Menu Content/Inhalt
Φανουρόπιτα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.09.11
         stavrou_sspyridon12092011.jpg
Οι «Χαιρετισμοί» ενόψει της εορτής του Τίμιου Σταυρού συνεχίζονται στις ενοριακές εκκλησίες του χωριού. Χθες το σούρουπο, σειρά είχε η εκκλησία τ’ Αγιού, στην Πλάστιγγα. Με το πέρας της Λειτουργίας, στον μικρό προαύλιο χώρο με τις επιβλητικές δαφνιές, τους ιερείς και τους πιστούς περίμενε ένα κέρασμα με καφέ, φρέσκο νερό και ούζο, αλλά και μία  φανουρόπιτα, προσφορά του Γιάννη Κοντοστάνου, που έγινε ανάρπαστη. Η ομήγυρης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει επαρκώς για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου σε παρακείμενο χώρο, αλλά και την υπόλοιπη τοπική επικαιρότητα…
 

"Είδα τη φωτογραφία από τη φανουρόπιττα και νοστάλγησα τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου όταν επιτέλους μπόρεσα, μετά από δύο χρόνια, να μείνω μιά εβδομάδα στην Κορακιάνα. Η παρέα που καθόμασταν στον ίδιο χώρο ήταν περίπου η ίδια...Πολλούς χαιρετισμούς και φιλιά σε όλους τους γειτόνους"
Γιώργος Σαββανής


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.09.11 )
 
Πανηγύρι στο Κατωμέρι PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
10.09.11
Ένα ωραίο πανηγύρι «στήθηκε» απόψε στην πλατεία του Κατωμεριού (Κάτω Κορακιάνας), μπροστά από το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Διοργανωτής η «Αθλητική Ένωση Φαίακας» και στόχος, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου, ήταν η ενίσχυση του τοπικού αθλητισμού και της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο κόσμος κατέκλυσε το χώρο και ανάμεσά τους βρέθηκαν πολλοί ξένοι τουρίστες.
                      panig_katomeri11092011.jpg
Τοπικό χρώμα και τόνο στη διασκέδαση έδωσε τμήμα του Χορευτικού του χωριού μας, που χόρεψε με ιδιαίτερη χάρη, κερκυραϊκούς χορούς…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Αγιασμός... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
06.09.11
agiasmostimioustavrou050911.jpgΜε το πρώτο απογευματινό σήμαμα στον Άη Νικολόπουλο για τους Χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού, η γειτονιά μοσχοβόλησε από φρεσκοκομμένο βασιλικό, που δεν έμελλε να φτάσει αλώβητος στην εκκλησία, αφού μοιράστηκε στο καντούνι, ύστερα από τα επίμονα αιτήματα της Νίτσας, της Χαρίκλειας και της Ρόδως προς την Ντίνα Καλούδη.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Το Λεύκωμα της Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.09.11
        lefkoma2011a.jpg
Κυκλοφόρησε το ιστορικό Λεύκωμα της Φιλαρμονικής Κορακιάνας «Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ»
Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση, η οποία επιχειρεί, χωρίς βέβαια να εξαντλεί, μια ιστορική αποτύπωση της 50χρονης πορείας του Μουσικού Συλλόγου, φιλοδοξώντας να συνεισφέρει σε μια πρώτη καταγραφή και αποτίμηση της προσπάθειας των Κορακιανιτών, που μέσα από αντίξοες τις περισσότερες φορές συνθήκες, δημιούργησαν και διατηρούν ζωντανό, το πνευματικό – πολιτιστικό αυτό οικοδόμημα.
Το Λεύκωμα προέκυψε από την έρευνα του αρχειακού υλικού του Συλλόγου, αλλά και από τις μαρτυρίες των συντελεστών του εγχειρήματος, που με πολύ χαρά συνεισέφεραν, ανασύροντας λεπτομέρειες της εποχής, από τη μνήμη τους. Περιλαμβάνει δε, ένα πλήθος παλιών και νεώτερων φωτογραφιών, που αποτυπώνουν με εικόνα την πολύχρονη πορεία του Συλλόγου.
Το Λεύκωμα διαρθρώνεται στις παρακάτω 11 ενότητες:
Α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ
Β. Η ΙΔΡΥΣΗ  ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Γ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΦΙΛΙΣΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Δ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ε. ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΣΤ. ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ζ.  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η. ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Θ. ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Ι. ΜΕΓΑΛΟΙ  ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ – ΔΩΡΗΤΕΣ
ΙΑ. Ο ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτησή του μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ ΓΙΩΡΓΟ (τηλ.6937771535), ΑΠΕΡΓΗ ΣΤΑΜΑΤΗ (6976115234) και  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΕΝΤΑΡΧΟ (6972143429).


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.09.11 )
 
Μετακόμιση νηπιαγωγείου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
04.09.11
metakomisinipiag092011.jpgΜετακόμιση του νηπιαγωγείου σης Άνω Κορακιάνας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα. Μετά το οριστικό κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, στο κτίριό του πρόκειται να φιλοξενηθεί το Ειδικό Γυμνάσιο Κέρκυρας και κατ’ ανάγκη το Νηπιαγωγείο του χωριού αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο κτίριο που στεγάζει τη Φιλαρμονική, τη Δημοτική Κοινότητα και τον ΠΑΟΚ, στην Πλάστιγγα. Έτσι λοιπόν, τα υπάρχοντα του Νηπιαγωγείου φορτώθηκαν στο μικρό φορτηγάκι και πήραν το δρόμο για τη νέα έδρα, για εκεί που μέχρι σήμερα έκανε τις πρόβες της η Χορωδία και λειτουργούσε η μικρή Βιβλιοθήκη του χωριού. Τη μετακόμιση έφεραν σε πέρας, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου συνεπικουρούμενα από κατοίκους, υπό το βλέμμα των θαμώνων του καφενείου Κεφαλλονίτη, που ετοιμάζονταν για το απογευματινό τρισέτε...
                    kafeneio092011.jpg


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 16 από 16
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar