Menu Content/Inhalt
Στον Άη-Μιχαήλη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.11.13

stmichel2013a.jpg

Καθιερώθηκε πλέον το ανηφόρισμα στον Άη-Μιχαήλη κάθε Νοέμβρη, όπως γινόταν και πριν από τέσσερις και πλέον δεκαετίες. Και όσο ο καιρός είναι ευνοϊκός, συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, στην παλαιά αυτή εκκλησία του 11ου αιώνα, τα ίχνη της οποίας οδηγούν ακόμη πιο πίσω (9ος αιώνας).
stmichel2013c.jpgΦέτος το σήμαμα για τη σύναξη των πιστών έγινε με ένα παλιό «δάνειο» σήμαντρο από το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, ενώ όπως πάντα, το πρόγραμμα περιελάμβανε αρτοκλασία, σπερνά (η οικογένεια του Λευτέρη Ιωνά επαναλαμβάνει τη «διαδικασία», όπως έκαναν οι «παλιοί» του πριν από 30 και κάτι, χρόνια).

stmichel2013b.jpgΣτο περιθώριο της εορτής ο ψάλτης Νίκος Σαββανής αφηγήθηκε την εμπειρία από τον βομβαρδισμό των Γερμανών, που ανάγκασε τους κατοίκους  της γειτονιάς να τρέξουν και να κρυφτούν στο αυτοσχέδιο καταφύγιο που είχαν φτιάξει κοντά στην εκκλησία, στα ριζά του βουνού.

Η συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, δόθηκε στο σπίτι του Λευτέρη, για το καθιερωμένο κέρασμα…

stmichel2013d.jpgΥ.Γ. Σε αναμονή της προαναγγελθείσας μπόρας (που τελικά δεν ήταν παρά μια συνηθισμένη βροχή), πραγματοποιήθηκε η φύτευση δεντρολίβανου στην Κάβενα, με τη συνδρομή μικρών φίλων…



Τελευταία ανανέωση ( 12.11.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar