Menu Content/Inhalt
Απολογισμός PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.04.10
maskarn.jpgΣτην επικύρωση του οικονομικού απολογισμού προέβη η Συντονιστική Επιτροπή του Κορακιανίτικου Καρναβαλιού. Σύμφωνα με αυτόν:
α. Τα έσοδα ανήλθαν σε 1.866 € και προήλθαν από την πώληση του DVD (153 κομμάτια X 10 € = 1.530 €) και από την πώληση αναψυκτικών στη διάρκεια των χορών (τα υπόλοιπα 336 €)
β. Οι δε δαπάνες ανήλθαν στο ποσό των 1.398 € και αφορούσαν την ορχήστρα (400€), την ενοικίαση ηχείων/μικροφωνικών εγκαταστάσεων (480 €), μεταφορικά (100€), προμήθεια ποτών (262 €), την αντικατάσταση των τζαμιών των παραθύρων της αίθουσας (56€) και διάφορες προμήθειες από super-market (100€)
γ. Σύμφωνα με τα παραπάνω, προέκυψε υπόλοιπο 468 €.
Όπως δε επισημάνθηκε, η παραπάνω διαχείριση αφορούσε μέρος του συνολικού κόστους, αφού στην πραγματικότητα, οι χωριανοί μας που ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση του Καρναβαλιού, κάλυψαν από μόνοι τους και κατά περίπτωση, αρκετές άλλες δαπάνες που προέκυψαν κατά την προετοιμασία.

Η Επιτροπή, τέλος θεωρώντας ότι απηχεί το σύνολο των Καρναβαλιστών, αποφάσισε να προσφερθεί συμβολικά το παραπάνω  υπόλοιπο των 468 €, στον Μουσικό Σύλλογο του χωριού, λόγω των επειγουσών και πιεστικών αναγκών που αντιμετωπίζει την περίοδο αυτή. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
Χαρές στη γειτονιά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.04.10
Χαρές εχθές στη γειτονιά…
vaptisi_donou4.jpgΣτη βάπτιση της μικρούλας Αλεξάνδρας, της κόρης του Γιάννη Δόνου και της Γεωργίας Μεταλληνού. Η μικρή εκκλησία της Παναγίας είχε από την παραμονή στολιστεί κατάλληλα, σε αποχρώσεις του φούξια, υπό τις οδηγίες πεπειραμένης διακοσμήτριας. Κατά τις 6 το απόγευμα ο προαύλειος χώρος και στη συνέχεια το εσωτερικό της εκκλησίας γέμισε από κόσμο, τους καλεσμένους: τους συγγενείς, τους φίλους, τους γειτόνους…Περιχαρείς οι γονείς, οι νονοί, οι οικογένεια, ο παππάς-παππούς της βαπτιζομένης…"Να μας ζήσει το νέο όνομα"...
                            vaptisi_donou3.jpg


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
Διαρροές..."Καλλικράτη" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.04.10
Δήμους - μικρές κυβερνήσεις σε κάθε νησί προβλέπει ο «Καλλικράτης», με ισχυρό δήμαρχο και αντιδήμαρχο που θα έχουν εξουσίες «νομάρχη» και υπέρτατο στόχο να εξυπηρετούνται οι νησιώτες στον τόπο τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναγράφονται στις σημερινές εφημερίδες, η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για τα νησιά προβλέπει τη δημιουργία ΕΝΟΣ δήμου σε κάθε νησί . Θεμελιώνεται έτσι ο «δήμος-κυβερνείο» για την άμεση εξυπηρέτηση του νησιώτη στον τόπο κατοικίας του. Οι νησιωτικοί δήμοι θα ασκούν περισσότερες αρμοδιότητες σε σχέση με τους ηπειρωτικούς δήμους, αναλαμβάνοντας και αρμοδιότητες που στην υπόλοιπη Ελλάδα ασκούνται από την περιφέρεια. Σε αυτούς θα αποδοθούν οι αρμοδιότητες των τομέων που αφορούν την ανάπτυξη, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την εξυπηρέτηση του πολίτη, την υγεία και την πρόνοια, τις μεταφορές και τα δημόσια έργα. Επίσης θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, στην ενέργεια, στο εμπόριο και στην απασχόληση.

Τα τοπικά συμβούλια που θα λειτουργούν σε δήμους οι οποίοι θα δημιουργηθούν από εκτεταμένες συνενώσεις (π.χ. νησί της Ρόδου ή της Κέρκυρας) θα αποκτήσουν αρμοδιότητες αντίστοιχες των διαμερισματικών συμβουλίων των μεγάλων δήμων. Σε κάθε δήμο που θα συνενωθεί στο πλαίσιο του νησιωτικού δήμου θα αντιστοιχεί ένας τοπικός αντιδήμαρχος με αυξημένες αρμοδιότητες. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
Η σιωπή...των αμνών PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κώστας Απέργης   
07.04.10
   «…ως αμνός εναντίον του κείροντος άφωνος, ούτως ουκ ανοίγει το στόμα αυτού…»

«Αρνητική αντιμετώπιση, σχεδόν καθολοκληρίαν, είχε η περσινή απόπειρα επιβολής επιταφίου, ξένου προς κάθε κερκυραϊκή συνήθεια και κερκυραϊκό χρώμα. Παρ΄όλα αυτά φέτος επαναλήφθηκε το ατόπημα. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η εκκλησία, αλλά και ολόκληρη η Κέρκυρα, βρέθηκαν τους προηγούμενους εφτά αιώνες, κάτω από διαφορετικές πολιτικές και πολιτιστικές καταστάσεις και επιδράσεις. Αυτό συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό υπόβαθρο σε κάθε μορφή πολιτιστικής  εξέλιξης στο νησί, ξεχωριστό από την υπόλοιπη Ελλάδα, η οποία δυστυχώς, στέναξε κάτω από ζυγό βάρβαρο και αλλόθρησκο.
Τα αποτελέσματα αυτής της διαφορετικότητας φαίνονται στα ήθη , τα έθιμα, τις παραδόσεις ιδιαίτερα δε αυτές που έχουν σχέση με τη θρησκεία.
Μια περίπτωση είναι κι αυτή του τύπου του επιταφίου, που περιφέρεται την Μ. Παρασκευή. Ένα απλό παραλληλεπίπεδο σώμα με τέσσερα πόδια, ξύλινο. Που η πάνω πλευρά του θυμίζει ουρανό {ουρανία}, απλά και λιτά διακοσμημένο στις πλευρές του και που όλη η ομορφιά και μεγαλοπρέπειά του, λιτή κι αυτή, εναπόκειται στο στολισμό του με άνθη, που άφθονα προσφέρει η κερκυραϊκή φύση αυτή την εποχή.
Τι οίηση, μεγαλομανία, επιμονή είναι αυτή, τι απύθμενος εγωισμός, (τσαμπουκάς και ζητώ συγγνώμη για την έκφραση) να επιβληθεί με το «έτσι θέλω» ένας άλλος τύπος επιταφίου αταίριαστος και ξένος για μας ; 
Επειδή βέβαια το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά είναι γενικότερο, πάντα όμως από την ίδια κατεύθυνση, ίσως θα πρέπει να καταστεί αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας…
Από την άλλη έχουμε τη …σιωπή των αμνών…και όλα καλά καμωμένα.
Κάποτε όμως θα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες… Και αρχίζοντας από το συγκεκριμένο γεγονός, ερωτώ:
Ο κατά τα άλλα σεβαστός και αγαπητός παπα-Κώστας, έπειτα από 25ετή υπηρεσία, έχει καταλάβει ότι Αυτός είναι ο παπάς και άρα αυτός κουμαντάρει την εκκλησία της Κορακιάνας και όχι κάποιοι κατά καιρούς τοπικοί αυτοχειροτονηθέντες και αυτοανακυρηχθέντες χωρεπίσκοποι ή σατραπίσκοι επί παντός του επιστητού;
Η εκκλησία, πέραν των άλλων, είναι κιβωτός και προστάτις της παράδοσης του τόπου.
Ο επιτάφιος δεν είναι της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, για να κάνουν ότι γουστάρουν οι επίτροποι αυτής της εκκλησίας, αλλά του χωριού, όλου του χωριού, το οποίο παραιτήθηκε κάποτε από τους ενοριακούς επιταφίους, για να περιφέρει ένα και πολύ σωστά. Επομένως έχουν λόγο σε οποιαδήποτε αλλαγή ΟΛΑ τα εκκλησιαστικά συμβούλια.
Τέλος ας αντιδράσει ενεργότερα ο κόσμος και όχι να ψιθυρίζει μόνο κοιτάζοντας γύρω του μη τον ακούνε. Δεν ζούμε σε καθεστώς τρομοκρατίας…εκτός και αν πολλοί αισθάνονται «δεμένοι» και «υποχρεωμένοι» και άρα σκύβουν το κεφάλι στον αφέντη…Και μετά αναρωτιόμαστε για τη φθίνουσα συμμετοχή στα κοινά του χωριού…
Διαφορετικά να αρχίσουμε και οι υπόλοιποι να εξετάζουμε την επάνοδο στο καθεστώς του επιταφίου της εκκλησίας του, ο καθένας……»
                                                                                           Κώστας Απέργης Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
Η Λιτανεία του Πάσχα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
06.04.10

               pasxa_lit2010a.jpg
Δεύτερη ημέρα του Πάσχα και η λιτανεία του χωριού πρόκειται να ξεκινήσει κατά τις 11 η ώρα από την εκκλησία του Άη Θανάση, Στον προαύλιο χώρο, γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες για την εικόνα της Παναγίας και το μπαρλακί που τη συνοδεύει. Προβληματισμός επικρατεί προς στιγμήν για τα λίγα άτομα που έχουν εμφανιστεί για τη μεταφορά των σκευών.
               pasxa_lit2010b.jpg
Όμως το πρόβλημα ξεπερνιέται μετά από ολίγο και το σώμα της Λιτανείας σε πλήρη παράταξη ξεκινάει προς τη Νεροσυρμή. Προπορεύεται η Φιλαρμονική, ακολουθεί το Σώμα Προσκόπων, η Χορωδία του Δήμου Φαιάκων, οι ιερείς, η εικόνα της Παναγίας.

pasxa_lit2010h.jpg  pasxa_lit2010i.jpg   pasxa_lit2010k.jpg
Μπροστά και στα ενδιάμεσα παρεμβάλλονται τα παιδιά με τα εξαπτέρυγα, τις σκόλες και τα φλάμπουρα, ενώ μετά την εικόνα ακολουθούν οι επίσημοι: ο Δήμαρχος Φαιάκων Μιχ. Κάρρας, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Στ. Σαββανής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Τουρισμού Σπ. Λινοσπόρης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπ. Τσιριγώτης, ο πλωτάρχης Θαν. Μεταλληνός και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Τάκης Μεταλληνός. κόσμος. Στις γραμμές της Λιτανείας και ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Σεβ. Μεταλληνός μαζί με το γνωστό μουσικο-συνθέτη Μανώλη Ρασούλη.
                   pasxa_lit2010c.jpg
Η πομπή ανηφορίζοντας «βγαίνει» από τη Νεροσυρμή για να κατευθυνθεί στη συνοικία της Βενετιάς. Εκεί, «ως είθισται» πραγματοποιείται η πρώτη δέηση, στη διασταύρωση της σαρτσάδας που οδηγεί στον Άη-Γιάκωβο.
Στον επάνω δρόμο πλέον, η λιτανεία ανασυντάσσεται και ακολουθεί τη διαδρομή προς την άλλη άκρη του χωριού, τις Μουργάδες.
                 pasxa_lit2010d.jpg
Την ίδια ώρα τα μέλη της Διοίκησης της Φιλαρμονικής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Σπ. Σαββανή, φροντίζουν για την είσπραξη της καθιερωμένης εισφοράς προς το Σύλλογο, από τους κατοίκους.
Όμως, επειδή κατά το παρελθόν, σε περιόδους λειψυδρίας, την ημέρα αυτή είχαν πραγματοποιηθεί δεήσεις για να «ανοίξουν οι κρουνοί του ουρανού», οι πρώτες στάλες της βροχής θα κάνουν την εμφάνισή τους, παρά τη λιακάδα του πρωινού.
Στην ανηφόρα της Αρκούδενας, έξω από τον Άγιο, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη δέηση.
pasxa_lit2010l.jpg  pasxa_lit2010g.jpg  pasxa_lit2010m.jpg 
Η πομπή θα διαβεί στη συνέχεια από «τα στενά» της Μουργάδας και θα κατηφορίσει προς τα Μουράγια και από εκεί, στο Συνεταιρισμό, για να καταλήξει εκεί από όπου ξεκίνησε, δύο ώρες πριν. Σε ολόκληρη τη διαδρομή συγκεντρωμένος κόσμος παρακολουθεί...
                   pasxa_lit2010e.jpg
Η εικόνα της Παναγίας τοποθετείται ξανά εντός της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου και ο καθένας φροντίζει να πάρει ένα λουλούδι από τον στολισμό της για το σπίτι του.
                             pasxa_lit2010f.jpg
Έξω, οι Επίτροποι και οι κυρίες «του Φιλοπτώχου», έχουν φροντίσει για το κέρασμα του κόσμου και ξεχωριστά των επισήμων...
pasxa_lit2010n.jpg    pasxa_lit2010o.jpg   pasxa_lit2010p.jpg 
 pasxa_lit2010q.jpg  pasxa_lit2010r.jpg  pasxa_lit2010s.jpg
   pasxa_lit2010t.jpg  

Χρόνια Πολλά ! Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar