Menu Content/Inhalt
Εξάρθρωση... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.05.11

Εξαρθρώθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναγράφονται στην ιστοσελίδα http://kerkhora.blogspot.com,  η σπείρα που διέπραττε το τελευταίο διάστημα κλοπές σε οικίες και βίλλες σε περιοχές της βόρειας Κέρκυρας, με τελευταίο κρούσμα (όπως προκύπτει από τις περιγραφές) στην Άνω Κορακιάνα (περιοχή Άη Ταξιάρχη).

Συνελήφθησαν λοιπόν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κερκύρας, τέσσερις αλλοδαποί που τις πρώτες πρωινές ώρες της 08.05.2011 μετέβησαν με αυτοκίνητο, στη Βόρεια Κέρκυρα (στην περιοχή μας), εισήλθαν σε οικία και αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας και μικρό χρηματικό ποσό. Αστυνομικοί του Τμήματος Παλαιοκαστριτών, μετέβησαν έγκαιρα στο σημείο και εντόπισαν τους ανωτέρω να κινούνται πλησίον της οικίας την οποία είχαν διαρρήξει. Στην θέα των αστυνομικών, αυτοί τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν της σύλληψης τους, αφού εγκατέλειψαν στο σημείο τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Ύστερα από έρευνα της Ασφαλείας Κέρκυρας, συνελήφθησαν οι ανωτέρω τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι όπως προέκυψε, μαζί με έναν πέμπτο αλλοδαπό ο οποίος αναζητείται, το τελευταίο τετράμηνο διέπραξαν στην περιοχή της βόρειας Κέρκυρας έντεκα (11) κλοπές σε οικίες και βίλλες και μία απόπειρα σε οικία, κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα…. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Κορφολόημα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.05.11
korfol_ampeli11.jpgΕνώ βρισκόμαστε προς το τέλος της Άνοιξης, η περιποίηση του αμπελιού περνάει σε νέα φάση…Είναι η ώρα από το κορφολό(γ)ημα, το φυλλολό(γ)ημα και το βλαστολό(γ)ημα, εργασίες που προϋποθέτουν γνώση και πρέπει να γίνονται με μέτρο, ώστε να ωφεληθεί η καλλιέργεια και να μην αδυνατίσει το αμπέλι. Αφαίρεση των φύλλων από τα "επιμασχάλια", καθώς και της κορφής του βλαστού μετά το έβδομο μάτι. Αυτά περίπου συμβούλεψε τον Γρηγόρη Ιωνά, που περιποιείται το αμπέλι του Τάκη Σαββανή, εν τη απουσία του στην Αμερική, ο «ειδικός» επί του θέματος…Αν και φέτος η χρονιά δεν δείχνει να είναι τόσο καλή με τα συνεχή πισωγυρίσματα του καιρού, που συμβάλλουν ώστε να περισσεύουν τα φύλλα και οι βλαστοί έναντι των καρπών.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Και άλλες τοπικές ειδήσεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
08.05.11
1.Αρχίζει στις 10 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου 2001 η απογραφή πληθυσμού της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια. Το αποτέλεσμά της αφορά άμεσα τη Δημοτική μας Κοινότητα, η οποία διατηρείται μόνον εάν ο συνολικός πληθυσμός της (άθροισμα πληθυσμού Άνω Κορακιάνας και Πουλάδων) διατηρηθεί πάνω από τους 1.000 κατοίκους. Το Τοπικό Συμβούλιο καλεί τους απανταχού Κορακιανίτες να φροντίσουν για την εγγραφή τους στο χωριό μας. Για ειδικότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τοπικό Συμβούλιο (τηλέφωνο Αντιπροέδρου Φωκίωνα Μάνδυλα:6936 830957)
molieros.jpg2. Η θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας  (υπεύθυνη ομάδας Δώρα Μεταλληνού), ανεβάζει το έργο του Μολιέρου "Ο Αρχοντοχωριάτης", στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, την Τετάρτη 11 Μαϊου 2011, στις 20.30 το βράδυ.
3.Ομιλία με θέμα «ΕΝΟΧΗ – ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» πραγματοποιείται την  Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στις 7.30 το απόγευμα, στο κελί του Αγίου Αθανασίου, με ομιλήτρια την ψυχολόγο Αντιγόνη Τσιλιμπάρη.fek_closeds11.jpg
4.Και με «βούλα» πλέον η κατάργηση του Δημοτικού μας Σχολείου. Η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως και κάπως έτσι κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της εκπαιδευτικής ιστορίας και πραγματικότητας του χωριού μας. Η απόφαση όμως για κλείσιμο αντί για συγχώνευση δημιουργεί ορισμένα προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών, την οποία, εάν δεν βρεθεί κάποια λύση, θα πρέπει να επωμιστούν οι γονείς.
5.Προσκεκλημένη της "Ένωσης Επτανησίων" είναι η Φιλαρμονικής μας, για τον φετινό εορτασμό της Ένωσης, στην Αθήνα. Το σώμα θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα με λεωφορείο αμέσως μετά από τις εδώ εκδηλώσεις για να συμμετάσχει την επόμενη μέρα στον εορτασμό που προετοιμάζει η "Ένωση των Επτανησίων".


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Σε "Μνημόνιο" ο Δήμος μας! PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.05.11
Σε καθεστώς «Μνημονίου» τίθενται οι Δήμοι Κέρκυρας και Παξών (μαζί με άλλους 56 Δήμους), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού το συνολικό χρέος τους είναι μεγαλύτερο του 100% των τακτικών ετήσιων εσόδων τους. Ειδικότερα, ο Δήμος Κέρκυρας τοποθετείται στην κατηγορία των Δήμων με συνολικό χρέος από 120% έως 150% των εσόδων τους, ενώ σε ακόμη χειρότερη θέση είναι ο Δήμος Παξών.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Με βάση υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί, ο Δήμος μας αντιμετωπίζει τις εξής «ποινές»:
1.Πάγωμα ή περιορισμός των προσλήψεων και των συμβάσεων.
2.Πάγωμα ορισμένων κωδικών όπως δημόσιες σχέσεις κι εκδηλώσεις.
3.Πάγωμα υλοποίησης νέων έργων, καθώς το σύνολο των εσόδων θα διατίθεται για το πρόγραμμα εξυγίανσης.
4.Υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δε υπερβαίνει μια δημοτική περίοδο.
Βέβαια οι παραπάνω ποινές θα επιβαρύνουν τις περιοχές των πρώην Δήμων, ανάλογα με τη συνεισφορά τους στο συνολικό χρέος. Ενδιαφέρον έτσι θα έχει να μάθουμε ποιοι πρώην Δήμοι της Κέρκυρας υπήρξαν «πρωταθλητές» στα χρέη.
Και αυτά χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη υπόψη τα χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Ειδήσεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
03.05.11
1.Την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στις 9 το πρωί εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Κέρκυρας, άλλη μία πτυχή της υπόθεσης που έχει να κάνει με το προπέρσινο τραγικό ατύχημα της  συζύγου του Γιώργου Φαϊτα, Κατερίνας στην περιοχή του Σαρόκου, στο κέντρο της πόλης. Τον περασμένο Μάρτιο εξάλλου είχε αναβληθεί η εκδίκαση της προσφυγής κατά των Δημοτικών αρχόντων της πόλης…
2.Το ερχόμενο Σάββατο 7 Μαΐου 2011 στις 7.30 το απόγευμα η διοίκηση του Αγροτικού μας Συνεταιρισμού διοργανώνει συζήτηση για το ετήσιο πρόγραμμα δακοκτονίας με τους παραγωγούς, προκειμένου να κατατεθεί στη συνέχεια εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.

3. Τελικά τα κρούσματα κλοπών τελειωμό δεν έχουν. Σύμφωνα με το τελευταίο «ενημερωτικό δελτίο» από το καφενείο του χωριού, δύο άτομα σχετιζόμενα μάλιστα άμεσα με τα Σώματα Ασφαλείας, έπεσαν θύματα κλοπής, ενώ για μια ακόμη φορά στη θέση του θύματος βρέθηκε ο Ζαχαρίας, που του έκοψαν νύχτα τις αγκινάρες, που είχε φυτεμένες σε κήπο, στο κεντρικότερο σημείο του οικισμού… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 15 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar