Γράφει ο/η Σταμάτης Απέργης
|
27.04.08
|
Αναστάσεως ημέρα και στους κήπους και τα καντούνια του χωριού είδαμε από το πρωί αρκετούς αμνούς να στριφογυρίζουν πάνω από τη θράκα, όπως το έθιμο καλεί. Πολλών όμως την προσοχή, κέντρισε ένα ιδιαίτερο σούβλισμα σε μίαν αυλή στου Χαχάνου. Ο συγχωριανός μας και μάστορας του οβελία Μιχάλης Πουλημάς, μας εντυπωσίασε με την τεχνική του, καθώς με έκπληξη όσοι περνούσαμε από την αυλή του, βλέπαμε μισό αρνί να γυρίζει αργά πάνω από τα κάρβουνα! Τον ρωτήσαμε για αυτή την πρωτότυπη τεχνική και αυτός μας απάντησε πως πρόκειται για έναν τρόπο ψησίματος του οβελία από ένα νησί του Νοτίου Αιγαίου, κατά τον οποίο αφενός μεν το κρέας ψήνεται καλύτερα και αποβάλλει περισσότερα λίπη, αφετέρου δε περισσεύει και μισό αρνί για του χρόνου. Εντυπωσιασμένοι από τον οικονομικό προγραμματισμό και την οικολογική ευαισθησία του συγχωριανού μας, του ζητήσαμε να μας δώσει κι άλλες έξυπνες συνταγές. Μας υποσχέθηκε πολλές για το Καλοκαίρι, όπως 3/17 κοτόπουλου στη γάστρα...
|
Τελευταία ανανέωση ( 23.05.08 )
|