Menu Content/Inhalt
Στην Αγία Τριάδα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.05.18

agpnevmatow052018a1.jpg

Δευτέρα χθες, εορτή της Αγίας Τριάδος στην ομώνυμη οικογενειακή εκκλησία. Ιερουργούντος του πατέρα-Ευδόκιμου, τη Λειτουργία παρακολούθησε εκτός από τις οικογένειες των Ζερβοπουλαίων, αρκετός κόσμος, αλλά και ...ένα χελιδόνι. Φέτος την επιμέλεια της εορτής είχε η οικογένεια Νικόλαου και Σοφίας Ζερβοπούλου, που προσέφερε τους άρτους και το κέρασμα.

agpnevmatow052018e1.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Θερινή...έναρξη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.05.18

crescento27052018a.jpg

Έναρξη θερινής περιόδου χθες το βράδυ για το Crescendo, με μουσική βραδιά στον κήπο του Μαστραντώνη. Το ωραίο τραγούδι, τα σουβλάκια και η όμορφη βραδιά, κράτησαν τον κόσμο στον «υπερυψωμένο» κήπο, μέχρι αργά. Ο Χρήστος Παγιάτης διέπρεψε στα «χασάπικα» και ο Κώστας Μαρτζούκος στις «ζεϊμπεκιές». Καλή συνέχεια... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.05.18 )
 
Αγίου Κωνστανίνου και... Ενώσεως PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.05.18

aikonstantinos052018a.jpg

Όλα τα μονοπάτια της Βενετιάς, καθάρια, οδηγούσαν σήμερα Κυριακή, ανήμερα της εορτής, στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, την «παλαιάν και πολυχρόνιον» εκκλησία των Νικολούζων. Της τελέσεως της Λειτουργίας ακολούθησε μνημόσυνο στη μνήμη του παπα-Κώστα, ενώ στον υπαίθριο χώρο η εορτάζουσα οικογένεια Κώστα και Μαριαλένας Μεταλληνού προσέφερε κέρασμα και άρτους. Για μια ακόμη φορά στις κουβέντες έγινε αναφορά στις δύο σπηλιές που βρίσκονται «χαμένες» στη βλάστηση, πάνω από την εκκλησιά: τη «Γονατιστή» και το «Βοειδοσπηλιά», όπου κατέφευγαν οι Βενετσιάνοι για να φυλαχτούν από τι απειλές του Μεγάλου Πολέμου, το ’40.

filarmoniki21052018b.jpg

Το μεσημέρι, στην πόλη ξεκίνησε ο αφιερωμένος στην Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, εορτασμός, με κατάθεση στεφάνων στην Πάνω Πλατεία και παρέλαση μπροστά από το Παλαιό Φρούριο, με την παρουσία του Προέδρου της Βουλής, του Υπουργού Δικαιοσύνης, των Τοπικών Αρχών, στρατιωτικών αγημάτων, χορευτικών συλλόγων, Φιλαρμονικών και πλήθους κόσμου.

filarmoniki21052018c.jpg

Η Μπάντα και το Χορευτικό τμήμα της Φιλαρμονικής Κορακιάνας «έκλεισαν» τις εκδηλώσεις στο σταυροδρόμι του Λιστόν, όπως κάθε χρόνο, με μουσική και τοπικούς χορούς.

xoreftiko21052018d.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Της Αναλήψεως... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
18.05.18

litanyanalipseos16052018a.jpg

Η Λιτανεία της Αναλήψεως πραγματοποιήθηκε και φέτος, με αφετηρία την εκκλησία του Άη-Νικολόπουλου στις Μουργάδες και τερματισμό στη Βενετιά. Για μια ακόμη φορά μικρά παιδιά «κράτησαν» τη λιτανευομένη εικόνα σε όλη τη διαδρομή του επάνω κεντρικού δρόμου του χωριού. Στον Άγιο πραγματοποιήθηκε Δέηση, από τον  πατέρα- Ευδόκιμο, με την συνεπικουρία του επίσης ιερέα στην ενορία Σκριπερού, πατέρα του. Στην εκκλησία του Αγίου Ιακώβου τελέστηκε Λειτουργία....

litanyanalipseos16052018b.jpg Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Ασιατική Τέχνη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.05.18

ouzbecistan052018a.jpgΕγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα η έκθεση με θέμα «Η τέχνη της Κεντρικής Ασίας». Η έκθεση βασίζεται στη δωρεά των Γιάννη Σαρτζετάκη και Ρουθ Ντέϊτον και περιλαμβάνει υφαντά, υφάσματα, ενδύματα και κοσμήματα 19ου αιώνα από περιοχές της Κεντρικής Ασίας. Την εκδήλωση προλόγισαν ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν, ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα, ο Πρόεδροs της Ευρασιατικής Ένωσης και η εκπρόσωπος του Μουσείου κα Ζερνιώτη. Τον Δήμο Κέρκυρας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Σταμάτιος Απέργης.

ouzbecistan052018b.jpgΟι παραβρεθέντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο της Έκθεσης και στη συνέχεια να απολαύσουν τον μπουφέ που προσφέρθηκε στο Περιστύλιο των Ανακτόρων. Ανάμεσά τους και αρκετοί Κορακιανίτες... Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar