Menu Content/Inhalt
Εκδήλωση για την Ποίηση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.08.18

Εκδήλωση για την Ποίηση διοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα Άνω Κορακιάνας και το «Κελί» του Αγίου Αθανασίου, το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018 στις 8.30 το βράδυ στον ομώνυμο ναό, με θέμα «Ας μιλήσουμε για την Ποίηση». 

Συντονιστές της συζήτησης ο Γιώργος Σκλαβούνος (Κοινωνιολόγος) και η Σοφία Μωραΐτη (Πανεπιστημιακός). 

Κατά την εκδήλωση θα ακουστούν ποιήματα από την ποιητική συλλογή  της Δώρας Μεταλληνού «Ανέγγιχτα Ρήθρα», τα οποία θα αποτελέσουν το έναυσμα για μια κουβέντα πάνω στην Ποίηση!

book_doras082018a.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Επιτυχόντες σε ΑΕΙ...Κορακιανίτες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.08.18
Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ανάμεσα στους επιτυχόντες περιλαμβάνονται και παιδιά Κορακιανιτών, όπως:

-Θύμης Σπ. Κωνσταντίνος, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών
-Καλούδη (Μεταλληνού) Ράνια, στη Φιλοσοφική Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
-Μεταλληνός Ιω. Κωνσταντίνος, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
-Μιχαλα (Σπίγγου) Αναστασία στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου
-Τσιριγώτη Βασ. Ελευθερία, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου
Συγχαρητήρια σε όλους και καλή συνέχεια!!!

(Η παραπάνω αναφορά δεν περιλαμβάνει ενδεχομένως όλους τους επιτυχόντες...Θα συμπληρώνεται τις επόμενες ημέρες). Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 11.09.18 )
 
Αγίου Ισιδώρου τα Θαύματα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.08.18

 

Σάββατο, αργά το απόγευμα, ξεκινάει ο Μέγας Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου, στις στροφές που αφήνουν πίσω τους την Κορακιάνα, ανηφορίζοντας για το Σωκράκι. Υπερπλήρες το ψαλτήρι, εφτά άτομα, φαντάζει αδύνατο να χωρέσει στον περιορισμένο εσωτερικό χώρο τη Κοινοτικής εκκλησίας. Κόσμος, μέσα και έξω από το μικρό ναό, παρακολουθεί τη Λειτουργία, ενώ έχει σουρουπώσει για τα καλά. Στην έξοδο, η «ευλογημένη» από τον ιερέα φανουρόπιτα «δια χειρός» Αγγελικής Άνθη, μοιράζεται καθώς ο κόσμος αποχωρεί.

sisidoros2018o1.jpg

fanouropita25082018b.jpg

Κυριακή πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ισιδώρου (για την ακρίβεια των θαυμάτων του Αγίου) η Ακολουθία θα αρχίσει από νωρίς, για να ακολουθήσει η Λειτουργία. Τρεις ιερείς, ικανός ο αριθμός των ψαλτών, πολύς ο κόσμος από την Κορακιάνα και τα γύρω χωριά, περισσότερος από κάθε άλλη φορά, που παρά την επαπειλούμενη αλλαγή του καιρού προς τη βροχή, θα σταθεί κάτω από τα πεύκα, να παρακολουθήσει υπομονετικά την τελετουργία. 

sisidoros2018k1.jpg

Η απειλή θα μετατραπεί σε πραγματικότητα ίσα που τελείωνε η Λειτουργία και η τοπική μπόρα θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Η αναστάτωση προσωρινή, μέχρι που όλοι να βολευτούν στα μικρά κελιά και στο εσωτερικό της εκκλησίας και να λάβουν εκεί το κέρασμα και τον άρτο, «τη φροντίδι» των Επιτρόπων. Η Λιτάνευση όμως της Εικόνας του Αγίου θα ματαιωθεί, παρότι ορισμένοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα, πριν από την Παράκληση, εάν βεβαίως ο καιρός το επιτρέψει...

fanouropita25082018a.jpg

Υ.Γ. 1.Τα θαύματα του Αγίου Ισιδώρου εορτάζονται την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, σιμά με την εορτή του Αγίου Φανουρίου...Εξ αυτού του λόγου και οι φανουρόπιτες.

2.Τόσο μικρός ο χώρος και μεγάλη η προσφορά των ψαλτών, που ο μαθητευόμενος ιεροψάλτης Ευγένιος Ραράκος, συμμετείχε στην ψαλμωδία από το παραθύρι του ναού.

3. Το παρόν θα δώσουν για μία ακόμη φορά, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, οι Βενετσιάνοι ενορίτες, κάτοικοι του χωριού και της πόλης.

4.Στις ώρες της αναμονής για την κατάπαυση της βροχής, ο Μουργαδίτης Επίτροπος Γεώργιος Κένταρχος άδραξε την ευκαιρία να εξιστορήσει ένα πρόσφατο θαύμα του Αγίου, που συνέβη πριν από 5-6 χρόνια, σε κάτοικο της πόλεως. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 02.09.18 )
 
Εορτασμός συνάξεως των θαυμάτων PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.08.18
agiosisidoros022012.jpg
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών του εορτασμού της συνάξεως των θαυμάτων που εξέδωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Ισιδώρου, το ερχόμενο Σάββατο 25 Αυγούστου και ώρα 7.30 το βράδυ θα ωαλεί ο Μέγας Εσπερινός. 
Την επομένη, Κυριακή 26 Αυγούστου, ημέρα της εορτής και ώρα 7.45 το πρωί θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου μετ' αρτοκλασίας και εν συνεχεία θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και περί ώρα 11.00 το πρωί θα γίνει η καθιερωμένη λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.
Το βράδυ της ιδίας ημέρας και ώρα 7.30, θα ψαλεί η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιον.

Εκ του Ιερού Ναού


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Ποιητική Βραδιά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.08.18

georgatos20082018a.jpg

Ποιητική Βραδιά διοργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινότητας Άνω Κορακιάνας και το «Κελί» του Αγίου Αθανασίου τη Δευτέρα 20/8/2018 το βράδυ στον Άη-Θανάση, προς τιμήν του κερκυραίου συγγραφέα και ποιητή Κωνσταντίνου Γεωργάτου και με θέμα «Η ποίηση στη σύγχρονη εποχή».

Στον κατάμεστο από κόσμο ναό, την εκδήλωση προλόγισε ο παιδίατρος Σπύρος Σαββανής, ενώ εκτός από τον ποιητή, ποιήματά του διάβασαν η Δώρα Μεταλληνού και η Πόπη Σωτηροπούλου. Η βραδιά πλαισιώθηκε από ωραία μουσική εκδήλωση...
 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 22.08.18 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar