Menu Content/Inhalt
Μήνυμα ενότητας για το Μουσικό Σύλλογο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
19.05.08

«Προχωράμε μπροστά, ενωμένοι, διδασκόμενοι από τα λάθη μας»...
Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το μήνυμα που έβγαλε η σημερινή (Κυριακή 18-5-2008) συγκέντρωση των μελών και συνδρομητών του Μουσικού Συλλόγου.
Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, για ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία του χωριού εδώ και ένα μήνα περίπου. Γι αυτό και η προσέλευση έγινε χωρίς την συνηθισμένη καθυστέρηση. Λίγο μετά τις 11.00 π.μ. η αίθουσα του Συνεταιρισμού είχε γεμίσει από κόσμο και το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Μουσικής ήταν στη θέση του...
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Σαββανής, αφού εξήγησε τους λόγους της συγκέντρωσης, διάβασε για λογαριασμό όλου του Δ.Σ. κείμενο το οποίο περιέγραφε τα γεγονότα που μεσολάβησαν και οδήγησαν στην υποβολή παραιτήσεων από τα μισά ή και περισσότερα από τα μέλη του Συμβουλίου.
Δηλαδή:
-Στην έγκριση από πλευράς του Προέδρου της από κοινού εμφάνισης των χορωδιών Ανω Κορακιάνας και Σκριπερού στους Επιταφίους των 2 χωριών, έχοντας υπόψη την έως τότε συνεργασία τους
-Στην αντίθεση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. , μόλις  το θέμα συζητήθηκε εκεί και στην απόφαση για μη πραγματοποίηση της κοινής εμφάνισης
-Στην επαναφορά του θέματος από πλευράς Προέδρου σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. θεωρώντας ότι με την ακύρωση ο Σύλλογος θα έβγαινε εκτεθειμένος, αφού οι δύο χορωδίες ήδη είχαν προχωρήσει σε ετοιμασίες.
-Στην προσπάθεια που καταβλήθηκε για την εξεύρεση μιας μέσης λύσης, αλλά και στο κλίμα έντασης που είχε αρχίσει να δημιουργείται
-Στην υποβολή 5-6 παραιτήσεων μελών του Δ.Σ. σε μια στιγμή  έντασης στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του Δ.Σ. για το θέμα.
-Στην ανάκληση τελικά της κοινής εμφάνισης των 2 Χορωδιών, αλλά και στη συμμετοχή αρκετών χορωδών ως άτομα στον επιτάφιο του Σκριπερού, γεγονός που πυροδότησε περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στο χωριό.
-Στο κλίμα αντεγκλήσεων και έντονων συζητήσεων και σχολίων που επικράτησε όλες τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό, αφού τα γεγονότα αυτά έγιναν βασικό θέμα συζήτησης.
-Στη διάθεση των παραιτηθέντων για επανεξέταση της στάσης τους προκειμένου να επανέλθει η ομαλότητα στο Δ.Σ. και
-Στην απόφαση όλων των μελών του Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης του Προέδρου, για τη σημερινή συγκέντρωση προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη και οι συνδρομητές του Συλλόγου αναλυτικά και υπεύθυνα για τα γεγονότα και να εκφράσουν την άποψή τους.
Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο αρκετοί από τους συγκεντρωθέντες είτε για να ζητήσουν εξηγήσεις, είτε για να θέσουν ερωτήσεις, είτε για να εκφράσουν την άποψή τους για τα γεγονότα. Σε αρκετές περιπτώσεις η ατμόσφαιρα «ηλεκτρίστηκε» από τις παρεμβάσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν ξέφυγε από κάποια πλαίσια.
Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα και η μετριοπαθής στάση όλων των μελών του Συμβουλίου, που εξέπεμπε σήμα και διάθεση εκτόνωσης της κρίσης που δημιουργήθηκε.
Το στίγμα που τελικά επικράτησε (και πιστεύουμε ότι κάλυψε αν όχι όλους, σίγουρα τους περισσότερους) δόθηκε από μέλη του Δ.Σ. και κατοίκους που τοποθετήθηκαν πέρα και πάνω από τις αντιπαραθέσεις και ζήτησαν ενότητα, διδαχή και αποφυγή παρόμοιων λαθών και υπερβολών και πορεία του Συλλόγου προς το μέλλον με όλα τα τμήματά και τις δυνάμεις του...
Τώρα απομένει, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (παραιτηθέντες και υπό παραίτηση) να επανεξετάσουν τη στάση τους λαμβάνοντας υπόψη το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης.
Ίδωμεν...

ΣΗΜ.: αποφύγαμε όλο αυτό το διάστημα να αναφερθούμε στα διαδραματιζόμενα, περιοριζόμενοι στις επίσημες ανακοινώσεις και αναμένοντας μια επίσημη τοποθέτηση γα όλα αυτά από πλευράς όλου του Δ.Σ., κάτι που έγινε σήμερα... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 17.06.08 )
 
Η «εκ δυσμών» απειλή... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Απέργης   
19.05.08
organo.jpgΠότε υψώνονται τα λάβαρα;
Πολλές φορές. Άλλες φορές για να εκφράσουν την ορμή του καινούριου, το σθένος και την πρόοδο μιας πολιτείας ή την ανάσταση από ένα καθεστώς υποταγής.
Άλλες πάλι για να καλύψουν κάτω από το χρυσοκέντητο βελούδο τους την αλήθεια. Σαν κι αυτή που έφερε ο νυκτερινός κατάπλους της Παράλου στον Πειραιά. Τότε που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στην κατάρρευση του αρχαίου κοσμοειδώλου. Τότε που η Αθήνα από το ένα σκαλί παραπάνω κατρακυλούσε στο τελευταίο. Τότε που ο Αλκιβιάδης ήταν για όλους η συμφορά. Σαν να μην ήξερε κανείς για την νύχτα των Ερμών. Σαν να μην είχε ακούσει κανείς για τη Μήλο. Σαν να μην είχε φτάσει ποτέ ες Αθήνας η οσμή των κουφαριών της Δεκελείας. Μετά έρχονται οι «Φιλιππικοί».
Τότε ο «εχθρός» γίνεται ανάγκη. Γίνεται σύνθημα που σκεπάζει τον αμείλικτο καθρέφτη που στέκεται εμπρός μας. Κάποτε ο εχθρός είναι η «χορωδία», ο «Σταύρος», το «Σκριπερό»... Όλοι, εκτός από «εμάς».
Υψωθήτωσαν λοιπόν τα λάβαρα!


ΣΗΜ.: το παραπάνω κείμενο του Σταμάτη Απέργη έγινε αφορμή για ένα διάλογο ανάμεσα σε γνωστούς και μη Κορακιανίτες, Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ολόκληρο μέσα από τα ΣΧΟΛΙΑ που ακολουθούν...


 Υπάρχουν 20 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 17.06.08 )
 
1ο θεατρικό βραβείο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.05.08

fiorolevante1.jpgΗ Δώρα Μεταλληνού εκτός από την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου έχει πρώτα και πάνω από όλα αυτήν του Εκπαιδευτικού. Καθηγήτρια στο 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, δεν περιορίζεται στα στενά εκπαιδευτικά της καθήκοντα, αλλά έχει εδώ και χρόνια εντάξει σε αυτά τη «μύηση» των μαθητών της στη θεατρική  δραστηριότητα. Έτσι, η θεατρική ομάδα που λειτουργεί από το 1998 υπό την καθοδήγησή της, έχει στο ενεργητικό της διακρίσεις, επαίνους και πολύ κολακευτικά σχόλια για τις δραστηριότητές της.
Φέτος, με το έργο του Γρηγ. Ξενόπουλου «Το Φιόρο του Λεβάντε», η θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας απέσπασε το 1ο Βραβείο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2008 που διεξήχθησαν στην Άρτα.
Το ίδιο έργο «ανέβηκε» με επιτυχία το περασμένο Σαββατο-Κύριακο στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.
Όλοι οι συντελεστές, από τα παιδιά-ηθοποιούς, τη μικρή ορχήστρα και χορωδία, έως την Δασκάλα τους και ψυχή της θεατρικής ομάδας, «προσέφεραν ένα μπουκέτο δροσερά και ευωδιαστά άνθη για να ξεχάσουμε για λίγο την πορεία μας «εν γη ερήμω, και αβάτω και ανύδρω»(1).
Συγχαρητήρια!!!

(1)Από σχετική αρθρογραφία του παιδίατρου Σπύρου Σαββανή στην Εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα» Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 17.06.08 )
 
Μουσικός Σύλλογος: ενημέρωση για τα προβλήματα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.05.08
samaras.jpg


Με σημερινή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικού μας Συλλόγου καλούν τα μέλη και τους συνδρομητές του σωματείου την ΚΥΡΙΑΚΗ 18-5-2008 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού για υπεύθυνη και αναλυτική ενημέρωση γύρω από τα γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο του Πάσχα με επίκεντρο την χορωδία.ΣΗΜ.: ερώτημα προς το Δ.Σ.: υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ μελών και συνδρομητών ή πρόκειται για το ίδιο σώμα?


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 17.06.08 )
 
Για τη βελτίωση(;) του κεντρικού δρόμου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.05.08
Σε ανακοίνωση των  ΑνωKορακιανιτών Συμβούλων της Δημοτικής Αντιπολίτευσης (του επικεφαλής Σεβ. Μεταλληνού, της Δώρας Μεταλληνού, καθώς και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Μαριάνας Καλούδη και Γιώργου Μαρτζούκου) επισημαίνονται θέματα και προβλήματα που αφορούν το χωριό μας, όπως η σχεδιαζόμενη γεώτρηση στις Μουργάδες, η επιχειρούμενη από πλευράς Δήμου αύξηση στην τιμή του νερού, καθώς και οι «βελτιώσεις» (;) στο οδόστρωμα κυρίως επί του κεντρικού δρόμου του χωριού που έγιναν παραμονές του Πάσχα. Καλείται δε το Τοπικό Συμβούλιο να ασχοληθεί με τα θέματα αυτά.

Ειδικότερα όσον αφορά την ποιότητα της συντήρησης τμημάτων του κεντρικού δρόμου του χωριού για την οποία εκφράστηκαν και εκφράζονται δυσμενή σχόλια τόσο από κατοίκους, όσο και από συγχωριανούς μας που ήρθαν για τις εορτές του Πάσχα, η ανακοίνωση των Δημοτικών Συμβούλων επισημαίνει ότι πρέπει «με τα τέλη που πληρώνουμε να γίνεται επίστρωση (έστω και τμηματική) τάπητα και όχι πρόχειρα μπαλώματα με φτυάρια. Η διαφορά είναι ότι η άσφαλτος θα πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές, καθώς και ότι χρησιμοποιείται κατάλληλος εξοπλισμός, όπως μηχανήματα επίστρωσης και συμπίεσης (μικροί οδοστρωτήρες, κλπ)».

Γιατί, μπορεί μεν οι λάκκοι του δρόμου κοντά στον Άη-Νικόλα (Καμπούλια) να επουλώθηκαν, η εικόνα όμως που παρουσιάζει ο κεντρικός δρόμος του οικισμού δεν είναι και η καλύτερη, πόσο μάλλον που σε κάποια σημεία τα μπαλώματα ήδη αρχίζουν να ξεφτίζουν...

Τελικά, «ουδείς ά-σφαλτος...μηδέ της ασφάλτου εξαιρουμένης»


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 17.06.08 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 23
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar