Menu Content/Inhalt
Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.03.10
unesco2.jpg«Εβδομάδα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» διοργανώνει στην πόλη της Κέρκυρας το Κέντρο UNESCO Ιονίου, από τις 21-27 Μαρτίου 2010. Η «Εβδομάδα» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, με συνδιοργανωτές πλήθος φορέων της Κέρκυρας.
Οι εναρκτήριες εκδηλώσεις, αύριο Κυριακή 21 Μαρτίου, περιλαμβάνουν τα εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη στις 10.30 το πρωί και στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα Τελετών του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκδήλωση με θέμα «Διακυβέρνηση βιώσιμης ανάπτυξης – Προβλήματα και προοπτικές». Την κύρηξη των εκδηλώσεων θα κάνει η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα.
Την Δευτέρα, 22 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα Τελετών του Ιονίου Πανεπιστημίου θα λάβει χώρα εκδήλωση με θέμα: «Εμπρός να κάνουμε την Πράξη Ποίηση και την Ποίηση Πράξη: η αναζήτηση του χρήσιμου δια του Ωραίου, στην παραγωγή, στην κατανάλωση, στην αναψυχή, στον πολιτισμό της καθημερινής ζωής».
Η Τρίτη 23 Μαρτίου  είναι από τις 8.30 το πρωί έως το μεσημέρι, αφιερωμένη σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα «Η φύση και τα φυτά». Για το βράδυ της Τρίτης (ώρα 7.00), στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Βιβλιοθήκες και Μουσεία της Κέρκυρας και η σημασία τους στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξή της».
Την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 5.00 το απόγευμα θα λάβει χώρα στην Ιόνιο Ακαδημία εκδήλωση για τη «Συνεργασία φορέων του αγροτικού και συνεταιριστικού τομέα».
Την Παρασκευή 26 Μαρτίου στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Τμήματος  Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η προστασία του θαλάσσιου πλούτου και περιβάλλοντος της Αδριατικής».

Τέλος, το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 7.00 το βράδυ, στο Corfu Palace θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των διοργανωτών φορέων για την "αξιολόγηση της Εβδομάδας" και τη συναγωγή συμπερασμάτων. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
Ενδιαφέρουσα ομιλία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.03.10
mantzaros.jpgΗ Εθνική Πινακοθήκη-Παράρτημα Κέρκυρας σας προσκαλεί στη διάλεξη του Κωνσταντίνου Ζερβόπουλου, Μουσικολόγου, διδάκτορος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 στο χώρο του Παραρτήματος της Κάτω Κορακιάνας και ώρα 19.30 με θέμα: «Οι μελοποιήσεις του σολωμικού Ύμνου εις την Ελευθερίαν από τον Νικόλαο Χαλικιόπουλο – Μάντζαρο και η καθιέρωση του ελληνικού εθνικού ύμνου. Τα νεώτερα στοιχεία της έρευνας».


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
24 Οίκοι στον Άη Γιώργη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
19.03.10
Πέμπτη εβδομάδα της Σαρακοστής, Παρασκευή και το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών συνεχίζεται με τον Ακάθιστο Ύμνο, που τη μέρα αυτή ψάλλεται ολόκληρος. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, φωταγωγημένη, υποδέχεται λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τους πιστούς, που καταφθάνουν από όλες τις γειτονιές του χωριού. Παρόμοια είναι και η σύνθεση από τα δύο ψαλτήρια, που θα εμφανιστούν ενισχυμένα, πέραν των τακτικών ψαλτών..
                 24oikoi_2010.jpg
Το προοίμιο του Κοντακίου, το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» θα ψαλθεί αρκετές φορές συνοδευόμενο και από τη σχεδόν βουβή υμνωδία των πιστών. Ανάμεσά τους και μερικές γυναίκες της Χορωδίας, που πλαισιώνουν χαμηλόφωνα…Το εκκλησίασμα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και τους «24 Οίκους». Λίγο πριν από το τέλος της Ακολουθίας διαβάζεται το μήνυμα της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας και Παξών, που αναφέρεται στο ιστορικό του Ακάθιστου Ύμνου. Στο τέλος, ο ιερέας θα μοιράσει στους πιστούς τις ευωδιάζουσες φρέζιες με τις οποίες ήταν στολισμένη η εικόνα της Παναγίας.
Μέσα σε λίγα λεπτά η εκκλησία,αλλά και η γειτονιά θα "αδειάσουν" από κόσμο...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
Μέγας Απόδειπνος PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
18.03.10

panagia_sarak2010.jpgΤετάρτη απόγευμα και η εκκλησία της Παναγιάς είναι έτοιμη για το Μεγάλο Απόδειπνο…πρόδειπνο στην πραγματικότητα αφού τελείται σχετικά νωρίς, πριν από το δείπνο. Η προσέλευση τη φορά αυτή είναι ανεξήγητα πολύ περιορισμένη και η απουσίες δεν «πλήττουν» μόνο το εκκλησίασμα, τους πιστούς, αλλά και το ψαλτήρι…
Στον απόηχο του Απόδειπνου, τους ψάλτες της ενορίας  απασχολεί σοβαρά ο «κύκλος της σελήνης» και ο τρόπος υπολογισμού του εορτολογίου, ειδικότερα δε των «κινητών» εορτών…μέσω ενός πολύπλοκου μαθηματικού τύπου.
Την ίδια ώρα, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσιάζεται το βιβλίο της Όλγας Παχή, με τη βιογραφία του Πολυχρόνιου Κωνσταντά, του επικεφαλής του κερκυραϊκού Αγροτικού Κόμματος, την περίοδο αμέσως μετά την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Στις σελίδες του αναφέρονται τα ονόματα τριών Κορακιανιτών βουλευτών της περιόδου εκείνης, των Γεώργιου και Δημήτριου Μεταλληνού και του Σπύρου Μαρτζούκου… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
Άνοιξη... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.03.10
sparagi10.jpgΣταθεροποιημένος προς την καλοκαιρία φαίνεται ο καιρός αυτές τις μέρες και ο κόσμος προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο χρόνο, όσον αφορά στις αγροτικές του ασχολίες. Στο απομεσήμερο, ο Γιώργος ο Μαρτζούκος εξαντλεί όλη του την επιμέλεια στη φροντίδα του μελισσιού του. Λίγο πιο δω, στο «Βασιλικό», η Τασούλα Ιωνά επαίρεται για ένα μάτσο από άγρια σπαράγγια που αποτελεί την απογευματινή της συγκομιδή, ενώ δεν παραλείπει να εφοδιάζει με την ανοιξιάτικη αυτή «σπεσιαλιτέ», τον γαμπρό και την κόρη της στην Πάτρα. Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Κοντοστάνος μετά της συζύγου του καταφθάνουν για να δουν από κοντά τους στύλους που τοποθετεί αυτές τις μέρες η ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση της γεώτρησης στις Μουργάδες. Στην Κάβενα, ο Γιώργος ο Κένταρχος ετοιμάζει μια  φυτεία πατάτας, ενώ ο Νίκος ο Μαρτζούκος (του Κοσμά) προσπαθεί με τον Κώστα Ιωνά να βρουν επιστημονική εξήγηση στον «κύκλο του φεγγαριού», που οι παλιοί λαμβάνουν πάντοτε υπόψη, σε διάφορες φάσεις της αγροτικής δραστηριότητας. Πιο πέρα, συνεχίζονται τα σχόλια για την κλοπή ξύλων και ενός τρέϋλερ από κτήματα της περιοχής, τις προηγούμενες ημέρες…
Την ίδια ώρα, ο Δήμος Φαιάκων αποσύρει από το  κτίριο του Δημοτικού Σχολείου την κεραία ασύρματου δικτύου, η οποία είχε δημιουργήσει αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων πριν από μερικούς μήνες…
Επιτέλους, μύρισε Άνοιξη !


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 22.12.12 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 25
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar