Menu Content/Inhalt
Χορωδιακό Φαστιβάλ PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.11.17

festivchorodias112017a.jpgΗ Ένωση Χορωδιών Νομού Κέρκυρας διοργάνωσε από τις 24 έως και τις 27 Νοεμβρίου 2017 το 7ο Χορωδιακό της Φεστιβάλ - Χορωδιακή Γιορτή 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, με τη συμμετοχή 27 χορωδιακών συγκροτημάτων.

Στο πρόγραμμα της Κυριακής 26/11/2017 συμμετείχε και η Χορωδία Κορακιάνας, στη σειρά μετά από τις Χορωδίες Καρουσάδων “Ντίνος Θεοτόκης”, Βουνιατάδων, Μουσικού Συλλόγου Μαγουλάδων, Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιόπης, Μικτή Χορωδία Καναλίων “Γεράσιμος Λαβράνος και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου.

Ο κόσμος γέμισε όλες τις ημέρες το Δημοτικό Θέατρο και επιβράβευσε με το χειροκρότημά του την προσπάθεια των χορωδών, των μαέστρων και των οργανωτών, ιδιαίτερα δε της Ένωσης Χορωδιών που είχε και την ευθύνη του κεντρικού συντονισμού της διοργάνωσης.

xorodia112017e1.jpg

Υ.Γ. Πριν από την έναρξη της κυριακάτικης εκδήλωσης η Χορωδία της Κορακιάνας πραγματοποίησε πρόβα στα γραφεία της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας, στο Δημοτικό Θέατρο. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.11.17 )
 
Εισόδια στην Παναγιά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.11.17

Ο Εσπερινός των «Εισοδίων της Θεοτόκου» Δευτέρα απόγευμα (σούρουπο) στην εκκλησία της Παναγιάς, λειτουργούντος του πατέρα-Ευδόκιμου και με τη συμμετοχή των (Μουργαδιτών) ψαλτών.

eisodia112017a.jpg

Σήμερα, Τρίτη η Λειτουργία στη ίδια εκκλησία.

Το απόγευμα στο Σχολείο, η τελευταία πρόβα της Χορωδία ενόψει της συμμετοχής στο Φεστιβάλ Χορωδιών στο τέλος της εβδομάδας.

Και το βράδυ, στην γενέθλιο εορτή του Κωνσταντίνου, είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε σπερνά, τηγανίτες και...πολύσπορο δια χειρός Ελένης Κεντάρχου.


ΣΗΜ. Στη σελίδα της η Δώρα Μεταλληνού γράφει για το πολύσπορο: «έθιμο που τείνει να εξαφανιστεί. Από μικρή θυμάμαι παραμονές της Παναγίας, τη μητέρα μου να μουσκεύει όλων των λογιών τα όσπρια ώστε να είναι έτοιμα για της Παναγίας: κουκιά, φακές φασόλια άσπρα και μαυρομάτικα, καλαμπόκι, στάρι, ρεβίθια, μπιζέλια και λαθύρια, μια πρέζα ρύζι. Έβραζε πρώτα τα σκληρά και στη συνέχεια έριχνε τα υπόλοιπα.
Όταν βράζανε έριχνε το λάδι ωμό από πάνω και μοσχοβόλαγε ο τόπος...»


 

Τελευταία ανανέωση ( 22.11.17 )
 
Για τον Τουρισμό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.11.17

Συνέδριο για το μέλλον του κερκυραϊκού τουρισμού πραγματοποιήθηκε το Σαββατο- Κύριακο 18 & 19 Νοεμβρίου 2017 στην πόλη της Κέρκυρας με πλούσιο και σημαντικό θεματολόγιο και εξέχοντες ομιλητές.

sinedriompalatsinos112017.jpg

Ανάμεσά τους και ο χωριανός μας Νικηφόρος Μπαλατσινός, Χωροτάκτης, που ανέπτυξε τον προβληματισμό του για το χωροταξικό σχεδιασμό στον τουριστικό τομέα με εστίαση στην περίπτωση βεβαίως, της Κέρκυρας. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Μυρτιώτισσα… PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
17.11.17

myrtiotissa1.jpg

Σηκώθηκε μια κουρτίνα όταν αντίκρισα το τοπίο. Με έβγαλε από τα καθημερινά και γήινα. Πήγα πολλά, πολλά χρόνια πίσω, όταν μικρό παιδί κατασκηνώσαμε με άλλους εκδρομείς από το χωριό στη Μυρτιώτισσα! Πρέπει να ήταν γύρω στα 1964. Μεγάλη παρέα κουβαλούσαν μέχρι και τα καρπούζια κι ένα αρνί για σούβλισμα! Ο πατέρας μου έλεγε πως όταν μάθαινε μαραγκός είχαν φτιάξει τα στασίδια του μοναστηριού. Μια παραλία που για να την προσεγγίσεις έπρεπε να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα με τα πόδια. Ήταν και παραλία γυμνιστών αργότερα κι έτσι ξεχάστηκε.

myrtiotisa2.jpgΜε την αφορμή της γιορτής και με την παρότρυνση μιας φίλης επισκεφτήκαμε τον εκπληκτικό τούτο τόπο. Αποκαλύφτηκαν μυστήρια όταν φτάσαμε στο πρώτο πλάτωμα. Μέχρι τον ορίζοντα το πέλαγος της Αδριατικής κι εμείς ασήμαντοι μες την σημαντικότητα της φύσης. Ένας επίγειος παράδεισος. Πράσινες  πινελιές, κύματα που άφριζαν και χτύπαγαν στα βράχια. Βουνό, πέτρα, νερά καθάρια επιτέθηκαν στις αισθήσεις. Κλειδώθηκαν τα μάτια πάνω στην ομορφιά. Μακριά η άσφαλτος που μας έχει αποκόψει από τη μυρωδιά του χώματος. Κάπου, δεν μπορεί, θα κυνηγιόντουσαν οι Ναϊάδες με το Διόνυσο μέσα στα πεύκα και την άγρια βλάστηση...

ΔΩΡΑ ΣΠ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Στον Άη-Μιχαήλη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.11.17

smixahl11112017e1.jpg

Κακοκαιρία στο νησί και ασταμάτητη βροχόπτωση στο χωριό από το πρωϊ του Σαββάτου, που όμως δεν εμπόδισε τον κατανυκτικό Εσπερινό στην εκκλησία του Άη-Μιχαήλη, στο βουνό με τον ιερέα και μερικούς ψάλτες.

Σήμερα Κυριακή πρωί, με προμηνύματα βροχής, αρκετός ήταν ο κόσμος που ανηφόρισε το ελικοειδές μονοπάτι για τη μικρή εκκλησία, που κατηγοριοποιείται στις παλαιότερες του νησιού και τις περιοχής.

smixahl12112017b.jpg

Αρτοκλασία και καφές ακολούθησαν το τελείωμα της Λειτουργίας, αλλά και συζητήσεις στα όρθια, με πανοραμική θέα προς τον πλημμυρισμένο κάμπο του Κολόκα.

Δεν έλειψε βέβαια ούτε και φέτος η καθιερωμένη ομαδική φωτογράφιση.

smixahl12112017a.jpg


Υ.Γ. Ξεχωριστές οι παρουσίες του συντοπίτη προέδρου της ΔΕΥΑΚ Αλέκου Φαϊτά, της ελληνομαθούς γερμανίδας με βυζαντινές αναζητήσεις, αλλά και της δεσποινίδος Αγγελικής Απέργη, που ανηφόρισε για πρώτη φορά.

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.11.17 )
 
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar