Menu Content/Inhalt
Βιώσιμη Κοινότητα

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ...

"ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ"

dikaioma_book2012a.jpg

"Πέμπτη Εποχή"

Βιβλίο του
Γιάννη Β. Μαρτζούκου
pemptiepoxi2018a.jpg












"ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΟΧΗ"

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ
    samaras.jpg
μέσω της
ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός Λογαριασμού:

ΙBAN:
GR180171781000
6781115933535

και ο κωδικός

SWIFT CODE:  PIRBGRAA

αρχειο ημερολογιου

Αγίου Ισιδώρου τα Θαύματα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.08.18

 

Σάββατο, αργά το απόγευμα, ξεκινάει ο Μέγας Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου, στις στροφές που αφήνουν πίσω τους την Κορακιάνα, ανηφορίζοντας για το Σωκράκι. Υπερπλήρες το ψαλτήρι, εφτά άτομα, φαντάζει αδύνατο να χωρέσει στον περιορισμένο εσωτερικό χώρο τη Κοινοτικής εκκλησίας. Κόσμος, μέσα και έξω από το μικρό ναό, παρακολουθεί τη Λειτουργία, ενώ έχει σουρουπώσει για τα καλά. Στην έξοδο, η «ευλογημένη» από τον ιερέα φανουρόπιτα «δια χειρός» Αγγελικής Άνθη, μοιράζεται καθώς ο κόσμος αποχωρεί.

sisidoros2018o1.jpg

fanouropita25082018b.jpg

Κυριακή πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ισιδώρου (για την ακρίβεια των θαυμάτων του Αγίου) η Ακολουθία θα αρχίσει από νωρίς, για να ακολουθήσει η Λειτουργία. Τρεις ιερείς, ικανός ο αριθμός των ψαλτών, πολύς ο κόσμος από την Κορακιάνα και τα γύρω χωριά, περισσότερος από κάθε άλλη φορά, που παρά την επαπειλούμενη αλλαγή του καιρού προς τη βροχή, θα σταθεί κάτω από τα πεύκα, να παρακολουθήσει υπομονετικά την τελετουργία. 

sisidoros2018k1.jpg

Η απειλή θα μετατραπεί σε πραγματικότητα ίσα που τελείωνε η Λειτουργία και η τοπική μπόρα θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Η αναστάτωση προσωρινή, μέχρι που όλοι να βολευτούν στα μικρά κελιά και στο εσωτερικό της εκκλησίας και να λάβουν εκεί το κέρασμα και τον άρτο, «τη φροντίδι» των Επιτρόπων. Η Λιτάνευση όμως της Εικόνας του Αγίου θα ματαιωθεί, παρότι ορισμένοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα, πριν από την Παράκληση, εάν βεβαίως ο καιρός το επιτρέψει...

fanouropita25082018a.jpg

Υ.Γ. 1.Τα θαύματα του Αγίου Ισιδώρου εορτάζονται την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, σιμά με την εορτή του Αγίου Φανουρίου...Εξ αυτού του λόγου και οι φανουρόπιτες.

2.Τόσο μικρός ο χώρος και μεγάλη η προσφορά των ψαλτών, που ο μαθητευόμενος ιεροψάλτης Ευγένιος Ραράκος, συμμετείχε στην ψαλμωδία από το παραθύρι του ναού.

3. Το παρόν θα δώσουν για μία ακόμη φορά, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, οι Βενετσιάνοι ενορίτες, κάτοικοι του χωριού και της πόλης.

4.Στις ώρες της αναμονής για την κατάπαυση της βροχής, ο Μουργαδίτης Επίτροπος Γεώργιος Κένταρχος άδραξε την ευκαιρία να εξιστορήσει ένα πρόσφατο θαύμα του Αγίου, που συνέβη πριν από 5-6 χρόνια, σε κάτοικο της πόλεως.



Τελευταία ανανέωση ( 02.09.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
simbad_rito.jpg

ΠΟΙΗΣΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΩΝ

poems.jpg

ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΩΝ

books.jpg

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

filarm.jpg

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

paleta.jpg

Πάσχα στην Κορακιάνα

pascha05.jpg

Καρναβάλι στην Κορακιάνα

korkarnav.jpg

Η φωτογραφια της εβδομαδας


sgouros_dion.jpg    Η φωτό είναι από το αρχείο της Δώρας Μεταλληνού και υ πάρχει και στο Άλμπουμ του "Χθες"  
 

ΦΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 23/11/15

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2
mod_vvisit_counterΧθές39
mod_vvisit_counterΑυτή τη βδομάδα109
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα41
mod_vvisit_counterΣύνολο367819
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar