Menu Content/Inhalt
Μουσικο-φιλολογική εκδήλωση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.12.11

  omiliastasinop_18122011.jpg
Κυριακή απόγευμα, με το ψιλόβροχο έτοιμο να κάνει αισθητή την παρουσία του, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συνεταιρισμού εκδήλωση της Φιλαρμονικής μας, που περιελάμβανε ομιλία του κλινικού φαρμακοποιού
MSc Στασινόπουλου Μάριου, με θέμα «Ο ρόλος της Μουσικής στην κοινωνία του ανθρώπου και η σημασία της στην καλλιέργεια του παιδιού, σήμερα». Στη συνέχεια η ευάριθμη Μπαντίνα της Φιλαρμονικής έδωσε το δικό της ελπιδοφόρο σήμα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Μεταλληνού…και φυσικά το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που κατέκλυσε την αίθουσα.
  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 18.12.11 )
 
Βράβευση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.12.11
martzmaria_papak11.jpgΜε το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης για ξένο μεταφραστή που απονέμει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού της Φινλανδίας τιμήθηκε για το 2011 η χωριανή μας, Κερκυραία μεταφράστρια Μαρία Μαρτζούκου.
Η κα Μαρτζούκου παρέλαβε το βραβείο πριν από λίγες μέρες στο Ελσίνκι από τα χέρια του Υπουργού Πολιτισμού και προέδρου του Συνασπισμού της Αριστεράς Πάαβο Άρχιμακι με τα λόγια του Σεφέρη: «Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου».Η Μαρία Μαρτζούκου έχει μεταφράσει απευθείας από τα φινλανδικά ένα μεγάλο μέρος από το έπος Κάλεβαλα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη», το μυθιστόρημα του Βάινο Λίννα Ο Άγνωστος Στρατιώτης, που αναφέρεται στον πόλεμο ανάμεσα στη Φινλανδία και τη Σοβιετική Ένωση, καθώς και πέντε μυθιστορήματα του διάσημου Φιλανδού συγγραφέα Μίκα Βάλταρι -Ιωάννης Άγγελος, Σινουχέ, ο Αιγύπτιος, Ποιος σκότωσε την Κυρία Σκρουφ, Το λάθος του επιθεωρητή Πάλμου, Τουρμς, ο αθάνατος (υπό έκδοση), όλα από τις εκδόσεις «Καλέντη».
Έχει μεταφράσει επίσης ποίηση και παιδική λογοτεχνία. Το φθινόπωρο του 2010 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τόπος» σε μετάφρασή της το μυθιστόρημα της Σόφι Όξανεν Κάθαρση, ένα βιβλίο που έκανε αίσθηση και έχει ήδη μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Μαρία Μαρτζούκου σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και νέα ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι συνεργάτης του κερκυραϊκού περιοδικού «Πόρφυρας».

Πηγή: www.corfupress.gr


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 16.12.11 )
 
Γενική Συνέλευση Συνεταιρισμού PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
15.12.11
Η Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Κορακιάνας με Πρόσκλησή της καλεί τα μέλη του Συνεταιρισμού σε νέα Γενική Συνέλευση την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Συνεταιρισμού, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 
1.Έγκριση Προϋπολογισμού 2012
2.Ενημέρωση επί της πορείας και της εξέλιξης θεμάτων που άπτονται του Συνεταιρισμού για το προσεχές εξάμηνο.
3. Ανακοινώσεις


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.11 )
 
Ξεκίνημα για το συνεταιριστικό ελαιουργείο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.12.11
synet_arxi2011.jpgΑυλαία για το συνεταιριστικό ελαιουργείο της Άνω Κορακιάνας. Μετά από αρκετές ημέρες εντατικής προετοιμασίας, η ανακοίνωση της νέας Διοίκησης του Συνεταιρισμού καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τον ελαιόκαρπό τους την Τετάρτη 14/12/2011 και από ώρα 14.00 έως 19.00, προκειμένου το ελαιουργείο να αλέσει την επόμενη μέρα Πέμπτη 15/12/2011.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 13.12.11 )
 
Ολονυχτία... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.12.11
olonyxtio2011a.jpgΟλονυχτία χθες στον «Άγιο» του χωριού μας, στην Αρκούδενα…Στη διάρκεια του Εσπερινού, θα κάνει την εμφάνισή του στην εκκλησία το πλήρωμα ενός περιπολικού της Αστυνομίας Κέρκυρας, το οποίο τελικά θα αναλάβει ρόλο στο ψαλτήρι, προς συνδρομή των ντόπιων ψαλτών και των τεσσάρων ιερέων. Μετά τον Εσπερινό και σύμφωνα με τα καθιερωμένα, θα ακολουθήσει «τραπέζι» στην παρακείμενη οικία της κυρά- Βάσως Σαββανή, η οικογένεια της οποίας έχει τη φροντίδα της φετινής εορτής. Ζεστό φρέσκο ψωμί, σπιτικό, από τα χέρια της Τερέζας, χταποδάκι κοκκινιστό μαγειρεμένο από τη Μαριέττα Σαββανή και μπόλικο κοκκινέλι κρασί, ως κατευόδιο για το ολονύχτιο που θα ακολουθήσει και θα τραβήξει όπως πάντα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες…
            olonyxtio2011b.jpg


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.12.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 17 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar