Menu Content/Inhalt
Φιλοξενίας Χορωδιών συνέχεια... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.06.10
Η παραμονή της Χορωδίας Αθηένου Κύπρου στην Κέρκυρα διήρκεσε αρκετές ημέρες και οι άνθρωποι της δικής μας Χορωδίας φρόντισαν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις μιας τέτοιας φιλοξενίας.
                       xorodies_synest2010c.jpg
Την επόμενη ημέρα της συναυλίας, τη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ανάκτορο του Αχιλλείου και στη συνέχεια στο Κανόνι για καφέ, το δε απόγευμα της ίδιας μέρας ξεναγήθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας. Την Τρίτη επισκέφτηκαν στην Παλαιοκαστρίτσα το Μοναστήρι και κατά την επιστροφή απόλαυσαν καφέ στην Μπέλα Βίστα, καθώς και το γύρο του Κρατσάλου, πριν καταλήξουν σε εστιατόριο στο Λιβάδι του Ρόπα για γεύμα. Το απογευματινό πρόγραμμα προέβλεπε ξενάγηση στο χωριό μας και ιδιαίτερα στις εκκλησίες του Άη-Νικόλα και του Άη-Θανάση, από τον χορωδό και επίτροπο Φωκίωνα Μάνδυλα και τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής. Ακολούθησε παράκληση υπέρ της υγείας τους, από τον παπα-Κώστα και τους προσφέρθηκαν μικρές εικόνες των δύο Αγίων . Κατά το σούρουπο, πέρασαν από τη βιοτεχνία ζαχαρωτών του Μιχάλη Μεταλληνού και δοκίμασαν φρεσκοψημένες μάντολες.
                      xorodies_synest2010d.jpg
Για το βράδυ της ίδιας ημέρας είχε προγραμματιστεί μια συνεστίαση στο «
Luna DArgendo» για τα μέλη των δύο χορωδιών. Οι γυναίκες της Χορωδίας του χωριού μας είχαν ετοιμάσει έναν νοστιμότατο μπουφέ, ενώ πολύ καλό ήταν και το κοκκινέλι κρασί του Τάκη Σαββανή. Στην εκδήλωση αυτή γράφτηκε στην ουσία ο επίλογος της συνάντησης. Ο Πρόεδρος της κυπριακής Χορωδίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πολύ καλή φιλοξενία, ενώ ο Αντιδήμαρχος Αθηένου, πρότεινε την αδελφοποίηση των δύο Χορωδιών και περιοχών. Ειδική δε αναφορά και ευχαριστίες αποδόθηκαν από τους Κυπρίους στον παπα-Κώστα Φαϊτά. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής, Σπύρος Σαββανής εξήρε το ήθος των Κυπρίων φιλοξενουμένων και για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στη σημασία και το συμβολισμό των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε Κορακιάνα, Μουδανιά και Δήμο Αθηένου, ενώ ο Ανδρέας Μεταλληνός αναφέρθηκε στα γλυπτά που είχε φιλοτεχνήσει ο πατέρας του, εμπνευσμένος από τον Κυπριακό Αγώνα. Τέλος, όλες οι πλευρές αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που κατέβαλε η Σοφία Μαρτζούκου για την επιτυχία της διοργάνωσης. Στη συνέχεια το γλέντι «άναψε» για τα καλά και η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μέσα σε μια ζεστή και πολύ φιλική ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε ανθρώπους που θαρρείς πως γνωρίζονταν από χρόνια.
                    xorodies_synest2010a.jpg
Την επόμενη ημέρα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μια περιήγηση με πούλμαν στη βόρεια Κέρκυρα (Σινιές, Κασσιόπη, Αχάραβη, Σιδάρι) με κατάληξη στο εστιατόριο «Νυρεμβέργη», με τη συνοδεία και ξενάγηση του Φωκίωνα, της συζύγου του Σπυριδούλας, αλλά και του Κώστα Απέργη, ο οποίος δώρισε αντίτυπα του βιβλίου του με την ιστορία της Κορακιάνας.
Τώρα, που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι φιλοξενούμενοι θα βρίσκονται ήδη στην Κύπρο, κουβαλώντας μαζί τους τις καλύτερες, πιστεύουμε, εντυπώσεις, αφού η Κορακιάνα ανταπέδωσε στην κυριολεξία μια πολύ καλή φιλοξενία...


 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar