Menu Content/Inhalt
Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.12.13

Το μουσικό παραμύθι με τίτλο «Η αγέλαστη Πολιτεία» αναπαράστησαν απόψε οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου Κορακιάνας, με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού τους.Η αίθουσα γέμισε από γονείς και συγγενείς (κυρίως παππούδες και γιαγιάδες) των μικρών παιδιών, που μεταμφιεσμένα σε καλικάντζαρους και παπαρούνες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του παραμυθιού τα «έδωσαν όλα». Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά, ενώ τον κόσμο ανέμενε ένας μικρός μπουφές που ετοιμάστηκε από τις μητέρες των μικρών μαθητών…

nipagogeio_christ2013a.jpg

Ο σχετικά μεγάλος αριθμός παιδιών και η αναβάθμιση του Νηπιαγωγείου σε ολοήμερο (από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να προστεθεί και δεύτερη νηπιαγωγός), σε συνδιασμό με την ποιότητα των εκπαιδευτών-νηπιαγωγών (σημερινών και προγενέστερων), πιστεύουμε ότι θα παγιώσει ένα καλό επίπεδο για το μέλλον… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Κοινές πρόβες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
18.12.13

xorodia_bantina18122013.jpg

Εκτός από το Νηπιαγωγείο και η Φιλαρμονική Κορακιάνας προχωράει με εντατικούς ρυθμούς τις προετοιμασίες για το χριστουγεννιάτικο εορταστικό της πρόγραμμα. Για φέτος προβλέπεται κοινή εμφάνιση της Χορωδίας με τα τμήματα της Μπάντας και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη κοινή πρόβα, στην έδρα της Φιλαρμονικής, στην Αρκούδενα. Έπεται και συνέχεια, προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Ετοιμασίες στο Νηπιαγωγείο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.12.13

nipiagogeio122013.jpg

Βαδίζοντας προς τα Χριστούγεννα και το Νηπιαγωγείο του χωριού προετοιμάζεται για την καθιερωμένη εορτή, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Η νηπιαγωγός μαζί με τους ανθρώπους της Κοινότητας και κατοίκους, ρύθμιζαν απόψε τις τελευταίες λεπτομέρειες… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Το έθιμο του δέντρου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
15.12.13

Τα Χριστούγεννα του 1843, όταν ο Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος εγκαταστάθηκε στην Αθήνας ως γενικός πρόξενος της Ρωσίας, η Αθήνα πανηγύριζε τη μεταφορά της πρωτεύουσας του Ελληνικού Βασιλείου από το Ναύπλιο στο "κλεινόν άστυ". Τα Χριστούγεννα αυτά ήταν που μεταφυτεύθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το ξενικό έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Η πρώτη ελληνική οικογένεια που έστησε στο σπίτι της δέντρο, στολισμένο με κεράκια και αγιοβασιλιάτικα στολίδια, που τα είχαν φέρει από τη Ρωσία, ήταν στο αρχοντικό σπίτι του Ιωάννη Παπαρρηγόπουλου στην Πλάκα. Πολυταξιδεμένος, όπως ήταν, ο Παπαρρηγόπουλος είχε συνηθίσει το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το εστόλισε στο μεγαλοπρεπές σπίτι του στην παλιά αθηνα'ι'κή συνοικία της Πλάκας, γεγονός που προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη στους Αθηναίους.

'Ενας από τους πολλούς καλεσμένους τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων του 1843 ήταν και ο στρατηγός Μακρυγιάννης. 'Οταν ο Μακρυγιάννης ανέβηκε τη σκάλα του αρχοντόσπιτου, ο Παπαρρηγόπουλος τον οδήγησε στη μεγάλη αίθουσα, όπου έλαμπε κατάφωτο και στολισμένο ένα έλατο πάνω από δύο μέτρα. Ο Μακρυγιάννης κούνησε το κεφάλι του και είπε "Ωραίο είναι κυρ-Γιάννη. Και του χρόνου να είμαστε καλά. Αλλά τα δέντρα μου εγώ δεν τ' αφήνω να φυτρώσουν μέσα στην κάμαρα! Μόνο τ' άρματά μου φυτρώνουν εκεί".

ΔΩΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Η εορτή του Αγίου στο χωριό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.12.13
s_spirid2013a1.jpg

Με την υπενθύμιση ότι «Πλούσιοι εφτώχευσαν και επείνασαν…», οι τρεις ιερείς και οι ισάριθμοι ψάλτες αναχώρησαν περί την δεκάτη βραδυνή από την οικία της Αίμης και της Κατερίνας Σαββανή (οι οποίες είχαν την επιμέλεια της φετινής εορτής)  για την εκκλησία του Αγίου, στην ανηφόρα της Πλάστιγγας.

Εκεί όπου η καθιερωμένη Ολονυχτία της εορτής του Αγίου θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…δοκιμάζοντας τις αντοχές του γυναικείου κατά κύριο λόγο, εκκλησιάσματος.

s_spiridon2013f.jpg

Ανήμερα της εορτής, στον ίδιο χώρο, θα ψαλεί η Λειτουργία, σε μία κατάμεστη από κόσμο εκκλησία.Εντυπωσιακό φάνταζε το φωταγωγημένο από το διακριτικό φως του ήλιου και των καντηλιών τέμπλο του ναού.

s_spiridon2013d.jpgΣτο τέλος, στη μικρή αυλή και στην πρωινιάτικη λιακάδα, θα προσφερθούν στους εκκλησιασθέντες άρτος από την Εκκλησία, αλλά και σπερνά από την οικογένεια της Αγγέλας Θύμη.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.12.13 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 20
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar