Menu Content/Inhalt
Καρνάβαλος ο 21ος PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
14.03.16

Αυλαία για το φετινό Κορακιανίτικο Καρναβάλι, χθες Κυριακή, με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες τουλάχιστον από το μεσημέρι και μετά.

Το πρωϊ αντιμετωπίστηκαν και  οι τελευταίες εκκρεμότητες της προετοιμασίας με τη διακόσμιση του άρματος του Καρνάβαλου, τα ηχητικά και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στο κεντρικό δρόμο, με το βλέμμα στο «γαρμπή» για τις διαθέσεις του καιρού μετά το μεσημέρι.

karneval13032016o.jpg

karnev13032016e1.jpgΣτις 4.30 το απόγευμα η πομπή ξεκίνησε με καρναβαλικούς μουσικούς ρυθμούς από το κτίριο του Συνεταιρισμού, Προπομποί της πορείας τέθηκαν οι «οπαδοί του Αγροτικού Κόμματος» και ακολουθούσε η πολυπληθείς ομάδα των «εκτάκτων αναγκών» με τις ομοιόμορφες γαλαζοπράσινες στολές». Στο τέλος της πομπής, το άρμα του Καρνάβαλου με αναπαράσταση της «σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο» και στα ενδιάμεσα οι υπόλοιποι καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι.

karnev13032016b.jpg

Με την επιστροφή στην Αρκούδενα, το σκηνικό της Διαθήκης ήταν έτοιμο. Από την εξέδρα που είχε στηθεί κάτω από το κτίριο της Φιλαρμονικής, η ακόλουθος του Καρνάβαλου περιέγραψε τις συνθήκες του ερχομού του Καρνάβαλου του 21ου στο χωριό, μέχρι και την άρνηση του Συμβολαιογράφου να προσέλθει για να διαβάσει τη Διαθήκη. Ο τελευταίος οδηγήθηκε με το ζόρι από τη σαρτσάδα του Μπράτη μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος περιστοιχισζόμενος από τους βοηθούς του και «αγρότες» της περιοχής. Η ανάγνωση της Διαθήκης με τον πικάντικο σχολιασμό των συμβάντων στο χωριό τη χρονιά που πέρασε, ξεκίνησε με την απρόσμενη συμμετοχή και του παλαιού ιατρού του Καρνάβαλου, που πήρε και αυτός θέση στην εξέδρα, ενώ η γειτονιά προσέφερε το απαραίτητο «κοκκινέλι» κρασί για να βγεί μέχρι τέλους το πρόγραμμα.

karnev13032016g.jpg
 karveval13032016p1.jpg
 karnev13032016h.jpg

Η συνέχεια δόθηκε το βράδυ στο «Luna dArgendo» με γλέντι και χορό που κράτησε μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ενώ για μία ακόμη φορά τραγουδήθηκεν τα εθιμικά καρναβαλοτράγουδα, με το χορό σε κύκλο να επαναλαμβάνει τα λόγια του πρώτου του χορού. Κάπου στα ενδιάμεσα, ο «Πρόεδρος» των Καρναβαλιστών ευχαρίστησε τον κόσμο και προέτρεψε για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη χρονιά.

Και του χρόνου νάμαστε καλά!

 

Υ.Γ. 1.Η κυρία Ειρήνη Βραδή έσυρε για μια ακόμη χρονιά τον κορακιανίτικο χορό με τα καρναβαλο-τράγουδα, το βράδυ της Κυριακής

2.Δύο καινούργιους μικρούς καρναβαλιστές απέκτησε ο Καρνάβαλος ο 21ος, τη Χρυσούλα Κουτσούπη και το Σταυράκη Μεταλληνού που παρακολούθησαν ανελλιπως τις προετοιμασίες και τα δρώμενα.

3.Ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων προσέφερε στολές στους καρναβαλιστές της Κορακιάνας.



Τελευταία ανανέωση ( 21.03.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar