Menu Content/Inhalt
Βιώσιμη Κοινότητα

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ...

"ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ"

dikaioma_book2012a.jpg

"Πέμπτη Εποχή"

Βιβλίο του
Γιάννη Β. Μαρτζούκου
pemptiepoxi2018a.jpg












"ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΟΧΗ"

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ
    samaras.jpg
μέσω της
ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός Λογαριασμού:

ΙBAN:
GR180171781000
6781115933535

και ο κωδικός

SWIFT CODE:  PIRBGRAA

αρχειο ημερολογιου

Στέφανος Σγούρος,αναδρομή PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.03.18

sgouros_anadromiki032018a.jpgΕγκαινιάστηκε την Τετάρτη το απόγευμα στους χώρους της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας,  η μεγάλη αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Σγούρου, με αθρόα προσέλευση συγγενών, φίλων, καλλιτεχνών, χωριανών, συμπολιτών.

sgouros_anadromiki032018c.jpgΟι χώροι της Πινακοθήκης ήταν όμορφα διακοσμημένοι με τα έργα του, από τις απαρχές της δημιουργίας του, μέχρι την πρόσφατη, τελευταία περίοδο, από τις αγιογραφίες που κοσμούν εκκλησίες της Κέρκυρας, έως τις υδατογραφίες που στην πλειονότητά τους αναπαριστούν στοιχεία του περιβάλλοντος και των ανθρώπων του νησιού μας. Δύο ιδιαίτερα σημεία της έκθεσης αποτελούν  το «ολοζώντανο» πορτραίτο του καλλιτέχνη σε άσπρο-μαύρο, στην είσοδο της Πινακοθήκης και η γωνιά με τα προσωπικά του αντικείμενα, «της δουλειάς»: μία μισοτελειωμένη ακουαρέλα, η παλέτα με τα πινέλα και τα χρώματα, το τρίποδο, τα χαρακτηριστικά του γυαλιά, μερικά βιβλία και ένα μικρό πικ-απ εποχής.

sgouros_anadromiki032018d.jpg

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης Λεωνίδας Παγκράτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, που αναφερόμενος στον καλλιτέχνη σημείωσε πως «αποτύπωσε με τα χρώματα και το φως της κερκυραϊκής φύσης, την ψυχή της Κέρκυρας, τα τοπία, τα πρόσωπα, την αρχιτεκτονική της». ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης Λεωνίδας Παγκράτης. Στη συνέχεια, ο ιστορικός – φιλόλογος Δημήτρης Ζυμάρης, προσέγγισε τη ζωή και το συγγραφικό του έργο του ζωγράφου, ενώ στον σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο αναφέρθηκε η. Μαρίνα Παπασωτηρίου, Επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Παράρτημα Κέρκυρας, που είχε και τη γενική επιμέλεια της οργάνωσης της έκθεσης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο Στέφανος Σγούρος με τον χρωστήρα και τη γραφίδα του, ανταποδίδοντας επάξια το δώρο της ζωής, άφησε ανεξίτηλο στον Τόπο το εικαστικό και πνευματικό του αποτύπωμα». Στην εκδήλωση συμμετείχε και σύνολο από τη Φιλαρμονική «Μάντζαρος».

sgouros_anadromiki032018b.jpg

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018,

Υ.Γ. τον Στέφανο Σγούρο τον γνωρίσαμε (πέραν από την ανθρώπινη πλευρά του) όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν ως τον καλλιτέχνη που τόνιζε με τα έργα του την ομορφιά της κερκυραϊκής φύσης, με τις αποτυπώσεις και τους χαρακτήρες της. Τώρα, αντίστροφα, κάθε στοιχείο του κερκυραϊκού  τοπίου, θαρρείς πως παραπέμπει στον καλλιτέχνη και το έργο του.

Τελευταία ανανέωση ( 15.08.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
simbad_rito.jpg

ΠΟΙΗΣΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΩΝ

poems.jpg

ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΩΝ

books.jpg

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

filarm.jpg

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

paleta.jpg

Πάσχα στην Κορακιάνα

pascha05.jpg

Καρναβάλι στην Κορακιάνα

korkarnav.jpg

Η φωτογραφια της εβδομαδας


sgouros_dion.jpg    Η φωτό είναι από το αρχείο της Δώρας Μεταλληνού και υ πάρχει και στο Άλμπουμ του "Χθες"  
 

ΦΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 23/11/15

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα10
mod_vvisit_counterΧθές53
mod_vvisit_counterΑυτή τη βδομάδα165
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα758
mod_vvisit_counterΣύνολο367361
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar