Menu Content/Inhalt
Εθνική Γιορτή PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.10.18

epeteios1940_2018a.jpg

Εθνική επέτειος χθες, Κυριακή συννεφιασμένη και με σποραδικές ψιχάλες. Το πρωί στον Άη-Γιώργη τελέστηκε η Δοξολογία, με την νηπιαγωγό Μαρία Πολίτη στον πανηγυρικό της ημέρας και τη μπάντα της Φιλαρμονικής να παιανίζει τον Εθνικό μας Ύμνο. Ακολούθησε η μικρή παρέλαση της μπάντας, του νηπιαγωγείου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων από την εκκλησία έως την πλατεία του χωριού. Εκεί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον.

epeteios1940_2018b.jpg

Το βράδυ, στην ίδια εκκλησία πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Οκτώβριος 1940 – Οκτώβριος 2018» και με προσκεκλημένους - ομιλητές τους Δημήτρη Μεταλληνό, Ζέφυρο Καυκαλίδη και Γιώργο Σκλαβούνο, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου και τη συμμετοχή του στη συζήτηση. Η Ιωάννα Βλάχου απέδωσε θαυμάσια γνωστές μελωδίες συνυφασμένες με την ιστορική επέτειο. Προλόγισε ο Σπύρος Σαββανής.

epeteios1940_2018d.jpg

Υ.Γ. Λόγω καιρικών συνθηκών (σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση) δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η παρέλαση στην πόλη της Κέρκυρας το μεσημέρι. Το απόγευμα, στεφάνι στο Μνημείο Ελληνοϊταλικής Φιλίας, στον Κήπο του Λαού, στα Παλαιά Ανάκτορα κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα που βρέθηκε στην Κέρκυρα, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες Ιταλούς στο νησί, επ’ ευκαιρία της 75ης επετείου σφαγής της «Μεραρχίας Acqui».

epeteios1940_2018c.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.10.18 )
 
Αγρυπνία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.10.18

Σαββατόβραδο, παραμονή της εθνικής επετείου και εις την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η Λειτουργία της επομένης ημέρας έχει μετατεθεί και μετατραπεί σε Αγρυπνία, λειτουργούντος του πατέρα - Ευδόκιμου. Δύο «βάρδιες» εναλλάσσονται στο «ολονύχτιο» ψαλτήρι, με τον Ευγένιο εις το ανάγνωσμα τη προφητείας του Ιεζεκιήλ. Μετά τη Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί  μεταμεσονύχτιο τρισάγιο σε μνήμη του Λιμενάρχη Σπύρου Ιωνά.

agrypnia27102018b.jpg

Το ίδιο βράδυ, στην έδρα της Φιλαρμονικής η Μπάντα πραγματοποιεί τις τελευταίες τις πρόβες και λίγο πιο πάνω, στην «Απάνω Ρούγα», οι συζητήσεις περιστρέφονται στην επικαιρότητα των ημερών.

agrypnia27102018a.jpg

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Επετειακή εκδήλωση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.10.18

omilia28oktovriou2018.jpg

Η Δημοτική Κοινότητα Άνω Κορακιάνας και το «Κελί» Αγίου Αθανασίου διοργανώνουν συζήτηση με θέμα «28 Οκτωβρίου 1940 - 28 Οκτωβρίου 2018» την Κυριακή 28/10/2018 στις 19:00 στο Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Άνω Κορακιάνα.

Ομιλητές οι Ζέφυρος Καυκαλίδης, Δημήτρης Μεταλληνός και Γιώργος Σκλαβούνος.

Θα ακουστούν ζωντανά τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και του Μίκη Θεοδωράκη.

Τραγούδι: Ιωάννα Βλάχου, πιάνο: Σπύρος Κοντζιάλης. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Παλιά Αρχεία Εκκλησιών PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.10.18

Αναπάντεχο, πλην όμως ευχάριστο το νέο από το Βασίλειο Κένταρχο, από την Αθήνα. Μόλις πριν από μερικές βδομάδες ζήτησε και του στείλαμε την διαδικτυακή διεύθυνση η οποία παρέπεμπε σε βιβλιοθήκη στην αμερικάνικη Γιούτα, όπου βρίσκονται αποθηκευμένα σε μικροφίλμ, βιβλία με ληξιαρχικές πράξεις των εκκλησιών του χωριού μας, που αφορούν στα τέλη του 18ου αιώνα!

Το «κυνήγησε» το θέμα ο αγαπητός Βασίλης και εντόπισε τα αρχεία αυτά κάπου στην Αθήνα, στην Κοινότητα των Μορμόνων. Οι εκπρόσωποί της πρόθυμα τον εξυπηρέτησαν και σήμερα έχουμε στα χέρια μας όλα αυτά τα αντίγραφα. Άλλα από αυτά είναι ευανάγνωστα, άλλα όχι, ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο των ιερέων της εποχής.

Πάντως είναι αξιοποιήσιμα στη γενεαλογική μας έρευνα...

arxeia_ekklhsivn.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Εκλογική Συνέλευση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
18.10.18

Εκλογο- απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Κορακιάνας συγκαλείται την ερχόμενη  Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11.00 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων του Συνεταιρισμού με θέματα:

-Οικονομικός Απολογισμός έτους 2016

-Απολογισμός Διοίκησης

-Τροποποίηση Καταστατικού

-Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης

synetairismossyn102018a.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar