Menu Content/Inhalt
Ομιλία για το στρες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.12.12
stress16122012.jpg
Μια ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο με πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας. Η εκλεκτή προσκεκλημένη ιατρός (τέως Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας) κα Λένα Τσούκαλη, μίλησε για την επίδραση του "στρες" στη ζωή μας και των μέσων που διαθέτουμε για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του. Όπως δε ανέφερε, υπάρχουν 5 τρόποι/μέσα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών:η προσεγμένη διατροφή, η καθημερινή γυμναστική, η επαφή με τη γη, το γέλιο και η διαχείριση των (αρνητικών) συναισθημάτων.
Ακολούθησε επίδειξη ασκήσεων αναπνοής και χαλάρωσης. 
Περισσότερα μπορεί να μάθει κανείς στην προσωπική ιστοσελίδα της κας Τσούκαλη: www.lenahealth.gr

ΣΗΜ.: όταν ο μικρός Νικόλας Μαρτζούκος, που παρακολούθησε με όση παιδική υπομονή διέθετε, την ομιλία, αποφάσισε ξαφνικά να αποχωρήσει της αιθούσης, διπλο-κλείδωσε το ακροατήριο στην αίθουσα (κλείνοντας τόσο την εσώπορτα όσο και την εξωτερική πόρτα του Σχολείου). Χρειάστηκε η παρέμβαση του παππού του, Γιώργου Κεφαλλωνίτη, για να ανοίξουν οι πόρτες. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 17.12.12 )
 
Τ' Αγιού (η συνέχεια) PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Γιώργος Σαββανής   
17.12.12

Ένα μικρό φωτορεπορτάζ από την πρόσφατη γιορτή του Αγίου:
Μετά τον Εσπερινό, το δείπνο στο σπίτι του Γιάννη και Ευγενίας Σαββανή, ο καφές ανήμερα μετά τη λειτουργία και μια καλή κρασοκατάνυξη στο σπίτι του Τάκη Σαββανή, όπου απεικονίζονται οι βασικοί συντελεστές της φετινής γιορτής.
Γιώργος Σαββανής

tagiou12122012a.jpg 
 tagiou12122012b.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Γενικη Συνελευση Συνεταιρισμου 2012 PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.12.12
synet_synelefsi122012.jpg
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 π.μ. η ετήσια Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Κορακιάνας, με τη συμμετοχή αρκετών νέων μελών. Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός του 2011 και ο προϋπολογισμός του 2012, ενώ συζητήθηκαν θέματα όπως η τιμολογιακή πολιτική και η γενικότερη λειτουργία του ελαιουργείου. Από την πλευρά του Δ.Σ. έγινε αναφορά στα προβλήματα και τις επιβαρύνσεις που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός, αλλά και στα αισιόδοξα μηνύματα από την αύξηση της πελατείας, του κύκλου εργασιών και του αριθμού των μελών του. Των εργασιών της Συνέλευσης προήδρευσε ο Σπύρος Μιλτ. Ιωνάς, με Γραμματέα το Νικολούζο Σπυρ. Νικόλαο. Το ραντεβού των Συνεταίρων ανανεώθηκε για τις αρχές του νέου έτους, οπότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.03.13 )
 
Παραμονή τ' Αγιού PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.12.12
paramoni_agiou2012.jpg

Παραμονή τ’ Αγιού, εορταστική όπως πάντα, μέρα για το χωριό μας, λόγω της ομώνυμης εκκλησίας στην Αρκούδενα. Οι ετοιμασίες για το «Ολονύχτιο» έχουν από νωρίς το απόγευμα ολοκληρωθεί και ο εκ των επιτελούντων Κώστας Σαββανής θα εκφράσει την ικανοποίησή του στην ιστοσελίδα μας. Λίγα μέτρα πιο κάτω, έξω από το κτίριο της Φιλαρμονικής, ο στολισμός της Φάτνης έχει ήδη ξεκινήσει από τον Γιάννη και τον (γιό του) Άγγελο Σπίγγο, συμβοηθούντων αργότερα του Επαμεινώντα Κεντάρχου και του Φωκίωνος Μάνδυλα. Το εορταστικό κλίμα θα επηρεάσει τρόπον τινά τη λειτουργία του Συνεταιριστικού ελαιουργείου, που σήμερα αλέθει από τα χαράματα. Παραδοσιακοί λουκουμάδες καταφθάνουν (από την Ντίνα Ιωνά και την Κατερίνα Φακιολά) για κέρασμα των εργαζομένων και όσων αλέθουν. Ο Αντώνης Πρεντουλής και η σύζυγός του Τούλα, κάνουν το πρώτο τους άλεσμα, μετά από την εγκατάστασή τους στο χωριό. Ένα μπουκαλάκι ελαιόλαδο από τις τελευταίες αλεσιές θα σταλεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην εκκλησία, για «το καλό».

Κατά τις δέκα, έχει ολοκληρωθεί το καθιερωμένο δείπνο, ανάμεσα στον Εσπερινό και τη βραδινή Λειτουργία, στο παραπλήσιο σπίτι της οικογένειας Γιάννη Σαββανή, που έχει για φέτος τη γενική «ευθύνη» της εορτής. Η εκκλησία «γεμίζει» ξανά από κόσμο: τρεις ιερείς, κάμποσοι ψαλτάδες παλαιοί και νεώτεροι, κυρίως γυναίκες στο εκκλησίασμα. Κοντά στα μεσάνυχτα, ο Αριστείδης Πουλημάς συνεπικουρούμενος από τον Γιώργο Κένταρχο, διαβάζουν από το συναξάρι τα θαύματα του Αγίου, ενώ μια μικρή σόμπα στη γωνία «καίει» ασταμάτητα, λόγω του κρύου…

Όμως, η αναπάντεχη απώλεια του «προσκυνηταρίου» του Αγίου (μιας μικρής εικόνας) θα προκαλέσει ολονύχτια σύγχυση και εκνευρισμό στους κτήτορες του μικρού ναού.

ksavanis122012.jpg

ΣΗΜ.: εκτός από την απώλεια του προσκυνηταρίου, ξημερώματα της Παραμονής σημειώθηκε και «απαλλοτρίωση» κοτετσίου μετά του πολυπληθούς περιεχομένου του (πάνω από δέκα πουλερικά) στην περιοχή Βασιλικού, της Μουργάδας. Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.12.12 )
 
Μελωδικό σεργιάνι PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κώστας Απέργης   
11.12.12
 <<... τις νύχτες που με σεριγιανούσες στη άλλη άκρη τ΄ ουρανού... >>
Και το σεργιάνι ήταν ονειρικό. Με κυρίαρχο όχημα τις θείες μελωδίες του Χατζιδάκη, και τον ποιητικό λόγο μεγάλων ποιητών (Ρίτσος, Γκάτσος, Λόρκα κλπ.) ταξιδέψαμε, όσοι είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε, στους Γαλαξίες και τα Νεφελώματα τ΄ ουρανού, αλλά και της ψυχής και του νου...
Και ήταν αίσθημα φυγής στο άπειρο, αλλά συγχρόνως γνωστό και δικό μας!Το δέος και η ομορφιά του σύμπαντος δεσμευμένο σε εφτά νότες και ένα πεντάγραμμο, όπου πάνω του διέγραφε κυματισμούς η αισθαντική φωνή της κ. Φιόρης Μεταλληνού, αστροφυσικός η ίδια, αποδίδοντας την αρμονία, τη συμμετρία και το μεγαλείο της δημιουργίας, κεντρίζοντας συναισθήματα  θαυμασμού, αλλά και την αδυναμία ερμηνείας της χωρίς τέλος ύπαρξης. Για να αναδειχθεί μοναδικός καταλύτης του Ανεξήγητου η Αγάπη, που μετουσιώνει και ενώνει το αχανές σύμπαν με το αχανές βάθος της ανθρώπινης ψυχής και οδηγεί τον άνθρωπο στη θέωση.
Ο ποιητικός λόγος μεστά δοσμένος από τον κ. Σπύρο Χονδρογιάννη, δημιούργησε με τον αντίστοιχο μουσικό ένα αξιόλογο αισθητικό σύνολο.
Η μουσική συνοδεία του πιάνου, ολοκλήρωσε την αισθητική πανδαισία με τον επιδέξιο κ. Σάκη Κοντονικόλα, ενώ η προβολή εικόνων του σύμπαντος, σε επεξεργασία της κ. Ελβίρας Μεταλληνού, έδινε το μέτρο σύγκρισης της ανθρώπινης δημιουργίας με αυτήν της Φύσης.
Συγχαρητήρια σε όλους!
Σημείωση: 
1. Ο μη σωστός προγραμματισμός, εκ μέρους της Φιλαρμονικής, στέρησε σε πολλούς την παρουσία τους στη εκδήλωση...
2.Επειδή δέχτηκα προφορικό σχόλιο, σήμερα το πρωί, ότι δεν ανέφερα την αφιέρωση που έκανε ο κ. πρόεδρος (δεν έκανε αυτός το σχόλιο) της Φιλαρμονικής, στους <<αφανείς>> Κορακιανίτες, οι οποίοι βοήθησαν ποικιλοτρόπως τη Φιλαρμονική μέχρι σήμερα, έχω να δηλώσω ότι γνωρίζω κι εγώ πάμπολλους απ΄ αυτούς και τους τιμώ, όμως απευθυνόμενος στον κ. πρόεδρο θα ήθελα να του πω, ότι οι τιμές από ένα ίδρυμα προς οποιονδήποτε, δεν αποδίδονται έτσι πρόχειρα,<< στο άρπακόλα>>, επειδή κάποιος μας το <<σφύριξε>>, ή για να κάνουμε εφέ. Αυτά τα πράγματα προγραμματίζονται, συζητούνται στο Δ.Σ., αποφασίζονται, καταγράφονται, ανακοινώνονται, για να υπάρχουν και να είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή. Αυτό που έγινε προχθές ήταν κατά την ταπεινή μου άποψη, τουλάχιστον προχειρότητα και κακόγουστο θέατρο...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 13.12.12 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 22
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar