Menu Content/Inhalt
Εκδηλώσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.07.17

1.Το πανηγύρι την ημέρα της εορτής του Παντοκρρατόρου πραηγματοποιείται και φέτος την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 στο προαύλειο του Άη-Γιώργη

afisa_pantokrator082017.jpg

2.Λόγω περιορισμένης προσέλευσης μελών, αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες (μάλλον για Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 6.00 μ.μ. - αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση) η  Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Κορακιάνας (που ήταν προγραμματισμένη για χθες, Κυριακή 30 Ιουλίου 2017) με θέματα:

-απολογισμός ετών 2016 και 2017

-εκλογή νέας Διοίκησης

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.12.17 )
 
Της Αγίας Παρασκευής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.07.17

Παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής και στην Πλάστιγγα είναι διάχυτη η συζήτηση για τη μη διοργάνωση του φετινού πανηγυριού, που πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια (όπως και παλαιότερα), ανήμερα της εορτής...

plastigka072017.jpg

Κάποιοι παλαιότεροι, όπως η κυρία Βάσω Σαββανή, θα ανασύρουν αναμνήσεις από τα παλαιότερα, μεταπολεμικά χρόνια. Τότε που ο μαστρο-Σπύρος Ιωνάς (Μπούκης) έβραζε σε μεγάλο καζάνι πατσά και ο καθείς προμηθεύονταν σε τενεκεδένια δοχεία, ή που ο Αλέξης Λάσκαρης (Μπούτουνος) δέσποζε με τα περίφημα γλυκά του, τους ονομαστούς «κουτσούλους», ή που κιθαρωδοί όπως ο Φώτιος ο Τσάιρας, πάσχιζαν να «φέρουν στο ίσιο», τους ήχους που παρήγαγαν οι κιθάρες και τα άλλα έγχορδα...

Άλλες εποχές...άλλες έγνοιες...

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.07.17 )
 
Η ασθένεια του κυπαρισσιού PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.07.17

kyparisi072017.jpgΤο κυπαρίσσι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή μας. Εκτός από τη βαθειά σκιά, την προστασία, τη συγκράτηση εδαφών, προσφέρει την ξεχωριστή πινελιά για το «σπάσιμο» της μονοτονίας του τοπίου. Στο χωριό μας τα υψίκορμα, αυτά δέντρα φύονται σε όλο το μήκος και το πλάτος των ορίων του, από τις πλαγιές του βουνού έως τα πεδινά, ανάμεσα στους ελαιώνες, αλλά και εντός του οικισμού.

Όμως, τους τελευταίους αρκετούς μήνες, για τον προσεκτικό παρατηρητή είναι εμφανή τα σημάδια μιας ασθένειας που οδηγεί σταδιακά στην ξήρανση των αγέρωχων αυτών δέντρων και στην καταστροφή.

Θα άξιζε να δοθεί λίγη προσοχή σε αυτό το εξελισσόμενο πρόβλημα, ανάμεσα βέβαια στα τόσα άλλα που απασχολούν την καθημερινότητά μας...

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
«Άλως & Στέμματα» PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.07.17
Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, στα πλαίσια της 7ης Έκθεσης Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας θα παρουσιαστεί το βιβλίο των εκδόσεων «image» «Άλως & Στέμματα» της Ρούλας Ν. Καλούδη. 
Για το βιβλιο θα μιλήσουν ο Σπύρος Μαρτίνος και η συγγραφέας.
afisa_kaloudi_fb.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Δίδυμα Ουράνια Τόξα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.07.17

1.Η δροσερή αλλαγή του καιρού με λίγη συννεφιά και σταγόνες βροχής (προς το παρόν) συνοδεύτηκαν το απόγευμα της Κυριακής με ένα γιγάντιο «ουράνιο τόξο» που πατούσε στη λοφοσειρά των Πουλάδων και χανόταν πίσω από του Κόρεντι σε ένα τεράστιο ημικύκλιο. Το ωραίο θέαμα συμπληρωνόταν από ένα δεύτερο, απολύτως συμμετρικό με το πρώτο, «ουράνιο τόξο» βαθύτερα στον ορίζοντα. Χάθηκαν και τα δύο λαθώς ο ορίζοντας καθάριζε.

ouranio_toxo072017a.jpg

2.Μεγάλη Σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων με τη συμμετοχή και του ιερέως, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κοινότητα, ύστερα από σχετικό αίτημα της ενορίας Αγίου Γεωργίου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εξισορρόπιση των Λειτουργιών που τελούνται ανά ενορία. Λευκός καπνός δεν φάνηκε να βγήκε... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 17.07.17 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 12
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar