Menu Content/Inhalt
Προς τιμή του Στέφανου Σγούρου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
14.09.14

Χθες (Σάββατο) το βράδυ 13 Σεπτεμβρίου, στη Πλατεία Δημαρχείου, μπροστά από το San Giacomo, το ΔHΠΕΘΕ διοργάνωσε βραδιά μνήμης με αφορμή τα 71 χρόνια από τους ναζιστικούς βομβαρδισμούς της πόλης της Κέρκυρας από τους Γερμανούς Ναζιστές την παραμονή του Σταυρού, του 1943.

Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στους επιζήσαντες από το βομβαρδισμό και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αφιερωμάτων στους σημαντικότερους εν ζωή δημιουργούς του νησιού μας, τιμήθηκε ο σημαντικός Κερκυραίος (και χωριανός μας) ζωγράφος Στέφανος Σγούρος για το σύνολο του έργου και της προσφοράς του.

sgouros_timitiki13092014a.jpg

sgouros_timitiki13092014b.jpgΗ εκδήλωσε ξεκίνησε με μουσική  από το συγκρότημα «DIXSWING» (αποτελείται από τους Γιώργο Ανδριώτη, Λευτέρη Ατσοπάρδη, Νίκο Καίσαρη, Γιάννη Κουτάγιαρ, Γιώργο Ρέγγη, και Σπύρο Ρουβά), ενώ κατά διαστήματα απήγγειλε ποιήματα από τις δύο ποιητικές συλλογές του ζωγράφου (“τα τραγούδια της μοναξιάς” και “τα τραγούδια του πολέμου”), ο ηθοποιός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, Σπύρος Ασωνίτης. Παράλληλα προβάλλονταν αφιέρωμα στην εικαστική του δημιουργία.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Πέτρος Γάλλιας, ενώ παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Κούρκουλος, που στο τέλος της εκδήλωσης είχαν σύντομη συνομιλία με τον Στέφανο Σγούρο.



 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar