Menu Content/Inhalt
Ψήφισμα για τις ανεμογεννήτριες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
19.03.11
ts_anemogen032011.jpgΣε «ανοικτή» συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Κορακιάνας συζητήθηκε απόψε το θέμα του αιολικού πάρκου Παντοκράτορα και οι επιπτώσεις του στο χωριό μας.
Στην κατάμεστη αίθουσα του ισογείου (αφού το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των κατοίκων) η συζήτηση ξεκίνησε με ενημέρωση από τον χωριανό μας Νίκο Μεταλληνό και ακολούθως ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Σπύρος Θύμης διάβασε το ομόφωνο ψήφισμα στο οποίο είχαν καταλήξει λίγο πριν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου. Το ψήφισμα, αφού εκφράζει την αντίθεση του χωριού στην επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, καλωδίων και υποσταθμών, ζητάει την πολιτική, νομική και οικονομική συμπαράσταση του Δήμου Κέρκυρας στην αναγκαία πλέον προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, καθώς επίσης και την ανάκληση της απόφασης του Γ.Γ. της Περιφέρειας.
Η συνέχεια θα δοθεί την επόμενη Πέμπτη το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, όπου θα συζητηθεί το θέμα.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος ακολουθεί...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκλογές στη Φιλαρμονική PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.03.11
samaras.jpgΣύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έχει δημοσιοποιηθεί, την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου 2911 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιείται η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Φιλαρμονικής Κορακιάνας, στα γραφεία του Συλλόγου στην Αρκούδενα.
Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1.Εκλογή Προέδρου Γενικής Συνέλευσης, Γραμματέα και Ψηφολέκτη
2.Ανάγνωση και επικύρωση πεπραγμένων Δ.Σ.
3.Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού – Ισολογισμού 2010
4.Έγκριση Προϋπολογισμού χρήσης 2011
5.Διάφορες ανακοινώσεις

6.Εκλογή 11μελούς Δ.Σ. και αντικαταστατών Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
Συνάντηση για τις ανεμογεννήτριες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.03.11
Τη μεθεπόμενη Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011 θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας το θέμα του αιολικού πάρκου (ανεμογεννήτριες και συνοδευτικά  έργα) Παντοκράτορα, που επηρεάζει άμεσα και το χωριό μας (διέλευση καλωδίων μεταφοράς ρεύματος , κατασκευή υποσταθμού).
Αυτό το νέο προέκυψε κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των Τοπικών Συμβουλίων Άνω και Κάτω Κορακιάνας, Σκριπερού, Σπαρτύλα, Σγουράδων, Ζυγού κλπ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου στον Ύψο, με την παρουσία των Αντιδημάρχων  Φανής Τσιμπούλη και Μάκη Φωτεινού, του δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Κάρρα και των επικεφαλής της δημοτικής «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» Αλέκου Αυλωνίτη και της περιφερειακής «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Γιώργου Καλούδη. Από πλευράς Άνω Κορακιάνας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπύρος Θύμης, ο αντιπρόεδρος Φωκίων Μάνδυλας και οι Νίκος και Σεβαστιανός Μεταλληνός.

Κατά τα λοιπά έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τις πολλαπλές πτυχές και αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή μας αλλά  και στην Κέρκυρα, εφόσον το παραπάνω έργο, καθώς και αυτά που έπονται στην κορυφογραμμή της Πηλίδας, πάρουν το δρόμο της υλοποίησης. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
Ανακοίνωση Υπουργείου για κατάργηση του Σχολείου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
14.03.11
          katargdskorak11.jpg
Με  Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην Κέρκυρα συγχωνεύονται 6 Δημοτικά και 2 Γυμνάσια και καταργείται 1 Δημοτικό. Σχολείο. Το Σχολείο που καταργείται είναι το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας…έπειτα από 75 χρόνια λειτουργίας στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα και αρκετές δεκαετίες πρότερης λειτουργίας σε άλλα κτίρια του χωριού. 
Η ανακοίνωση ξεκινάει με τη φράση: «Ενώνουμε σχολεία, ενώνουμε δυνάμεις. Κάνουμε πράξη το «ισχύς εν τη ενώσει», ενώνουμε υποδομές, ενώνουμε εκπαιδευτικό δυναμικό ώστε να έχουμε καλύτερα σχολεία παντού και για όλους»…
«Μαγάρι, νάναι έτσι», που λέγανε και οι πιο παλιοί…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
Παρουσίες Φιλαρμονικής Κορακιάνας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.03.11
Θερμό χειροκρότημα και θετικά σχόλια απέσπασε χθες το βράδυ Χορωδία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας με αφορμή την παρουσία της στην εκδήλωση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κέρκυρας, προς τιμή του Προέδρου του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κ. Βλαστού.
                dbiblchorod0311.jpg
Το πρωί σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Φιλαρμονική μας συμμετείχε μαζί με τις τρεις Φιλαρμονικές της πόλης και του Γαστουρίου στη λιτανεία του ιερού λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας στην πόλη, στη γνωστή διαδρομή από τα Μουράγια και μέσω Λιστόν, έως τη Μητρόπολη.

                 filarmorthod2011.jpg
ΣΗΜ.: στη γωνία της «Κοφινέτας» ο μικρός Κωνσταντίνος εντυπωσίασε τους συγκεντρωμένους, με τις γνώσεις του περί των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας, με εμφανή βέβαια την εύνοια που έδειχνε για τη Φιλαρμονική του χωριού του. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 20
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar