Menu Content/Inhalt
Ζημιές από την κακοκαιρία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.02.18

kakokairia022018a.jpg

kakokairia022018b.jpgΖημιές και στο χωριό μας άφησε στο διάβα του ο πολύ δυνατός αέρας, μέχρι και 8-9 μποφόρ. Το αποτέλεσμα, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της Τοπικής Συμβούλου Αγγελικής Άνθη, ήταν να κλείσει για ώρες ο δρόμος στις Λακιές προς το Σωκράκι και το μισό χωριό να παραμένει ακόμη χωρίς ρεύμα και ποιος ξέρει μέχρι πότε.... Η κλίση που έχουν πάρει αρκετά πεύκα στην περιοχή μας δείχνει πως το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε ξανά... Ζημιές σημειώθηκαν και στη Νεροσυρμή, στο δίκτυο του ΟΤΕ, όπως σημειώνει στη δική της σελίδα η Καίτη Καλούδη...


 

ΣΗΜ. Επειδή το πρόβλημα διάβρωσης του εδάφους ειδικά στις Λακιές (Βενετιά) θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή οξυμένο, ας μελετήσει και υλοποιήσει έγκαιρα και προληπτικά η Κοινότητα με τη συνδρομή ειδικών, μέτρα φυσικής προστασίας των επικλινών εδαφών από τη διάβρωση και την κατολίσθηση (π.χ. με κατάλληλη δενδροφύτευση κλπ μεθόδους)...

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 01.03.18 )
 
Αρχή Σαρακοστής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.02.18

Πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής...με καθημερινές κατανυκτικές εσπερινές λειτουργίες στις εκκλησίες του χωριού.

Αρχής γενομένης την Καθαρά Δευτέρα το σούρουπο με τον Μεγάλο Απόδειπνο, που συγκέντρωσε αρκετούς πιστούς της ενορίας στη μικρή εκκλησία του Άη-Νικολόπουλου.

kdeftera022018.jpg

Την επομένη, σειρά είχε οτο Απόδειπνο στην Παναγία, στην εκκλησία της Μουργάδας, με την μεγάλη εικόνα της Παναγίας στο κέντρο του ναού και το λιβάνι από το θυμιατό να έχει θολώσει για τα καλά την ατμόσφαιρα.

ktriti022018.jpg.

Την Τετάρτη το απόγευμα «Προηγιασμένη» στον Άη-Γιάκωβο στη Βενετιά με λιγοστούς πιστούς και σε πλήρη απαρτία το γυναικείο τοπικό εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

ktetarti022018.jpg

Επιστροφή στα Απόδειπνα την Πέμπτη, στον Σταυρωμένο τη φορά αυτή (αμέσως μετά την Εξομολόγηση στον Άη-Νικολόπουλο). Στο «Άσπιλε» ο Κώστας Σαββανής, στο «Δος ημιν Δέσποτα» ο Σπύρος Κένταρχος και στη δεξιά λαμπάδα ο μικρός Σπύρος Γ. Μεταλληνός. Ο Γιώργος Κένταρχος ακούραστος σε όλα τα εκκλησιαστικά δρώμενα παρών, στο πλευρό του πατέρα-Ευδόκιμου.

kpempti022018.jpg

Παρασκευή, με τους «Α’ Χαιρετισμούς» στον Άη-Θανάση...Πλήρες το ψαλτήρι, λιγοστοί οι πιστοί. Στο «Άσπιλε» ο Σταύρος Σαββανής με το Σπύρο Κένταρχο.

axairetismoi022018a.jpg

atyxima022018.jpgΥ.Γ. 1.Ασφαλή διάγνωση για το κάταγμα του δεξιού χεριού του, προσέφερε με το τέλος των «Χαιρετισμών» ο εκ των ψαλτών Κώστας Σαββανής στον παθόντα Κώστα Ιωνά, που προσήλθε στην εκκλησία φασκιωμένος...

2.Οι εργασίες συντήρησης στον Άη-Νικόλα ξεκίνησαν

3.Στο άκουσμα του «Άσπιλε» από τη στεντόρεια φωνή του Κώστα Σαββανή στο Σταυρωμένο, ο μικρός Σπύρος Γ.Μεταλληνός σκαρφάλωσε από απόγνωση στην πλάτη της μάνας του στο αριστερό στασίδι...

4.Σε απόγνωση και η Βάσω Ιωνά, που προειδοποιεί το μαύρο σκύλο που έχει βάλει στο μάτι το κοτέτσι της (2 κοκόρια η απώλειες της εβδομάδας), ότι θα προσφύγει για προστασία στο γείτονά της Θανάση Νικολούζο.

5.Η αδιάλειπτη βροχόπτωση των ημερών, ματαίωσε την Κυριακή της Ορθοδοξίας τη Λιτανεία στην πόλη, προς απογοήτευση του Κωνσταντίνου Απέργη που θα έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη Μπάντα.

Κάπως έτσι πέρασε η πρώτη βδομάδα της Σαρακοστής στο χωριό μας...

 

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.02.18 )
 
Αποκριάτικα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
19.02.18

Κυριακή, η τελευταία, του φετινού Καρναβαλιού. Ξεχωριστή απόλαυση η κορακιανίτικη αρνόπιτα στο μεσημεριανό τραπέζι, συνοδευόμενη από καλό κρασί για να σβήνει την έντονη και καούρικη γεύση του πιπεριού.

karnavali2018c.jpg
 karnavali2018b.jpg

Το βράδυ, στο «Κτήμα Βαδή», η μοναδική φετινή καρναβαλική εκδήλωση στο χωριό, το Πάρτυ που διοργάνωσαν ο «πρόεδρος» Σπύρος Κένταρχος και οι κυρίες του Χορευτικού, με D.J. το Νίκο Μεταλληνό. Το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και η βραδιά «έκλεισε» με τον αποκριάτικο χορό και τα σατυρικά τραγούδια...

karnavali2018a.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Αποκριάτικο Πάρτυ PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.02.18
Πάρτυ Καρναβαλικό την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς...Την Κυριακή που μας έρχεται!
karnavali2018party_a1.jpg


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Αντιδήμαρχος ο Σταμάτης Απέργης PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
10.02.18

apergistam.jpgΜε χθεσινή (9/2/2018) απόφασή του ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ορίζει τους παρακάτω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους του Δήμου Κέρκυρας, μέχρι τη λήξη της θητείας και τους μεταβιβάζει σχετικές αρμοδιότητες:

1.    Το Νικόλαο Κορακιανίτη, κατά τόπο Αντιδήμαρχο  για τις Δημοτικές Ενότητες Φαιάκων και Παλαιοκαστριτών

2.    Το Μάρκο Πρεντουλή, κατά τόπο Αντιδήμαρχο για τις Δημοτικές Ενότητες Θιναλίου και Κασσωπαίων
3.    Το Σπυρίδωνα Καλούδη, κατά τόπο Αντιδήμαρχο για τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Γεωργίου και Εσπερίων

4.    Το Σταμάτιο Απέργη, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού και Νέας Γενιάς

5.    Το Βασίλειο Καββαδία, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Τουρισμού Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar