Menu Content/Inhalt
Σπλήνας μαγειρευτός PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.01.11

Η μαγειρευτή σπλήνα (όπως αποκαλείται, παρότι αρσενικού γένους) είναι ένας από τους πιο απολαυστικούς και πικάντικους μεζέδες, με μία προϋπόθεση:να είναι «μάστορας» του είδους, αυτός που θα τη μαγειρέψει.

splinas2011.jpgΚάπως έτσι, «κλήρωσε»  για την κυρία Μαρία Κουρκούλου (από Σπίγγου η ίδια), η οποία «χρεώθηκε» με το μαγείρεμα του παραπάνω πιάτου. Τα υλικά κατέφθασαν πρωί - πρωί του Σαββάτου στο σπίτι της,  λίγο πιο κάτω από το Αντικλάδι και  μετά από τα αναγκαία προκαταρκτικά, ξεκίνησε η τελετουργία του γεμίσματος, με ένα μείγμα από ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο. Πλάι της, σε απόλυτο συγχρονισμό, ο σύζυγός της Κώστας, που με την εμπειρία του παλιού παντοπώλη, υπολόγιζε το αναγκαίο αλατοπίπερο με τη χούφτα. Η φάση της ετοιμασίας πήρε ώρα και  όπως ήταν φυσικό, διανθίστηκε με κουβέντες για τα παλιά, με ανάσυρση αναμνήσεων από τη μεταπολεμική Μουργάδα, τους ανθρώπους και τις μικρές τους ιστορίες, ενώ η κουζίνα πλημμύριζε από το άρωμα του φρεσκο-τριμμένου πιπεριού.

Χρειάστηκαν άλλες δύο ώρες, ώσπου η σπλήνα, αφού σοταριστεί και ολοκληρωθεί με αργούς ρυθμούς η βράση της στην κατσαρόλα, να «βγάλει» το σούγο της. Στο ενδιάμεσο, το ζεύγος των μαγείρων, βρήκε χρόνο για μία κοντσίνα…


Τελευταία ανανέωση ( 23.04.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar