Menu Content/Inhalt
Η ώρα του ελαιόλαδου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
10.01.12
synetair_genaris2012.jpgΑλκυονίδες μέρες του Γενάρη…με ήλιο και καθαρό ουρανό. Μόλις ζεστάνει το πρωινό, αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν την εμφάνισή τους στους ελαιώνες για το μάζεμα του καρπού. Φέτος, από πλευράς ποιότητας η σοδειά φαίνεται πως εξελίσσεται καλά, αφού ο καρπός είναι γερός και «κρατάει» στο δένδρο. Από τα αλέσματα ήδη του Δεκεμβρίου προκύπτει λάδι γενικά χαμηλής οξύτητας και καρπός καλής απόδοσης κατά περιοχές. Στο ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Κορακιάνας, οι ρυθμοί έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και η παρουσία πελατών να αυξάνει. Διοικούντες και συνέταιροι, προκειμένου να πετύχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, εργάζονται εθελοντικά: στο χειρισμό και τη συντήρηση του φυγοκεντρικού συγκροτήματος, στο ζύγισμα του λαδιού, στην οξεομέτρηση, στο λογιστήριο…Το μεγάλο καζάνι, εκτός από το νερό του εργοστασίου, ζεσταίνει και την ατμόσφαιρα, το κιτρινοπράσινο πηχτό φρέσκο λάδι προκαλεί για ένα «βούτημα» με ψωμί, η κουβέντα δίνει και παίρνει…Για την καλή σοδειά, αλλά και για τις δύσκολες μέρες που είναι ήδη παρούσες…


 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar