Menu Content/Inhalt
Γενεαλογικό δένδρο... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.06.08

myheritage.jpgΗ αναζήτηση των προγόνων, του νήματος που συνδέει γενιές  ολόκληρες και αποκαλύπτει συγγενικούς δεσμούς, αποτελεί μια δημοφιλή ενασχόληση, στις μέρες μας, αλλά και σε κάθε εποχή. Συχνά στις παρέες και τις συζητήσεις μας, με διάφορες αφορμές ανασύρονται πρόσωπα και ονόματα που είτε μόλις που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε λόγω της διαφοράς ηλικίας, είτε ακούσαμε γι αυτά σε κάποια  διήγηση των παλαιοτέρων. Αλλά ακόμη και μέσω της ιστοσελίδας μας δεν είναι λίγες μέχρι σήμερα οι φορές που κάποιος Κορακιανίτης αναζητάει πληροφορίες για παλαιότερους συγγενείς του.
 Η ενασχόληση αυτή δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το χώρο του διαδικτύου, εντός του οποίου οι γενεαλογικές ιστοσελίδες συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
Μία από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες του είδους, εκτός από τη δυνατότητα αναζήτησης συγγενών, φίλων και γνωστών παγκοσμίως, προσφέρει με ένα εύχρηστο, δωρεάν λογισμικό, τη δυνατότητα δημιουργίας του προσωπικού μας οικογενειακού  γενεαλογικού δένδρου. Βρείτε το στην διεύθυνση www.myheritage.com/family-tree-builder. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
 
Περί πυροπροστασίας... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.06.08
Πέρυσι, ολόκληρη η χώρα πέρασε ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και των ασυνήθιστα πολλών πυρκαγιών. Όπως θυμόμαστε, όταν στις αρχές του Σεπτεμβρίου αντιμετώπισε και το χωριό μας έναν παρόμοιο κίνδυνο (πυρκαγιά δίπλα στο κτήριο του Συνεταιρισμού), διαπιστώσαμε πως αρκετά πράγματα που σχετίζονται με την πυροπροστασία δεν είχαν προβλεφθεί, ούτε και είχε γίνει από πλευράς Τοπικών Αρχών κάποιου είδους προετοιμασία (συγκρότηση ομάδων πυρασφάλειας, έλεγχος κρουνών, διαθεσιμότητα σωλήνων πυρόσβεσης κλπ), με συνέπεια Τοπικό Συμβούλιο και κάτοικοι να προσπαθούν όπως-όπως να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, εξαιρετικά δύσκολη θα είναι η κατάσταση και το φετινό καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω των κλιματικών αλλαγών, γεγονός που απαιτεί άρτιο συντονισμό δυνάμεων αλλά και την καλύτερη δυνατή ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών. Πριν λοιπόν φθάσουμε στους καύσωνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, αναρωτώμαστε εάν έχει γίνει φέτος κάποια προεργασία από πλευράς Δήμου και Τοπικου Συμβουλίου.
Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ, καλό θα είναι να υπάρξει μια ανακοίνωση προς ενημέρωση, εάν ΟΧΙ, θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό…


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
 
Ο ζωγράφος Θεόφιλος Κένταρχος στη Λευκάδα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.06.08

O χωριανός μας ζωγράφος Θεόφιλος Κένταρχος συμμετείχε στο φετινό τετραήμερο εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας και ειδικότερα στην 19η Πανεπτανησιακή Έκθεση Ζωγραφικής, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκθέσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας, με έργα ζωγράφων από όλα τα Επτάνησα.
Σε ομιλία του που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, ο Θεόφιλος Κένταρχος  τόνισε ότι δούλεψε πάρα πολλά χρόνια στην Λευκάδα, τόσο στον χώρο της παιδείας όσο και στον χώρο της τέχνης, προσθέτοντας δε μεταξύ άλλων: «Σας συγχαίρω που διατηρείτε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού, που μάλιστα βγαίνει από τα σπλάχνα της επτανησιακής δημιουργίας: τις γιορτές Λόγου και Τέχνης. Όντας κατεξοχήν ακουαρελίστας, προσπαθώ να διατηρήσω την Κερκυραϊκή, γενικότερα την Επτανησιακή Σχολή και να την προωθήσω σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι δημιουργήσαμε μαζί με κάποιους φίλους το Εικαστικό Κέντρο Κέρκυρας, το οποίο μέσα σε ένα πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας των λαών της Ε.Ε. προσπαθεί αν αναπτύξει πολιτιστικές σχέσεις, οι οποίες σήμερα φέρνουν τους λαούς πολύ κοντά τον έναν στον άλλο». Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
 
Διάφορα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.06.08
1.Προβλήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της γνωστής εκπομπής «Πρωινός καφές» της τηλεόρασης του ΑΛΦΑ, το τρίλεπτο αφιέρωμα στην Άνω Κορακιάνα, στο οποίο είχαμε αναφερθεί την προηγούμενη βδομάδα. Με φόντο, τη Φιλαρμονική τα σπίτια και τον κάμπο της Κορακιάνας, αλλά και την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου,  ο Κώστας Απέργης, ο Τάκης Σαββανής και ο παπα-Κώστας πρόβαλαν σε συντομία ανάλογα θέματα...

ΣΗΜ.: από λάθος  της παραγωγής, ο παπα-Κώστας "βαπτίστηκε"...παπα-Χαράλαμπος και στον Τ. Σαββανή αποδόθηκε ο τίτλος του πρώτου Προέδρου της Φιλαρμονικής.

2.Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο της δια-δημοτικής εκκλησίας του Αγίου Ονουφρίου ενημερώνει ότι αύριο, Πέμπτη 12-6-2008 θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου με Όρθρο και Λειτουργία που θα τελεστούν τις πρωινές ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβούν στην εκκλησία με πούλμαν του Δήμου Φαιάκων. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
 
Παραιτήσεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.06.08
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσικού μας Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε μερικές μέρες μετά την  ανοικτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συνεταιρισμού, υπέβαλε την παραίτησή του το μέλος του Συμβουλίου Γρηγόρης Ιωνάς, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους...
Το Συμβούλιο (αν είναι σωστές οι πληροφορίες μας), όπως προβλέπεται, απευθύνθηκε στο πρώτο αναπληρωματικό μέλος, την Σοφία Μαρτζούκου, η οποία  δεν αποδέχτηκε την ανάηψη καθηκόντων και κατά συνέπεια ακολούθησε πρόσκληση προς το δεύτερο αναπληρωματικό μέλος, την Ανίτα Μαρτζούκου...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar