Menu Content/Inhalt
Ειδήσεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.06.09

theatrikiesn09.jpg1. Μια πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι (δυστυχώς όχι όσοι πολλοί θα έπρεπε) επέλεξαν το περασμένο Σαββατόβραδο να παραβρεθούν στο υπαίθριο θέατρο της Παλαιοκαστρίτσας. Επρόκειτο για μια σύγχρονη διασκευή γνωστού παιδικού παραμυθιού, που απέδωσαν με έξοχο τρόπο οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν 4 μαθητές/μαθήτριες που "βαστάνε" από το χωριό μας: Μουμούρης Γιώργος (Σπίγγος), Ειρήνη και Δάφνη Βιτουλαδίτη (Σπίγγου) και Αλίκη Χονδρογιάννη (Ιωνά). Η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Εθνικού Συμβουλίου ενάντια στα Ναρκωτικά..
tafosvradi.jpg2.Ευθύς μόλις έλαβε την είδηση, πριν από μερικές μέρες, ο Γρηγόρης Βραδής έβαλε εργάτη να καθαρίσει προσεκτικά το χώρο σε συγκεκριμένο σημείο του προαυλίου της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, επιβλέποντας ο ίδιος. Η αφαίρεση ενός λεπτού στρώματος επιχωμάτωσης ήταν ικανή για να αποκαλυφθεί η στενόμακρη πέτρινη πλάκα του μνήματος με τη σκαλισμένη επιγραφή «Κώστας Βραδής Αντωνέλος» που απεβίωσε το 1837. Πρόκειται για το τρίτο ή τέταρτο μνήμα που αποκαλύπτεται στο χώρο της εκκλησίας, αφού είναι γνωστό ότι εκεί λειτουργούσε νεκροταφείο έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Σημειωτέον, ότι το επώνυμο «Βραδής» είναι από τα παλαιότερα της Κορακιάνας, αφού απαντάται τουλάχιστον από το 1473 (σύμφωνα με την έρευνα-βιβλίο του Κώστα Απέργη).
3.Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Τοπικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με θέματα πυροπροστασίας, λόγω της έναρξης της θερινής περιόδου με τις ξηρασίες και τις υψηλές θερμοκρασίες.
4.Οι τελευταίες (πλην ανεπίσημες) ειδήσεις από τη γεώτρηση των Μουργάδων λένε για νερό καλής ποιότητας (σκληρότητα 14-16 βαθμοί) και ικανοποιητικής ποσότητας. Το ζητούμενο είναι τώρα τι θα απογίνει το νερό αυτό. Το Τοπικό Συμβούλιο (εάν οι πληροφορίες μας είναι σωστές) προτίθεται να απευθύνει σχετικό ερώτημα προς το Δήμο.
5.Μεγάλη ποσότητα λαδιού χύθηκε προχθές το βράδυ στον επαρχιακό δρόμο από την περιοχή της Κρήνης έως το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συνθήκες επικίνδυνες για τους οδηγούς. Η τοπική αστυνομία προειδοποιούσε τους οδηγούς, έως ότου η Πυροσβεστική να ξεπλύνει το οδόστρωμα.
6.Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις συμμετέχει η Διοίκηση της Φιλαρμονικής μας, από κοινού με τις άλλες Φιλαρμονικές του νομού, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συνολική πρόταση που θα υποβληθεί μέσω της Νομαρχίας για την χρηματοδότηση των αναγκών των Συλλόγων σε μουσικά όργανα και στολές.Τελευταία ανανέωση ( 22.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar