Menu Content/Inhalt
Συζήτηση με το Χρήστο Γιανναρά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.04.16

giannaras042016b1.jpg

Η συζήτηση με τον Καθηγητή Χρήστο Γιανναρά αποτελεί πάντοτε μια σημαντική εμπειρία γιατί πέραν από τη βαθειά φιλοσοφημένη του γνώση, προσφέρει και την αμεσότητα της σχέσης του «δασκάλου» προς το ακροατήριό του. Με αυτά ως «εμπειρικά» δεδομένα, υποδεχτήκαμε για μια ακόμη φορά τον αγαπητό Καθηγητή στο χώρο της εκκλησίας του Άη-Γιώργη τη φορά αυτή, λιγοστοί μεν, πλην όμως αρκετοί για το ξετίλυγμα μιας «ανοικτής» συζήτησης.

giannaras042016c.jpg
 giannaras042016d.jpg

Με ερέθισμα μια «εισαγωγική» τοποθέτηση - ερώτημα του παιδίατρου Σπύρου Σαββανή, στην οποία έδωσε βάθος και συνέχεια ο κ. Γιανναράς: περί της αξίας της  μικρής κοινότητας, του χωριού, ως πλαισίου που επιτρέπει την ανάπτυξη αδιαμεσολάβητων σχέσεων κοινωνίας, βασικό διαχρονικό χαρακτηριστικό της ελληνικότητας. Η συζήτηση έφθασε μέχρι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά-άξονες τη ελληνικής και ευρωπαϊκή ταυτότητας και τη δυνατότητα σύμπλευσης των δύο, στους καιρούς που διανύουμε.

giannaras042016g.jpg

Είχε αρχίσει να νυκτώνει όταν η «συντροφιά» άφηνε πίσω της την αυλόπορτα του Άη-Γιώργη, μετά και τη φωτογράφηση σε ανάμνηση της συνάντησης...αλλά και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού.

Υ.Γ. : 1.Στην εγκάρδια σχέση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στον Χρήστο Γιανναρά και  την Κορακιάνα αναφέρθηκε στο προλόγισμά του ο Σπύρος Σαββανής. Με το πέρας δε της συζήτησης, τους ιθύνοντες της Ενορίας απασχόλησε η τοποθέτηση της εικόνας της Παναγίας στο μέσο του ναού, υπό το βλέμμα του εκλεκτού προσκεκλημένου, ο οποίος είχε και μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον παριστάμενο πρόεδρο του Παραρτήματος UNESCO του Ιονίου, Γιώργο Σκλαβούνο.

 

giannaras042016f.jpg
 giannaraw042016e.jpg

 

2.Εκτός από πνευματικού χαρακτήρα συνάξεις, η χθεσινή μέρα είχε και...γεννατσούρια για το χωριό...ακόμη ένας Μεταλληνός (Μπούρης) προστέθηκε στην ενορία του Αγίου Γεωργίου! Με τις ευχές μας...

 

 

 

 



Τελευταία ανανέωση ( 11.04.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar