Menu Content/Inhalt
Εργασίες στον Άη-Νικολόπουλο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.11.18

agnikolopoulos112018a.jpg

Παρατείνονται χρονικά οι εργασίες συντήρησης στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ωφελημένος βγαίνει ο Άη-Νικολόπουλος. Στη μικρή αυτή εκκλησία στις Μουργάδες θα τελεστεί φέτος η Λειτουργίας της ομώνυμης εορτής στις 6 του Δεκέμβρη και έτσι οι ιθύνοντες προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες με εντατικούς ρυθμούς σε εργασίες αναβάθμισης. Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο πλακόστρωτο στη μικρή πλατεία, βάφτηκε το εσωτερικό του ναού κ.λ.π. και απόψε ολοκληρώθηκε το χρωματικό «φρεσκάρισμα» του τέμπλου, για να ακολουθήσουν οι καθαρισμοί. Πρωτεργάτες ο πατέρας Ευδόκιμος επικουρούμενος από τον αδελφό του, τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου περιλαμβανομένου και του Προέδρου της Κοινότητας και τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων από τη συνοικία, υπό το άγρυπνο βλέμμα της επιτρόπου Μαρίας Μουμούρη... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Στην Αγία Αικατερίνη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.11.18
agaikaterini112018d.jpg

Πολύς σχετικά με το μέγεθος της μικρής εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης (των «Μαντηλάτων» αρκετά παλαιότερα)ο κόσμος που βρέθηκε εκεί ανήμερα της εορτής και παρά το ψιλόβροχο. Ξωκλήσι μακριά από τον οικισμό, της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, λειτουργείται δύο με τρεις φορές το χρόνο, πλήρως ανακαινισμένη πλέον, Μετά τη Λειτουργία, καφές, άρτος και σπερνά ανέμεναν τους πιστούς «τη φροντίδι» των επιτρόπων Αριστείδη Πουλημά και Νίκου Γούση και των συζύγων τους Χριστίνας και Μαρίας...

agaikaterini112018b.jpgagaikaterini112018c.jpg

agaikaterini112018a.jpg

ΣΗΜ. Μικρή σε πληθυσμό η γειτονιά του Άη-Γιώργη, πλην όμως χαρακτηρίζεται τελευταία από μικρά επεισόδια, όπως το χθεσινό με αφορμή καθαρισμούς από συνεργείο της Κοινότητας. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.11.18 )
 
Το "Άρωμα Γαζίας" στην Αθήνα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.11.18

Το βιβλίο της χωριανής μας φιλολόγου Δώρας Σπ. Μεταλληνού με τίτλο «Άρωμα Γαζίας» θα παρουσιαστεί στην ΑΘΗΝΑ την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 5.30 το απόγευμα στον Πολυχώρο «ΑΙΤΙΟΝ» (Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη, Σταθμός Μετρό Ακρόπολη).

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Σοφία Μωραϊτη (συγγραφέας, μεταφράστρια). Ο Κώστας Ευαγγελάτος (Εικαστικός, Λογοτέχνης) θα μιλήσει για τις «Συνεικόνες Ανάγνωσης» και η Εύη Ρούτουλα (συγγραφέας) θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου.

aromagazias.jpg

Όπως αναφέρει η Δώρα Μεταλληνού:

«Το βιβλίο αυτό ήταν όνειρο πολλών χρόνων. Από τον καιρό που μικρό παιδί η νόνα μου η Φιόρη μου έλεγε πως στο γάμο της ήταν προσκαλεσμένος ο Λορέντζος Μαβίλης. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό. Άρχισα να μαζεύω πληροφορίες. Οι παλιοί θυμόντουσαν...Οι θρύλοι ζούνε πάντα. Προσπάθησα πολύ και μέσω της ιστορικής μελέτης να μην προδώσω πρόσωπα και γεγονότα. Φόρος τιμής στη γενέθλια γη. Σας το παραδίδω...»

ΔΩΡΑ ΣΠ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ

Απόσπασμα: «...Εκεί, στο δίπλωμα του αιώνα, σε ένα χωριό της Κέρκυρας, την Κορακιάνα, μια εκλεκτή συντροφιά μαζεύεται τα βράδια και συζητάει, συνδιαλέγεται, αγωνιά για τη σκλαβωμένη πατρίδα, τη γλώσσα, την Τέχνη. Μέσα από την αφήγηση της μικρής Ευγενίας, παρούσας στη συντροφιά, περνούν μεγάλες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας. Η αγωνία του Λορέντζου Μαβίλη για την σκλαβωμένη Ήπειρο κι όχι μόνο, ο αγώνας του για τη γλώσσα, οι ιδέες και η έντονη προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, η γλυκιά παρουσία της Ειρήνης Δενδρινού και τόσων άλλων που έβαλαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στους αγώνες για το γλωσσικό και την ελευθερία. Συνάμα η τραγική ζωή της Ευγενίας καθώς και της Αυγής ζωγραφίζονται στην αφήγηση με αληθοφάνεια και ρεαλισμό...»

 
Για τον Μάνθο Μεταλληνό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.11.18

manthos.jpgΠραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Αρκούδενα, η εκδήλωση προς τιμή και μνήμη του Κορακιανίτη γιατρού Μάνθου Μεταλληνού. Ο παιδίατρος Σπύρος Σαββανής που προλόγισε την εκδήλωση αναφέρθηκε (μέσα από τα κείμενα του Κώστα Δαφνή) στην πολύπλευρη προσφορά του γιατρού στην οργάνωση του συστήματος των αγροτικών ιατρείων της χώρας, στην περίθαλψη των προσφύγων της Μικράς Ασίας, στην ανόρθωση του Νοσοκομείου «Σωτηρία», αλλά και στις πνευματικές και πολιτικές του αναζητήσεις.

mantosmet112018a.jpg

Ακολούθως η ιατρός Βασιλική Φατούρου μίλησε για την αποστολή και τον πολλαπλό ρόλο του γιατρού στην κοινωνία και ο φιλόλογος Ζέφυρος Καυκαλίδης αναφέρθηκε στην τραγωδία του 1922 στη Μικρά Ασία. Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο τ. Δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Κούρκουλος. Η εκδήλωση διανθίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από «πολίτικα» και «κλασσικά» ακούσματα. Από την πλευρά της οικογένειας, παρών ήταν ο Γιώργος Μεταλληνός σημερινός Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κορακιάνας.

manthosmet112018b.jpg

ΣΗΜ. Για ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο όπως ο γιατρός Μάνθος Μεταλληνός, η εκδήλωση αυτή ας είναι η αρχή για την παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του.

Τελευταία ανανέωση ( 23.11.18 )
 
Στον Άη-Μιχαήλη...βροχάμενη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.11.18

smichel112018b.jpg

Χθες, Κυριακή, λειτουργήθηκε η παλαιά εκκλησία του Άη-Μιχαήλ στην πλαγιά του βουνού πάνω από το κέντρο του χωριού. Ο καιρός έδειχνε από νωρίς άγριες διαθέσεις τις οποίες και φανέρωσε στη διάρκεια της Λειτουργίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με κλεισμένη την κεντρική θύρα και υπό το (μοναδικό) φως των κεριών, κυριολεκτικά στο μισοσκόταδο. Εντός του ναού έλαβε χώρα και το καθιερωμένο κέρασμα, που ως συνήθως συνοδεύτηκε από κουβέντα, αναφορά σε κάποιο «παλαιό» γεγονός, από την Κατοχή τη φορά αυτή...

smichel112018a.jpg

Υ.Γ. 1.Για μία ακόμη φορά ο επίτροπος Γεώργιος Κένταρχος μας θύμισε την στερνή Λειτουργία του παπα-Κουρίνη στο χώρο αυτό, το 1968, εξ ου και το μνημόσυνο.

2. Η νέα τεχνολογία δεν άργησε να εισβάλει και στο ψαλτήρι...Ενώ το δεξί ακολουθούσε την ανάγνωση των ψαλμών μέσω των βιβλίων τη εκκλησίας, το αριστερό σιγοντάριζε μέσω...τάμπλετ!!! Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 20.11.18 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 13
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar