»...Και του χρόνου!

Υ.Γ. ανήμερα της εορτής, η Φιλαρμονική θα συμμετάσχει σε λιτανεία που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο χωριό του Αφιώνα, πάνω στο Κράτσαλο, από όπου θα μας σταλούν και οι σχετικοί άρτοι.

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.06.17 )
 
Αποφοίτηση...νηπίων PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.06.17

prigkipas062017.jpg

Την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο του χωριού η εορτή που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς (αλλά και την αποφοίτηση αρκετών από τα νήπια). Η παράσταση των μικρών (υπό την άψογη καθοδήγηση των δύο νηπιαγωγών τους) αφορούσε το γνωστό παιδικό διήγημα «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και στην απόδοσή του συνεισέφεραν μουσικά και γονείς των παιδιών. Την ίδια ώρα την αυλή του σχολείου κοσμούσαν παιδικοί ζωγραφικοί πίνακες, δημιουργήματα της χρονιάς που πέρασε στο πλαίσιο προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης των νηπίων. Τέλος, μαζί με το αποδεικτικό της ολοκλήρωσης των σπουδών, τα παιδιά έλαβαν δώρα από το Σύλλογο Γονέων.

prigkipas062017b.jpg

Για τους αποφοιτήσαντες, καλή συνέχεια στο Δημοτικό Σχολείο...

 

Και άλλες...μικρές ειδήσεις:

1.Το πρωινιάτικο σημερινό πέρασμα γυναικών τσιγγάνων από τις Μουργάδες συνοδεύτηκε από την απώλεια ενός κο(υ)βά από του Πελή!

2.Σημαδιακή μέρα η χθεσινή Τετάρτη 21/6/2017: σμήνος από ακρίδες (κατά το κοινώς "μαστάκοι") κατέστρεψαν τη φυτεία φασουλιών του Κώστα Ιωνά στην Κάβενα...

3.Το Χορευτικό της Φιλαρμονικής ξεκίνησε τις παραστάσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, προς ενίσχυση του Συλλόγου... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 22.06.17 )
 
Στη γειτονιά με ακουαρέλα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.06.17

geitonia062017c.jpg

Απόγευμα στη γειτονιά, μια οικογένεια Ρώσσων καλλιτεχνών απεικονίζει με λάδι και ακουαρέλα, ομορφιές που παρά το χρόνο, έχουν μείνει αναλλοίωτες. Πιο κει οι πρώτοι θερινοί «πελάτες» του υπαίθριου «καφενείου» της κας Νίνας Τσιριγώτη δίνουν το παρόν, αναμένοντας την επιστροφή της οικοδέσποινας από την Αθήνα...

geitonia062017b.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Σε βινετο-κλιπ η Φιλαρμονική PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
15.06.17

videoklip062017.jpg

Βίντεο-κλιπ γυρίστηκε στην Κέρκυρα με συμμετοχή και της Φιλαρμονικής μας...

Ο Ragheb Subhi Alama, δημοφιλής και πολυβραβευμένος Λιβανός τραγουδιστής, χορευτής, συνθέτης και γνωστό πρόσωπο της αραβικής τηλεόρασης επέλεξε την Κέρκυρα για να γυρίσει το βίντεο κλιπ για το νέο του τραγούδι με τίτλο “Trekni Lahali”. Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στο νησί των Φαιάκων με εικόνες από το ξενοδοχείο Corfu Imperial στο Κομμένο, το Λιστόν με τη Φιλαρμονική Κορακιάνας να παρασύρει το ζευγάρι στους ρυθμούς της, στο roof garden του ξενοδοχείου Cavallieri με τη θέα στην Πάνω Πλατεία της παλιάς πόλης και μέσα σε ιστιοπλοϊκό σκάφος να αρμενίζοντας στο Ιόνιο πέλαγος. Το τραγούδι δημοσιεύθηκε στο Facebook στις 7 Ιουνίου και έχει σαρώσει στον αραβικό κόσμο, ξεπερνώντας τα 7,4 εκατ. likes και πάνω από 2.000 σχόλια από το αραβικό κοινό. Συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Έλληνας Κυριάκος Παπαδόπουλος. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar