Menu Content/Inhalt
Στερνό αντίο με σιωπηλή διαμαρτυρία... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.01.09

saroko_poreia1.jpg


Για «να σταματήσει ο Χάρος να κάνει βόλτες μέσα στο Σαρόκο», συγγενείς, συνάδελφοι, χωριανοί και φίλοι της αδικοχαμένης Κατερίνας προχώρησαν σήμερα το πρωί στις 11.00 σε αποκλεισμό της διασταύρωσης της πλατείας, όπου συνέβηκε το  δυστύχημα. Ήταν εκεί Ανω-Κορακιανίτες, οι Δικηγόροι και οι Δικαστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας, απλός κόσμος που θέλησε να δηλώσει τη συμπαράστασή του και ενώσει τη φωνή του στο «επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει».Ενδεικτικό της κινητοποίησης ήταν το γεγονός της συμμετοχής σε αυτήν ακόμη και της Εισαγγελέως Κέρκυρας, ενώ για πρώτη ίσως φορά οι οδηγοί των ΙΧ στο μπλοκαρισμένο για μισή ώρα Σαρόκο, περίμεναν υπομονετικά, σεβόμενοι και συμμεριζόμενοι την τραγικότητα του συμβάντος.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο από τους εφημέριους του χωριού, ενώ στη συνέχεια μια μεγάλη πορεία κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο της Πόλης, προκειμένου να ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή άμεσα μέτρα.
Ενδεικτικές του κλίματος ήταν οι δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και το Δήμαρχο Κερκυραίων.
Ο χωριανός μας Νίκος Μεταλληνός, ανέφερε ότι: «Η παρουσία μας δηλώνει ότι σε μία σύγχρονη πόλη, που έχει ενταχθεί στην Ουνέσκο, πρέπει να μην θρηνούμε θύματα, σε ένα δρόμο αργής κυκλοφορίας. Είναι ανεπίτρεπτο η ανθρώπινη ζωή να κείτεται στην άσφαλτο, να βάζουμε νέους ανθρώπους με οικογένειες στο χώμα και κάποιοι να είναι σε καρέκλες και να μην εφαρμόζουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν παρθεί από το 2005, για τα αυτονόητα. Θέλουμε ο Χάρος να μην ξαναπεράσει από την πλατεία του Σαρόκου. Η Κατερίνα να είναι το τελευταίο θύμα και να τη θυμόμαστε σαν ξεκίνημα μίας προσπάθειας, ευαισθητοποίησης και ξεσηκώματος των κερκυραίων ώστε να δώσουμε το μήνυμα στην πολιτεία και την αυτοδιοίκηση, ότι επιτέλους φτάνει πια».
Ο δε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιάννης Βραδής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Σύλλογος, εκτιμώντας ότι έχει μία ιδιαίτερη σημειολογική αξία, συμμετέχει στον συμβολικό αποκλεισμό με κύριο στόχο, να προκαλέσει την προσοχή των ενεργών πολιτών της Κέρκυρας...Να αντιδράσουμε κάποτε και να απαιτήσουμε τις υποδομές που δικαιούμαστε. Πιστεύουμε ότι η κοινωνία των πολιτών πρέπει κάποτε να σταματήσει την παθητική της στάση και να απαιτήσει εκείνα που δικαιούται».

Τέλος, από την πλευρά των συγκεντρωθέντων μοιράστηκε προς τους  κατοίκους της πόλης, τις Αρχές και τα Μέσα Ενημέρωσης το παρακάτω κείμενο:

«Αγαπημένη μας Κατερίνα,
Βρισκόμαστε όλοι εδώ, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου, οι συνάδελφοι και οι γνωστοί σου, για να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την οδύνη μας για τον απρόσμενο και συνάμα άδικο τρόπο με τον οποίο χάθηκες...
Ταυτόχρονα όμως βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε το μήνυμα ότι ο τραγικός σου χαμός θα πρέπει να γίνει το έναυσμα μιας προσπάθειας όλων των Κερκυραίων πολιτών για απαίτηση  καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών διαβίωσης μέσα στην ίδια τους την πόλη.
Για να ασκήσει επιτέλους η Πολιτεία το ρόλο της, να προβλέπει και να προλαμβάνει, ή να αναλαμβάνει έστω και εκ των υστέρων τις ευθύνες της.
Γιατί, χωρίς αυτά, πόλη δεν υφίσταται, αφού χάνει την πρωταρχική της αξία και σημασία ως χώρος φιλοξενίας και διασφάλισης της κοινωνικής μας ζωής.
Ίσως μας πουν ότι ζητάμε πολλά, γι αυτό καταρχήν θα επιμείνουμε στην ελάχιστη απαίτησή μας: να υπάρξει επιτέλους οδική ασφάλεια  μέσα στην πόλη της Κέρκυρας.
ΤΩΡΑ, προτού να θρηνήσουμε και άλλα θύματα... για να μην ξαναπεράσει ο Χάρος από την πλατεία του Σαρόκου».

Ας ελπίσουμε τη φορά αυτή οι αρμόδιοι να ενσκύψουν στο "πρόβλημα ζωής" της πόλης, την οποία όλοι μας μέρα παρά μέρα επισκεπτόμαστε, εργαζόμαστε ή κατοικούμε εκεί...Να μην υπάρξει επόμενη φορά...Τελευταία ανανέωση ( 12.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar