Menu Content/Inhalt
"Καλλικράτειες" λεπτομέρειες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
14.10.10

Δύο σημεία του «Καλλικράτη» άξια σχολιασμού και ενδεικτικά της «περί δημοκρατίας» έννοιας, στις μέρες μας παρουσιάζονται στη συνέχεια:

-Το σχέδιο του Καλλικράτη, που τέθηκε προς διαβούλευση στις αρχές του χρόνου προέβλεπε για τα χωριά ένα κοινό ψηφοδέλτιο, από το οποίο θα εκλέγονταν τα Τοπικά Συμβούλια. Με τον τρόπο αυτό αρχικά ο νομοθέτης (και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ) ήθελε να αποτρέψει την κατάτμηση των μικρών κοινωνιών σε πολλούς συνδυασμούς και την εξ αυτής παραγόμενη και πιθανώς άγονη αντιπαράθεση, για τα καθημερινά προβλήματα μιας μικρής κοινωνίας…Όμως η διαβούλευση (?) επανέφερε στη θέση του το γνωστό μας σύστημα, που υποχρεώνει κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο να στοιχηθεί πίσω από έναν κομματικό συνήθως με τα σημερινά ισχύοντα, κεντρικό συνδυασμό, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα του τόπου που κατοικεί, μέσω του «αυτοδιοικητικού» θεσμού. Η περίπτωση αυτή θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Η Δημοκρατία ως Ελευθερία»

-Τα Δημοτικά Διαμερίσματα με πληθυσμό μεγαλύτερο των 1.000 κατοίκων, όπως της Άνω Κορακιάνας θα εκλέξουν τα 5μελή Τοπικά Συμβούλια όχι στη βάση της κατανομής των ψήφων σε κάθε συνδυασμό και με ένα αναλογικό ή έστω «ενισχυμένο» σύστημα (λογική που ίσχυε μέχρι τώρα), αλλά με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σε ολόκληρο το νησί για το Δήμο της Κέρκυρας. Έτσι, μπορεί την πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου να την καταλάβει ακόμη και ο μικρότερος σε ψήφους στο χωριό συνδυασμός, αρκεί να έχει εκλέξει τον Δήμαρχο του νησιού… Η περίπτωση αυτή θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Η αποθέωση της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας». Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Κοινωνικά... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
10.10.10
                  vaptisi_elsav2010.jpg
1.Βαφτίσια σήμερα το πρωί στον Άη Θανάση για τη μικρούλα Ελένη Σαββανή…Να τη χαίρεται η οικογένειά της και οι πέντε νονές της…

           saimon_tea2010.jpg
2.Το καθιερωμένο πλέον ετήσιο ραντεβού για τσάι στο σπίτι του Σάϊνον και της Λυν στην Γραμματινή, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, με την παρουσία της γλυκύτατης μητέρας του…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Χωριό-Πρότυπο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
07.10.10
anavra2.jpgΠρόκειται για το τρίτο μικρό χωριό που παρουσιάζουμε στην ιστοσελίδα μας, γιατί όπως και τα άλλα δύο αποτελεί πρότυπο οραματισμού, επίμονης συλλογικής συστηματικής προσπάθειας και θέλησης των κατοίκων του.
Η Ανάβρα Μαγνησίας, είναι ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό, που κατάφερε όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές της Όθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη.
Ήταν ένα πολύ φτωχό, ορεινό χωριό που σταδιακά το εγκατέλειπαν οι κάτοικοι του. Σήμερα οι 700 κάτοικοι, απασχολούμενοι κυρίως με την κτηνοτροφία, απολαμβάνουν μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία. Έχει ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια. Διαθέτει κτηνοτροφικό πάρκο, πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργείο, αιολικό πάρκο, ένα διώροφο parking των 60 θέσεων,  γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, λαογραφικό μουσείο και φυσικά ένα περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων, ενώ δίνει δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς,  

Η Ανάβρα δεν μοιάζει σήμερα σε τίποτε με τον αποκομμένο οικισμό της δεκαετίας του 1990.και αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα τοπικής ανάπτυξης στηριγμένης στον εκσυγχρονισμό μιας παραδοσιακής παραγωγικής δραστηριότητας και την αρμονική συμβίωση με το περιβάλλον. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Η πραγματική αξία... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.10.10
stathis_sav.jpgΕίναι από τις φορές που η αξία, ο συμβολισμός μιας πράξης, δεν αποτιμάται από τη σειρά της κατάταξης, αλλά από το βάθος ψυχής και το πλάτος καρδιάς. Η συμμετοχή και στη συνέχεια η επιλογή του χωριανού μας Στάθη Σαββανή στην ούτως ή άλλως σημαντική τέταρτη θέση στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό σεναρίου, εκτός από το συγγραφικό του ταλέντο, αποδεικνύει και όλα τα άλλα χαρίσματα. Αλλά ας τα πει καλύτερα ο ίδιος με την πέννα της ψυχής:
«Σήμερα ανακοινώθηκαν  τα αποτελέσματα για το διεθνή διαγωνισμό Σεναρίου Real MS. Το σενάριο της Sarah Mead από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τελικά αυτό που επιλέχτηκε από την ειδική κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.
Η δική μου πρόταση και  συμμετοχή μου στο διαγωνισμό πήρε την 4η θέση στην ψηφοφορία του κοινού, στους 91 διαγωνιζόμενους.
Προσωπικά εύχομαι την καλύτερη δυνατή τύχη στην επίτευξη του στόχου, του μηνύματος που θα μεταφέρει το σενάριο και κατ' επέκταση η ταινία, που δεν είναι άλλος από να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι  πάσχοντες με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ )  πως τίποτα δεν έχει χαθεί, πως στη ζωή τους μπορούν και πρέπει να διεκδικούν, να διατηρούν  ακέραιες όλες εκείνες τις αξίες που είχαν και πριν την ασθένεια και πως μπορούν να συνεχίσουν να σχεδιάζουν για να κάνουν πραγματικότητα τα όσα είχαν ονειρευτεί,  ίσως από μια διαφορετική σκοπιά.
Η σωματική αναπηρία δεν μπορεί να μετατραπεί και σε πνευματική.
Το  ανήμπορο κορμί  δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στο πνευματικό υπόβαθρο και την προσωπικότητα κανενός.
Μπορούν και πρέπει να διεκδικούν επί ίσοις όροις την αγάπη, τον έρωτα, την εργασία, την αναγνώριση των ικανοτήτων τους.
Η θέληση για ζωή μπορεί  και πρέπει να γίνει  το όπλο για την  αναχαίτιση  του καταστρεπτικού έργου που επιθυμεί η συγκεκριμένη ασθένεια.
Δυστυχώς συμφώνα με πρόσφατα στοιχεία ο αριθμός των πασχόντων παγκοσμίως ξεπερνά τους  2.500.000  ανθρώπους  (μόνον αυτοί  που είναι καταγεγραμμένοι επίσημα) και με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς. Η  χώρα μας  καταλαμβάνει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό πασχόντων. Η Κέρκυρα  και δυστυχώς το χωριό μας, έναν  εντυπωσιακό αριθμό σε σχέση πάντα με τον πληθυσμό τους.
Και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα από όλους,  τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν και οργάνωσαν αυτό το διαγωνισμό σεναρίου, προκειμένου να αφυπνίσουν ασθενείς με ΣΚΠ. Είναι σίγουρο πως  πρωτοβουλίες σαν και αυτήν, μόνον θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν, τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για την ενημέρωση όλων όσων σχετίζονται  με  τον  α ή β τρόπο με  την ασθένεια  ή τους ασθενείς.
Δεύτερον θέλω να ευχαριστήσω το «Korakiana.gr» για την ευαισθησία του να φιλοξενήσει για αρκετές  μέρες, πρώτο θέμα, την ιστοσελίδα του διαγωνισμού  και την ενημέρωση μέσα από αυτήν.
Ευχαριστώ πολύ  και όλους όσους στήριξαν με την  ψήφο τους τη δική μου πρόταση για το σενάριο».
Στάθης Σαββανής


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.10.10 )
 
Συγχαρητήρια στο νέο επιστήμονα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
04.10.10
giorgosauth13.jpgΆλλος ένας νέος του χωριού μας ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο και ετοιμάζεται μετά από λίγους μήνες να εισέλθει στον επαγγελματικό στίβο. Πρόκειται για το Γιώργο Μεταλληνό, γιο του Νίκου και της Ανίτας που προχθές παρέλαβε το πτυχίο του από την Σχολή Νομικών-Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σπουδές στα οικονομικά.
Συγχαρητήρια στον τελειόφοιτο (και στην οικογένειά του) και καλή σταδιοδρομία!

giorgosapu0.jpg  giorgosauth111.jpg  giorgosauth112.jpg  giorgosauth14.jpg 


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 04.10.10 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 16 από 16
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar