Menu Content/Inhalt
Προς τιμήν του Γενικού Γραμματέα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.09.09

Σε μια λιτή και ωραία τελετή στην έδρα του Μουσικού Συλλόγου στην Αρκούδενα, η Διοίκηση της Φιλαρμονικής τίμησε απόψε (Τετάρτη 16-9-2009) τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Σωτήριο Βόσδου, για την υποστήριξη που προσέφερε στην προσπάθεια αποκατάστασης και διάσωσης του παλαιού κτιρίου.Είναι ήδη γνωστό, ότι η χρηματοδότηση του έργου ανέρχζεται στα 408 χιλιάδες ευρώ περίπου και θα υλοποιηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με βάση την Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη στις 2-6-2009 μεταξύ αυτής και της Φιλαρμονικής.
                ggpin_09.jpg

Ο κόσμος άρχισε από νωρίς να συγκεντρώνεται και τα «μουράγια της Πιάτσας», ‘έζησαν έστω και περιστασιακά, παλιές στιγμές, συνωστισμού. Ο Γενικός Γραμματέας έφθασε κατά τις επτάμιση και ζήτησε πρώτα να επισκεφθεί το παλιό κτίριο στη Βενετιά.
Στο μεταξύ, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής επικρατούσε το αδιαχώρητο, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει και την εξωτερική σκάλα. Στις πρώτες θέσεις κάθονταν οι εκπρόσωποι του Δήμου Φαιάκων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας και Φορέων του χωριού.Διακριτικά παρόντες και οι 12 Κορακιανίτες που ετοίμασαν μαζί με αλλους, το φάκελο της χρηματοδότησης.
     gg_filarm09a.jpg
Κατά την είσοδό του Γενικού Γραμματέα, η μπαντίνα τον υποδέχτηκε με ένα ευχάριστο μουσικό κομμάτι.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Σαββανής, αφού καλωσόρισε τον κ. Βόσδου, αναφέρθηκε εκτενώς στη συμπαράσταση και υποστήριξη που εξαρχής προσέφερε στο εγχείρημα της αποκατάστασης του κτιρίου, εξαίροντας την επιλογή του να χρηματοδοτηθεί ένα έργο στον τομέα του πολιτισμού, που δεν έχει άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα. Επίσης, αναφέρθηκε στις πλευρές που συνέβαλαν στην ετοιμασία του φακέλου για την χρηματοδότηση του σχεδίου, δηλαδή στη Διοίκηση του Συλλόγου, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, αλλά προπάντων στην πρωτοβουλία των χωριανών που εργάστηκαν επί ενάμιση χρόνο για το σκοπό αυτό. Τα άτομα αυτά, όπως είπε, θα τιμηθούν από τη Φιλαρμονική σε ξεχωριστή εκδήλωση. Ολοκληρώνοντας δε την ομιλία του τόνισε ότι, στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ο Μουσικός Σύλλογος και η Κορακιάνα βρήκαν έναν φίλο, αφιερώνοντάς του στη συνέχεια τη γνωστή μελωδία «Amigos para Siempre», με τη μελωδική φωνή της Λουίζ Κουλουρίδη.
            ggpin_09_2a.jpg
Ο Γενικός Γραμματέας, λαμβάνοντας το λόγο, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την υποδοχή, παρότι είναι γνώστης της ιστορίας και του πολιτισμού που παράγει η περιοχή, αναλύοντας στη συνέχεια τη σημασία του πολιτισμού και ιδιαίτερα των πολλών Φιλαρμονικών που διαθέτει η Κέρκυρα. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, όπως είπε, προωθούνται ήδη δύο σημαντικές δράσεις, που έχουν να κάνουν αφενός με τον εξοπλισμό των Φιλαρμονικών και αφετέρου με την διάσωση και αποκατάσταση ορισμένων κτιρίων τους, για πολιτιστική χρήση. Το παλιό κτίριο της Φιλαρμονικής Κορακιάνας είναι το πρώτο κτιριακό έργο που εντάχθηκε στο νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, ενώ η μπάντα θα ωφεληθεί σημαντικά και από το πρόγραμμα προμήθειας οργάνων και στολών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κλείνοντας την σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην πρώτη «εκτός έδρας» αποστολή της Φιλαρμονικής μας, που πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα του τη Φλώρινα, το καλοκαίρι του 1962 και στο ότι ο πατέρας του αρθρογράφησε στον τοπικό τύπο της εποχής επαινώντας την. Τέλος, ευχήθηκε το έργο να πραγματοποιηθεί και να λειτουργήσει σύμφωνα με τον προδιαγραφέντα βασικό σκοπό του, δηλαδή την ανάδειξη της Κερκυραϊκής Ζωγραφικής.
              ggpin_09_3.jpg
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου του προσέφερε ως συμβολικό δώρο μια ακουαρέλα του Θεόφιλου Κένταρχου, με θέμα της μια όψη της Κορακιάνας.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση, με σπιτικούς μεζέδες και κρασί που είχε ετοιμάσει η Νατάσσα Ιωνά, που μαζί με τον Κώστα Σιμωνέτη (μέλη και οι δύο της Διοίκησης) είχαν αναλάβει σημαντικό μέρος της προετοιμασίας της εκδήλωσης.Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar