Menu Content/Inhalt
Καρναβαλικά...προεόρτια PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.01.19

«Αναμετάδοση» από το FaceBook:

karnav012019b.jpg

Θεωρείτε πως είναι ενωρίς για να προετοιμαστούμε για τον φετινό εορτασμό του Καρναβαλιού;;
Εμείς πάλι όχι! Ποιοι εμείς;;;; Εμείς κι εσείς!!!!!!!

Αν συμμερίζεστε το κέφι μας, την όρεξή μας για όμορφες καταστάσεις, μπορούμε να μαζευτούμε για μία πρώτη συζήτηση, στην αίθουσα του Ειδικού Σχολείου Άνω Κορακιάνας την Παρασκευή πρώτη Φλεβάρη (1/2/2019)! Στις εφτά το απόγευμα!

Παρακαλώ για πολλές κοινοποιήσεις ώστε να μαζευτούμε όσοι το δυνατόν περισσότεροι, με πολλές φρέσκες ιδέες, χωρίς δεύτερη σκέψη!!!!!!!!

Μερικοί βέβαια έχουν αρχίσει ήδη την καρναβαλική προθέρμανση!

karnav012019a.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Σύλλογος Κορακιαντιτών Κέρκυρας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.01.19

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ...

«Ανοικτή» Πρόσκληση προς τους Κορακιανίτες της πόλης απευθύνει ο προσφάτως επαν-ενεργοποιηθείς Σύλλογος Κορακιανιτών Κέρκυρας, «δια χειρός» του τ. Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Κούρκουλου και με πρωτοβουλία της υπό των ιδρυτών του ορισθείσας, Προσωρινής Διοικητικής Επιτροπής.

Σύμφωνα λοιπόν με την Πρόσκληση, στις 31 Γενάρη 2019, ημέρα Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της ΙατροΧειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας, συγκαλείται η Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Α)Εισήγηση της Προσωρινής Διοικητικής Επιτροπής και εισηγήσεις μελών και

β)Εκλογή 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Αιτήσεις για εγγραφές μελών θα γίνονται δεκτές και μέχρι λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Ευχή και ελπίδα είναι νέοι να αναλάβουν την πορεία του Σωματείου και τη Διοίκησή του...

synelefsisvmateiouak012019.jpg
 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Πίτα ΠΑΟΚ PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.01.19

Την πίτα του έκοψε το Σάββατο 26 Γενάρη στο απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κορακιάνας (ΠΑΟΚ). Παραβρέθηκαν ο πατέρας-Ευδόκιμος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Ζερβόπουλος και τα μέλη της Διοίκησης του ΠΑΟΚ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, αθλητές και φίλοι του Συλλόγου, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς.

pitapaok012019b.jpg

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα προβλήματα και στην πορεία που έχει χαράξει ο Σύλλογος, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους δύο παλαιοί ποδοσφαιριστές, ο Κώστας Κούρκουλος και ο Σπύρος Σπίγγος... ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Τελευταία ανανέωση ( 28.01.19 )
 
Οι πίτες της νέας χρονιάς PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.01.19

paok_tsiko.jpg

1.Πρόσκληση σε κοπή πίτας!

Ο ΠΑΟ Κορακιάνας καλεί στην κοπή της πίτας όλους τους φίλους του, στην αίθουσα του Ειδικού Σχολείου Άνω Κορακιάνας, το Σάββατο 26 Γενάρη και ώρα 6.30 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα τιμηθούν με πλακέτες οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές τη; ομάδας, ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

2.Την πίτα της κόβει όμως και η Φιλαρμονική την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 7.00 το απόγευμα στην έδρα της στην Αρκούδενα, με τη συμμετοχή της Μπαντίνας και συνόλου «Χάλκινων Πνευστών»...

filarm_pita012019.jpg

 
Ραπόρτο προς το Κριτήριον της Ειρήνης (1816) PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.01.19

Στο αρχείο έτους 1816 της Εκτελεστικής Αστυνομίας υπάρχει αναφορά του τότε Προεστού της Κορακιάνας Βασίλειου Σαββανή για σειρά κλοπών που σημειώθηκαν στο χωριό τον Απρίλιο και Μάιο του 1816. Η αναφορά έχει ως εξής:

Προς το Εκλαμπρότατο και Ευγενέστατο Κριτήριον της Ειρήνης εις το προάστιον της Γαρίτζας – 11/23 Μαϊου 1816.

«Ερχώμεθα εγώ ο κάτωθεν υπογεγραμμένος να αναφέρω της ημετέρας αυτού μεγαλειότητος τα παράπονα των ακολούθων ονομαζομένων, οπού την νύκτα σήμερα ξημερώνοντας ήλθον κάποιο κλέπται εδώ εις το χωρίον της Κορακιάνας και άνοιξαν έξη σπίτια με τα κλειδιά και έκλεψαν από το πράγμα που ήταν μέσα...Το πρώτον του Γιωργάκη Ιωνά ποτέ Ιωάννη του άνοιξαν δύο οσπίτια, από το ένα του επήραν ένα ζευγάρι φιούμπιαις, τάλαρα επτά, μία πελάντζα προύτζινι, τάλατα τρία,ένα μαχαίρι, μία λίτρα ράμματα και από το άλλο σπίτι του επήραν τέσσερεις προβατίναις σπιτάρικαις. Δεύτερον, του Δημήτρη Ιωνά αδελφού του, του άνοιξαν το αργαστήρι και του επήραν ασήμι, μονέδα και μπακικίνια έως τάλαρα δέκα, τυρί ζυμοτό λίτραις είκοσι και δύο φάσαις τζαρούχια.Τρίτον, του Σταύρου Ιωνά ποτέ Αντώνη του άνοιξαν το αργαστήρι και του επήραν τρία ξουράφια και δύο ψωμιά μπαρμπαρένια. Τέταρτον, Σπύρος Ιωνάς Τενέντες ποτέ Ιωάννη, του άνοιξαν το μαγαζί και του επήραν μία πινιάτα. Πέμπτον, του Αντώνη Γκίνη του άνοιξαν το μαγαζί όπου είχε τα σκαφόνια του άδια και δεν του επήραν τίποτας. Τας 20 Απριλίου απερασμένου, ξημερώνοντας ανοίξανε το λουτρουβιό των αδελφών Ζερβοπουλάτων με αντικλείδια και τους επήραν λάδι ξέσταις οκτώ από την μουργαριά και ακόμα τους επήρανε από μίαν σαμάραν... Τέλος πάντων την ίδιαν νύκταν έκλεωαν του Σταύρου Μεταλληνού δύο σπιτάρικαις προβατίναις όπου είχε εις το σπίτι του όπου το άνοιξαν με αντικλείδιον. Είναι και άλλα κλεψίματα κατά τοιούτον τρόπον καμωμένα προτήτερα...Στο χωριό επικρατεί σύγχισης και φόβος μην ακολουθήσουν και άλλα μεγαλύτερα κλεψίματα....»

Ο Προεστός της Κορακιάνας

Βασίλης Σαββανής

raportosavanis1816.jpg

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 12
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar