Menu Content/Inhalt
Με αέρα...η Μπάντα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.08.12

mpanta12082012a.jpg 

Με «άλλον αέρα» κυριολεκτικά και μεταφορικά η μπάντα της Φιλαρμονικής πραγματοποίησε την αποψινή της εμφάνιση. Με επικεφαλής αρχιμουσικό τον Κώστα Ζερβόπουλο, ο οποίος συγκινημένος αφιέρωσε την «επίσημη πρώτη του» στο χωριό, στη μνήμη του πατέρα του. Το πρόγραμμα ήταν ευχάριστο και κατά περίπτωση απαιτητικό και αποζημίωσε τον πολύ κόσμο που προσήλθε να το παρακολουθήσει. Στο τέλος δε της εκδήλωσης, ολόκληρη η μπάντα «ξεσηκώθηκε» στην κυριολεξία, στους ρυθμούς της σάμπα… Ο αέρας όμως που έπνεε καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από φρεσκαμέντο, δημιούργησε αρκετά μικρά προβλήματα στους μουσικούς, αφού σε αρκετές περιπτώσεις τα τυπωμένα μουσικά μέρη «πετούσαν» από τα αναλόγια.

mpanta12082012d.jpg  mpanta12082012b.jpg 

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο νέος βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοϊλης, ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων και εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Γιάννης Κούρκουλος, ο σύμβουλος μουσικής εκπαίδευσης κ. Παπαδόπουλος, η έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Ρηγάκου, ο κοινωνιολόγος Νίκος Φακιολάς κ.ά. Στο τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Σαββανής, ανανέωσε το ραντεβού με το κοινό για την ερχόμενη Τετάρτη, με την παράσταση του Χορευτικού τμήματος.


 Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 13.08.12 )
 
Συναυλίες Χορωδίας και μπαντίνας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.08.12

xorodia11082012a.jpg

Το πρόγραμμα των Αυγουστιάτικων εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής «άνοιξε» χθες βράδυ στην πλατεία του χωριού το τμήμα της Χορωδίας. Ένα ευχάριστο πρόγραμμα 14 ελληνικών τραγουδιών, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Άνθη και της Ευτυχίας Βογιατζόγλου, τη συνοδεία πιάνου από την Πέλυ Κοντογούρη και την τετραφωνία των 30 χορωδών κέρδισε την επιδοκιμασία του ακροατηρίου. Ξεχώρισαν ιδιαίτερα, τα σόλο και τα ντουέτα της Αφροδίτης Παπαβασιλείου και του Γιώργου Μαυρομάτη

bantina11082012.jpg Προηγήθηκε πρόγραμμα της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Ζερβόπουλου, που καταχειροκροτήθηκε επίσης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Σπύρος Σαββανής και το πρόγραμμα παρουσίασε από μέρους της Διοίκησης του Συλλόγου η Σοφία Μαρτζούκου. Οι τελευταίες πρόβες έγιναν νωρίτερα το απόγευμα, ενώ η μπαντίνα έφθασε σε διάταξη στο χώρο της πλατείας, από την έδρα της στην Αρκούδενα…. Σήμερα Σάββατο, ανήμερα της 11ης Αυγούστου, η Φιλαρμονική συμμετείχε το πρωί στη Λιτανία τ’ Αγιού στην πόλη της Κέρκυρας, σε ανάμνηση της εκδίωξης των Τούρκων πολιορκητών της πόλης, το 1716. Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου συνεχίζονται την Κυριακή και την Τετάρτη.

xorodia11082012b.jpg  xorodia11082012c.jpg 

xorodia11082012d.jpg

Υ.Γ.:
1.Νεανικό πάρτι πραγματοποιήθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο στενό του Ντρού, με τη συμμετοχή πολλών νέων παιδιών.

2.Ολονυχτία εψάλη χθες το βράδυ μετά τη συναυλία της Χορωδίας στην εκκλησία τ’ Αγιού με την παρουσία τριών ιερέων
3.Η χθεσινο-βραδινή χορωδιακή βραδιά εκτός από το πολυπληθές κοινό, προσέλκυσε την προσοχή ακόμη και από τα κοκόρια του Μπλανακιέτου, που σιγοντάριζαν κατά διαστήματα.
4.Μετά από αρκετό διάστημα το μικρό σιντριβάνι της πλατεία πήρε πάλι μπροστά…
5.Την πρώτη της εμφάνιση έκανε στους Λαμπράδες η νεογέννητη δεσποσύνη Νικολάου και Ιωάννας Μαρτζούκου (Χειμώνα)
 


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 11.08.12 )
 
Εκδηλώσεις Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.08.12

xorodia10082012.jpgΑρχίζουν αύριο Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο η Φιλαρμονική στην πλατεία του χωριού. Ειδικότερα, το αυριανό πρόγραμμα, που αρχίζει στις 9 το βράδυ, περιλαμβάνει εμφάνιση της Χορωδίας του Συλλόγου σε συνδυασμό με την Μπαντίνα.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία της Φιλαρμονικής και την ερχόμενη Τετάρτη 15 Αυγούστου, τις εκδηλώσεις θα κλείσει το Χορευτικό Τμήμα… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Τα πρώτα κράνη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
08.08.12
Ξεκίνησε η παράδοση του ανανεωμένου εξοπλισμού των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και υλοποιείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Χθες, Τρίτη, δόθηκαν τα πρώτα από τα 700 κράνη που θα διατεθούν συνολικά. Παράλληλα, δίδονται και εξαρτήματα στολών ενώ μετά τον Σεπτέμβριο, θα δοθούν στις φιλαρμονικές νέα μουσικά όργανα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης ανέφερε ότι πρόκειται για την υλοποίηση ενός προγράμματος που θα ενισχύσει το σύνολο των φιλαρμονικών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής, Νίκος Κένταρχος, δήλωσε ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι κατά στη συμμετοχή των φιλαρμονικών του νησιού μας στην λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων, η εικόνα που θα παρουσιαστεί θα εκπλήξει ευχάριστα.
Η Φιλαρμονική Κορακιάνας ήταν ανάμεσα στις πέντε Φιλαρμονικές που παρέλαβαν κράνη. Σύμφωνα δε με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, εντός του Φθινοπώρου θα έχει παραλάβει τόσο τα όργανα, όσο και τις νέες στολές της. Στην παραλαβή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Σαββανής και το μέλος της Διοίκησης Γιώργος Μεταλληνός.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.08.12 )
 
Αρτοκλασία καθ'οδόν PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
06.08.12
pantokratoros2012.jpg 
Εορτή του Παντοκράτορος σήμερα και ενώ όλα τα χωριά του Όρους ανηφορίζουν για τη μικρή εκκλησία στην ομώνυμη βουνοκορφή της Κέρκυρας, η Κορακιάνα εορτάζει στον Άη Γιώργη, (εκκλησία αφιερωμένη ταυτόχρονα και στον Παντοκράτορα) όπου και πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ το πανηγύρι. Στο τέλος της Λειτουργίας την αρτοκλασία συνοδεύει η προσφορά σταφυλιού, προς ευλογία του τρύγου που έρχεται… Και όπως συνηθίζεται, η Ενορία, «μηχανοκίνητη» φέτος, δεν θα ξεχάσει όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην πρωινή εορτή, μοιράζοντας καθ’ οδόν και κατ’ οίκον άρτο και μοσχάτο σταφύλι, κατά το έθιμο…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 07.08.12 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 17 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar