Menu Content/Inhalt
Παραμονή Χριστουγέννων 2008... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.12.08

s_noufris2008.jpgΠαραμονή Χριστουγέννων και όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, από νωρίς το πρωί «οι δρόμοι οδηγούν» στο παλιό μοναστήρι του Άη-Νούφρη. Η παγωνιά του πρωινού καταπραΰνεται από τις πρώτες ηλιαχτίδες, που σε κτυπούν κυριολεκτικά κατά πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα αντανακλούν  στις μεγάλες λόμπες από βρόχινο νερό, τις οποίες συναντάς σε όλη σχεδόν τη διαδρομή του μονοπατιού, που οδηγεί στην απόμακρη εκκλησία.
Φτάνοντας κανείς εκεί, δεν μπορεί παρά να φέρει στο νου την παλιά εικονογραφία «δια χειρός Σπεράντζα», που απεικονίζει τη μονή με τις εγκαταστάσεις της δίπλα στη λίμνη Γαϊδαράνα, σε εποχές που έσφυζε από ζωή.
Σήμερα, οι ιερείς και δύο ψάλτες (Κορακιανίτες) αποτελούν όλο κι όλο το πρωϊνό εκκλησίασμα, σε μια ατμόσφαιρα άκρως μυσταγωγική, μέσα στο ημίφως που δημιουργούν μερικές εισβάλλουσες από τα παράθυρα αχτίδες φωτός και τα αναμμένα μελισσοκέρια. Οι «Μεγάλες Ώρες» έχουν ήδη ξεκινήσει και το «Σήμερον γεννάται εκ Παρθένου...» αντηχεί δια στόματος του δεξιού ψάλτη.
                                 s_noufris2008a.jpg
Το εσωτερικό του ναού αρχίζει σιγά-σιγά να γεμίζει από προσερχόμενους, λίαν αργοπορημένους λόγω ψύχους, πιστούς από τα γύρω χωριά. Όπως πάντα, κατά τις 12 το μεσημέρι η Λειτουργία θα έχει ολοκληρωθεί και το ετήσιο ραντεβού για μια ακόμη φορά, ανανεώνεται... Καλά Χριστούγεννα...



Τελευταία ανανέωση ( 06.02.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar